Evet, Trabzonspor’un şampiyonluğunda Uğurcan Çakır’ın büyük rolü vardır. Hele oynadığı bir Beşiktaş maçı var ki, neleri kurtardı ve takımını da İstanbul’dan galip döndürdü.

Ama gördüğümüz kadarıyla Uğurcan’ın kafası karışık.

Nedenini bilmiyoruz.

Tahmin ettiğimiz şu,

Önümde futbolcu maaşlarının listesi var.

Pepe’den, Onuachu’ya oradan Trezeguet’e kadar hepsi Türk lirasını vurduğunuzda Uğurcan’ın iki katı para alıyorlar.

Burada Abdülkadir ve Uğurcan’ın itirazı varsa haklı olduğunu söyleyelim.

Ama siz Trabzonsunuz.

Trabzonsporsunuz.

Önce para değil, takım ruhu gelir.

Kente karşı sorumluluk gelir..

Ne o, Galatasray maçı var, Abdülkadir yok, Uğurcan ise tam 5 gol yiyor.

Hadi bazılarında top köşeye gitti yedin, ya yanından geçenler!

Onun için Trabzonpor yönetimi önlemini almalı.

Rizespor’un birbirini aratmayan iki kalecisi var.

Tarık ve Gökhan Akkan.

Trabzonspor devre arasında veya sezon sonunda birisini transfer etmeli.

Uğurcan’ın alternatifini bulmalı.

Bulmalı ki, Uğurcan’ın üzerindeki baskı kalksın.

A B D Ü Ş

Ugurcan Cakir Aa 1843216

KADRO PLANLAMASI

Trabzonspor taraftarları bu sezon şampiyonluk  beklemiyor. Ama en azından Avrupa’ya gitmek istiyor. Afrika Kupası’ndaki oyuncular dönmeden Avrupa’da Trabzonspor’a uzak gözüküyor. Trabzonspor yönetimi ama kiralık ama satış olarak kadroyu boşlatıyor. Kourbelis, Teklic, Larsen, Bakasetas gitti. Şimdi yapılması gereken ise devre arasında bir veya iki oyuncu takviyesi ve sezonun sonunda komple bir revizyon. Trabzonspor bunları yapmaz ve kadro maliyetini indirmez ise işi zordur. Onun için Kulüp ticari bir şirket gibi yönetilmelidir.

Idari Bina

BİR TRABZON BEYEFENDİSİ

Trabzon’da her düşen yaprak yüreğimizden bir parça alıp götürüyor. Nice değerleri kaybettik. Bunlardan birisi de sevgili Şener Yavuz oldu. Bir Trabzon beyefendisi. Trabzon’a sanayici olarak üretti, hizmet etti. Ve Türkiye çapında bir firma oldular. Bunun oluşumunda Şener Yavuz’un da büyük katkısı oldu. Trabzonspor’da Genel Sekreterlik yaptı. Atay Aktuğ’un başkanlığının Genel Sekreteri oldu. Görevini dört dörtlük yerine getirdi. Kültüre, sanata büyük önem veren bir Trabzon beyefendisi idi o. Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun inşallah. Yavuz ailesinin acısını paylaşıyorum.

Trabzon Beyefendisi

‘VALİ SENSİN TEYZECİĞİM’

Recep Yazıcıoğlu. Efsane vali, görevlerde çok ama çok farklı çıkışları vardı: İşte onlardan birisi: 

‘Abdestini almış tam namaza gidecekken yaşlı bir teyzenin koridorda dolaştığını görür. Buyur teyzeciğim sıkıntın nedir diye sorar. Teyze; Evladım bu evrakları Vali Beyefendiye imzalatmam gerekiyor ama bir türlü kendisini bulamadım der. Sn: Yazıcıoğlu Ver ben imzalayayım teyzeciğim der. -Teyze; olur mu öyle şey vali bey buna çok kızar ben oturup onu bekleyeyim der. -Rahmetli Yazıcıoğlu evrakları alır tek tek inceleyip imzalar. Teyzeyi kapıya kadar geçirir tam kapıda güvenlik amiri sayın Valim namaz için şahsi aracınızı getirdim der. Teyze bunu duyunca sen Vali misin oğlum der. -Vali sensin teyzeciğim ben senin hizmetçinim, oğlunum der teyzenin elini öper uğurlar. Bu toprakların gördüğü en samimi yöneticilerden biri olan ömrünü aziz milletimizin hizmetine adamış o merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nu, vefatının 17. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla yad ediyoruz. Mekânı cennet olsun. Ruhun şad olsun. Sizler gibi Devlet adamlarını çok ama çok özlüyoruz.’

V A L İ M

DİVAN…

Divanda bugün itibariyle şimdilik 5 aday var

1-Mahmut Ören

2-Yusuf Ziya Yılmaz

3-Hayrettin Hacısalihoğlu

4-Emin Kahraman

5-Yaşar Aşçıoğlu

Peki birleşmeler olur mu? Mevcut yönetimin ve divan başkanlığını bırakacak olan Ali Sürmen’in  Mahmut Ören’i istediğini biliyoruz. Görünen şimdilik bir adım önde. Diğer adayların nasıl tavır alacağı seçimin sonucunu belirler. Trabzon’da seçim heyecanı bitmez, hele Trabzonspor’da.

L O G O

GÜNÜN FOTOĞRAFI
Günün Fotoğrafi-1

BİRAZ DA NOSTALJİ

Trabzonspor, Galatasaray’a karşı ağır bir mağlubiyet aldı, doğru. Ancak Trabzonspor’un da geçmişte bu tür galibiyetleri var. İstanbul’da 5-3’lük muhteşem maç, Avni Aker’de 3-0’lık ve 4-1’lik maçlar Trabzonspor, Sarı-Kırmızıları farklı mağlup etti. Bunu da hatırlatmış olalım.
Nostalji-5