Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını 1 Nisan’da devredecek olan Murat Zorluoğlu’nu ikinci dönem aday yapılmamasıyla ilgili hizmet anlamında hiçbir noksanı yoktu.

Aksine fazlası vardı

Zira, Trabzon’un alt yapısına girme cesaretini gösteren, altını üstüne getiren, 70 yıllık altyapı ve su ihtiyacını karşılayan, Kahramanmaraş Caddesini yenileyip yaya trafiğine kapatan, Yalıncak Aile Plajını turizmin hizmetine sokan, Ganita projesi ile Trabzon’un vizyon projesi haline getiren, Şehirlerarası Otobüs Terminalini tamamlayan, Kadın Yaşam Merkezi, Kadınlar Hali, Avrasya Pazarı, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, Balıkçılar Halini tamamlayarak şehrin hizmet çıtasını en yükseğe çıkaran isim oldu.

Siyasi yelpazenin rüzgârına göre eğilip bükülmedi, devlet adamlığı ciddiyeti ve terbiyesi ile Trabzon’un yıllarca ihmal edilen hizmetlerini tamamladı.

Şehri kimseye yönettirmedi, herkesin fikrini aldı ancak inandığı yoldan yürüdü.

Sorunsuz bir şehir haline getirdi.

Ancak Trabzon’un kulis faaliyetleri hatta daha ileriye gidersek beşinci kol faaliyetleri Sayın Murat Zorluoğlu’nun 5 yıllık hizmette sınırlı kalmasının en önemli sebebiydi.

Beşinci kol faaliyetleri öylesine ilerledi ki iftira boyutuna kadar gitti.

Eşinin üzerinde şirketlerin olduğu, oğlunun yurt dışına çıkarken para yakalattığı dedikoduları alttan alta birilerine işlendi.

Aday olamamasından sonra Murat Zorluoğlu ile ilk kez konuştum.

Oldukça rahat

Ancak o iddiaları çıkaranlara karşı hem öfkeliydi hem de bir çağrısı vardı.

O çağrıyı yazarak devam edelim

“Eşimin üzerinde 10 şirketin olduğunu iddia edip, oğlumla ilgili de dedikodu çıkaranların elinde belgesi olup da savcılığa şikâyet etmeyenler ahlaksızdır, namussuzdur, şerefsizdir”

Evet, bu ve buna benzeri dedikoduları üretip elinde belgesi olanlar 1 Nisan’da Cumhuriyet Savcılığında şikâyette bulunsun.

Hatta 1 Nisan’ı da beklemesin yarından tezi yok herifse gitsin şikâyetini yapsın.

Dedikoduları ispatlamak zorundadır.

1994 yılında Kaymakam olarak Mülkiyelilere katılan Murat Zorluoğlu dedikodular hariç son derece rahat ve Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten bağlı

“Bizi 5 yıl önce bu göreve getiren Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Beni Genel Müdür, beni Müsteşar yardımcısı yapan, beni Elâzığ ve Van gibi iki büyük kente vali yapan Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bu dönem ki kanaati ve takdiri böyle oldu. Saygı duyuyoruz” dedi.

Gerçekten de Murat Zorluoğlu’nu hizmetleri üzerinden okumak gerekirse Trabzon’da kulaktan kulağa hep şunu duyuyoruz.

“Çok güzel hizmetler yaptı, seçim döneminde söz verdiği gibi her yere dokundu. Şehrin altını üstüne getirdi. Trabzon’u sahille buluşturdu ancak siyasette bazen hizmetler sizi istediğiniz yere taşımayabiliyor.”

Zorluoğlu’nda gördüğümüz bunu fazlasıyla hissetmiş ve yaşamış olmasıydı.

Belediyede her işlemin kanun ve nizamlara göre yapıldığını da ifade eden Zorluoğlu çok önemli ve kendine yakışan bir mesaj veriyor.

“Bugün bile belediyeyi devretmeye hazırım. Belediyeden ayrılacağız diye ne personelde ne de farklı bir yerde düzenleme yapmayız. Hiçbir şey de kaçırmayız. Panik halinde değiliz, telaşlı halimiz yok, her yaptığımız kanunlara uygun bir şekilde yapılmıştır. Şeffaf yönettik, şeffaf bir şekilde de inşallah devredeceğiz.

Peki, Zorluoğlu bundan sonra ne yapacak.

Yasa gereği ilk olarak Merkez Valisi olarak Ankara’ya gidecek, İstanbul’u seçme hakkı da var. Çünkü torunları orda. Ama Trabzon’la irtibatını kesmeyecek.

5 yıllık süre içinde sadece bu kente değil köyüne de aşık olduğunu söylememiz lazım.

Sevgili okurlar,

Devlet adamı kolay yetişmiyor

Biz acımasızca harcasak da inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Murat Zorluoğlu’nu en iyi şekilde değerlendirecektir.

Valilik deneyiminden, yerel yönetimler deneyimlerinden istifade edecek ve belki de yarın ayrılacağı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığından daha da büyük bütçeleri yönetir hale getirilecektir.

Aday tanıtım toplantısında elini hiç bırakmaması bunun ifadesiydi.

Trabzon’un her noktasına imzasını atan, iz bırakan Murat Zorluoğlu’na verdiği hizmetlerden dolayı yürekten teşekkür ediyoruz.

Bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Unutmayın her veda yeni bir başlangıçtır.