Göztepe maçında bir kez daha görüldü ki, Trabzonspor’un kadrosu yetersiz. Yetersiz, hücum oyuncuları yürekten oynamıyorlar. Nasıl alternatif geliştirilecek bilemiyorum.

Sevgili Okurlar, Fakat orta sahada ciddi sorun var. Hem Baker, hem de Flavio istenileni veremedi. Aynı şekilde Berat Özdemir. Kırmızı kart gördü diye yazmıyorum. Berat da Trabzonspor’un orta sahasına çözüm değildir.

Trabzonspor’un orta sahasına iki etkili isim lazım. Birisi savunma ile forvet arasında bağlantıyı sağlayacak, rakibini ekarte edecek. Mevcutlar topu alıp veriyorlar. Böyle sonuç alınabilir mi?

Diğer isim ise özgür oynayacak ve her tarafa gidip gelecek.

Güçlü olacak. Bakasetas yine 10 numara olarak devam edecek.

Savunmaya gelince. Edgar’ın ne kadar önemli olduğunu gördük.

Jahoviç aldı iki stpoerin arasına daldı çıktı. Birini attı, diğerin atamadı. Kopya pozisyonlardı.

Sakatlıklar var, kartlar var o bölgeye bir alternatif daha düşünülebilir.

TAKA Gazetesi yazarı Haluk Ayyıldız çeyrek asırdır Trabzonspor’u takip ediyor.

Ayyıldız Burak Yılmaz’la bir sohbetini aktarırken: ‘Burak bana kendisinin altenarifi olarak Jahoviç’i söylemişti’ dedi.

Gerçekten de Jahoviç’in gol vuruşu Burak kadar etkili değil ama Burak’tan daha süratli ve atletik bir oyuncu. Çok gezdi Göztepe’de yeniden kendini buldu.

Transfer gündemi olabilir.

AVCI BAŞARILI

Trabzonpor Kulislerinde Abdulkadir Parmak üzerinden Başkan Ahmet Ağaolu’nun Abdulah Avcı’yı transfer döneminde pasifize etmek istediği iddiaları var. Başkan Ağaoğlu da Göztepe maçından sonra güzel bir cevap vererek, “Benim sözleşmem 8 ay sonra bitiyor, hocamızın daha 2 yılı var” dedi ve destek verdi. Belki Ağaoğlu politika yaptı. Gerçek olan 2 puan ortalamasının üzerinde bir başarı grafiği çizen Avcı sorulunca hem sezon başında ‘Küme düşüyoruz’ diye ağlayanlar gelir. Onun için Avcı ile devam. 2021 Aralık’ta yeni gelecek olan yönetim ne yapar bilinmez ama yeni sezonda da Avcı ile devam.

ŞÜKRÜ ABİ’DEN DOĞAN’A

Şükrü Köleoğlu. İş dünyasında inişli çıkışlı dönemler yaşadı. Ancak son 20 yılda da zirveye çıktı. Borsa başkanlığı yaptı. Çoğu bilmez Şükrü Köleoğlu inanılmaz bir Trabzonsporlu idi. Hatta yakın arkadaş çevresi son dönemde ‘neden Trabzonspor’a başkan olmadın?’ diye teşvik de ediyordu. Ama sağlık sorunları buna müsade etmedi. Kaybettik. Şimdi Köleoğlu’nun damadı Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan’ın başkanlığı konuşuluyor. Kongreye 8 ay var. Fakat özellikle divana talip olan grubun Ağaoğlu’na karşı ciddi bir markajı ve blokesi var. İş daha da sertleşecek ve muhtemeldir ki Ağaoğlu seçime girmeyecek. O zaman kim? Ertuğrul Doğan. Nasıl ki İbrahim Hacıosamoğlu Ali Kemal abiyi Asbaşkan yaptı, nasıl ki Ahmet Ağaoğlu Hayrettin abiyi Asbaşkan yaptı. İşte o da deneyimli bir Asbaşkan bulacak ve Trabzonspor’a başkan olacak. Genç falan denmesin Mecnun Odyakmaz. 40 yaşında Sivas’a başkan oldu. Ertuğrul Doğan’ın avantajları çok. Trabzonspor’un temel taşları Şahinkaya ailesinin torunu, yine Köleoğlu ailesinin damadı. Oltan ailesi ile ortak ve Gümüşhane lobisinin de desteği kendisi ile. Elbette ki zaman var ama süre içinde iyi pişti.

KAPICIOĞLU: BU LİG HUKUKİ DEĞİL

Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu hoca iyi bir Beşiktaşlıdır. Fakat oğlu Mert’ten sonra artık o da Trabzonsporlu. Ligden düşecek olan takımlara mesajı var: “Küme düşen takımlar endişe etmesin. Zira bu pandemide küme düşmek hukuki değildir. Düşme olmamalı. Bu görüşümü geçen yıl da söylemiştim. Bu yıl da öyle olmalı. Bu kehanet değil, hukuki bir sonuçtur. Düşecek takımlar dava açsınlar ligde kalırlar.”

YOLU RİZESPOR’DAN GEÇEN BİR EFSANE ÇİZGİLERİN EFENDİSİ ALİ KEMAL DENİZCİ

Rizespor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta futbol oynamış Fırtına Kemal Ali Kemal Denizci hem futbolcu hem de teknik adam olarak görev yaptığı Rizespor’un taraftarlarının gönlünde özel bir yere sahiptir. Sonraki yıllarda Fenerbahçe ve Trabzonspor’da top koşturacak olan kardeşi Osman Denizci’nin Rizespor’a transferinde etkisi büyük olmuştur.

AİLESİNİNDEN GİZLİ FUTBOLA BAŞLADI

Ali Kemal Denizci, 1 Mart 1950'de Trabzon'un Faroz Mahallesi'nde, Asiye-Cemal Denizci çiftinin 5 çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi. Babası Celal Bey, soğuk demirciydi, uzun yıllar mahalle muhtarlığı da yaptı. Her çocuk gibi futbola sokakta başladı. Ailelerin futbola hele ki futbolcu olmaya hiç de iyi gözle bakmadığı zamanlardı. Özellikle de dar gelirli aileler için futbol, çocuğun okuyup kendisini kurtarmanın önündeki engel olarak görülürdü. Ali Kemal de ailesinden gizli olarak futbol oynuyordu.

RİZESPOR’A TRANSFER OLDU ALDIĞI TRANSFER ÜCRETİNİ YATAĞIN ÜSTÜNE SERDİ

İlk lisansı babasından gizli olarak Çarşıbaşı takımında çıktı. Babasının futbol oynamasına karşı çıkışı "çocuğun çok yetenekli" denince yumuşadı. Ali Kemal, ertesi yıl o zamanların iyi takımı Yolspor'a geçti. Rize'de oynadıkları bir maçta Rizespor yöneticileri tarafından beğenilip takıma alındı. 1969-70 sezonunda 15 bin lira ve amatör lisansla Rizespor ile anlaştı.. Rizespor o sezon Beşiktaş’tan Ahmet Şahin ile anlaşmıştı. Kadrosunda ayrca Türk futbolunun dev ismi Şenol Birol da yer alıyordu. Rize’de Ali Kemal’e çizgilerin efendisi deniyordu. İlk imzadan sonra annesine göstermeden aldığı paraları yatağın üstüne sermişti. Annesi babası önce şaşırmış, sonrada durumu anlamıştı. Babası Zamora Celal yoksulluğu iyi bildiğinden, istemedi önce top oynamasını Soğuk demirci ya da tornacı olsun istiyordu. Rizespor’dan aldığı parayla eve bir radyo ve çamaşır makinesi alınca durum değişti. Annesi evde ne kadar kirli varsa bir gecede yıkadı. 2 sene kaldığı Rize’de gösterdiği performansla Kayserispor’dan teklif aldı. Kayseri'de imza attıktan sonra ikinci ligdeki Trabzonspor'un ona teklif getirmesi üzerine sözleşmeyi iptal ederek Trabzonspor'da oynamaya başladı.

TRABZONSPOR’UN EFSANE KADROLARINDA YER ALDI

Trabzonspor'a transfer oldu. O yıllar Trabzonspor'un 2. Lige sığamadığı dönemlerdi. Her sezon şampiyonluğu zorluyor ama kıl payı kaçırıyordu. Ali Kemal'in geldiği ilk sezon ayağı kırıldı; şampiyonluk da gitti. İkinci sezon Ali Kemal'le birlikte Trabzonspor 2. Lig Kırmızı Grup Şampiyonu olarak 1. Lige yükseliyor ve efsanenin ayak sesleri duyuluyordu. Ali Kemal Denizci, 25 gibi genç sayılacak yaşta ilk kez direkt olarak A Milli formayı giydi. Çok tekme yediğinden şikayetçiydi haklı olarak, itiraz edince de kart görüyordu. Trabzonspor'da oynarken üç kez ayağı kırıldı. Trabzonspor 1. Lig'deki ikinci sezonunda, 1976'da şampiyon oldu. Ertesi sezon bu başarısını tekrarladı. 1977-78 sezonunda Fenerbahçe'ye kaptırılan şampiyonluğun faturası en başta Ali Kemal'e kesildi. Taraftarlar takımdan gönderilmemesi için yürüyüş bile yaptı ama 2 Milyon TL Bonservis ücreti karşılığında Fenerbahçe'ye ağlayarak gitti. Yönetim, taraftara "sakat" deyip, perde arkasında ise "futbolu bitti" diyordu.

BÜYÜK ALİ KEMAL HOŞ GELDİN

18 Eylül 1978'de oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında, tribüne asılan "Büyük Ali Kemal Hoş Geldin-Farozlular" pankartını gören sarı-lacivertli formalı Ali Kemal saha içinde göz yaşlarını tutamadı.

FUTBOLDAN HİÇ KOPMADI

Aktif futbolculuk yaşantısı sonrasında Gençlerbirliği, Trabzonspor, Kartalspor, Karabükspor, İstanbulspor, Hatayspor, Maltepespor, Boluspor, Rizespor (Teknik Direktör 1996/97), Elazığspor takımlarında antrenörlük ve teknik direktörlük deneyimleri oldu. Halen Trabzonspor ‘da Yönetim Kurulu Danışmanı (2016/21) olarak görev yapmaktadır. Fatih Sultan KAR

PLAY-OFF TEBRİĞİ

Celil Hekimoğlu’nun Trabzonpor başkanlığı direkten dönmüştü. Kimisi seçilmeliydin dedi kimisi ise ‘hakkında hayırlısı oldu’ tesellisini yaptı. O futbola sevdalı biri olarak kendi takımın kurdu ve aldığı takımı da bir üst lige 2.Lig’e çıkardı. Ve hedefini de 1.Lig olarak belirledi. Önemli bir kadro kurdu. Batuhan Karadeniz ve Türkiye’nin önemli hücum oyuncularından Burhan Eşer’i aldı. Şampiyon olamadı ise de Play Off’lara kalmayı da garantiledi. İşte Celil Hekimoğlu’nun yardımcılarından birisi de iş insanı Sami Karaman. Sami, futboldaki yöneticilik deneyimi Değirmendernespor’da yaptı. Serkan Kılıç ve yönetiminde yer aldı. Ve o tecrübe ile Hekimoğlu FK’nin hem tesislerin yapılmasına hem de yıl içindeki başarıları ciddi katkı sundu. Ve Değirmenderespor’dan arkadaşı İbrahim İskender ile çok sevdiği doktor Seyit Hisoğlu kendini ziyaret etti ve tebrik ettiler. Biz de tebrik ediyor ve Play Off’larda başarı diliyoruz.

MÜZEDEKİ ÖNLÜK

‘Merkez Bankası’nın eski binasının olduğu yerde açılan Şehir Müzesi’nin ikinci katında Trabzon'un yakın ve uzak tarihine iz bırakanlar köşesinde 23 Nisan 1973'de giymiş olduğum bayram kıyafetimi tam 48 yıl hiç bozulmadan sakladım ve yarım asır özenle sakladığım bayram kıyafetimi müze müdüresi Esra Tırmık hanımefendiye ellerimle teslim ettim. Esra hanım bu çok değerli ve anlam ifade eden hediyeyi görünce çok şaşırdı. Bu kadar özenle saklanan, aradan yarım asır geçmesine rağmen, tertemiz ve  bozulmamış bir biçimde korumuşsunuz, 23 Nisan 1973'de giymiş olduğunuz bayram kıyafetinizi, Müzemizin en güzel köşesinde sergileyeceğim merak etmeyin, Bu müze TRABZON'DA faaliyetine devam ettiği sürece en az 200 yıl, sizde anılarda yaşayacaksınız Hasan bey diye  teşekkür ederken, Bu onuru yaşayan, bu aziz şehirin pazarkapı mahallesinin dar sokaklarında doğup büyüyen, Gençliğinden bugüne kadarki zamana kadar da  Atatürk Köşkü mevkiinde yaşayan bir Trabzonlu olarak gurur duymuştum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünyada ilk defa bizlere armağan eden. Rol Modelimiz Ulu Önderimiz,  Ulusal Kahramanımız, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'üm biz bu elbiseyi her 23 Nisan’larda giydiğimizde, Cumhuriyetimizi koruyacağımıza, açtığın yolda durmadan yürüyeceğimize dair yeminimizi, bütün içtenliğimizle, Andımızı okullarda okurken sana söz vermiştik. SÖZÜMÜZDEYİZ. Bu cennet Vatanı emperyalizmin pençesinden kurtarıp, bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüze ve değerli silah arkadaşlarına, Allah'tan Rahmetler diliyorum. Yattığın yerde rahat uyu . ATAM VATAN ve HASAN sana Minnettardır. Yazan: Hasan Kandaz.’

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-İdmanocağı Cahit Atalay ve Suat Atay. Maç öncesinde birlikte.

2-Trabzon basınının efsane ismi Rahmetli Salih Çamoğlu’na ziyaret. Hakan Usta ile.