Ligde Başakşehir yokken üç İstanbul takımı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ligde kötü gittiklerinde Akyazı stadından önce Avni Aker’e geldiklerinde onlara da 3 puan verip İstanbul’a diri bir şekilde giderdiler. Ligde hiç puanı bulunmayan geçen sene çevrilen entrikalarla şampiyon olan ölmüş eşek misali Başakşehir takımına verilen 3 puanla dirilttik.
 
Dün akşamki skor, Trabzonspor teknik heyetinin fiyaskosudur!
 
Başında da takımın 4’üncü yardımcı hocası olarak gelen Newton olduğuna göre, ondan hesap sorulur.
sol bekte Marlon, orta sahada Ahmet Çörekçi, sol açıkta Diabate Afobe’nin arkasında Sefa Kınalı ve orta sağanın sağ tarafında kendine küçük bir alan çizen Abdülkadir Ömür, hiçbir varlık göstermedi. Hani nerede o Messi diye anılan Abdülkadir’den sanki eser kalmamış gibi! Olmayacak duaya, Âmin gibi bir şey!
 
Her maçta olduğu gibi Trabzonspor geri oynama hastalığından bir türlü kurtulamadı. Ya Newton bırak çok paslarla gole gitmeyi gerektiğinde üç pasla gole gidiliyor. Sen bu takıma nasıl bir idman yaptırıyorsun ’ki bu takım sahada iki top yapamıyor. Başakşehir ilk yarıda resmen Trabzonspor’un kalesini ablukaya aldı. Tehlikeli pozisyonun biride Uğurcan iyi sezinlemiş ki ceza sahası dışında ayakları ile yaptığı kurtarışta konuk ekip Refahal’e hem gol izni vermedi hem de rakibine penaltı yapacak bir harekette bulunmadı. Bahattin Şimşek’in oyunu devam ettirmesi doğru bir karardı. Bunları söylerken Trabzonspor rakip alanda ne çoğalabiliyor. Ne de ikinci alanda pres ve baskı yapabilir.
 
Trabzonspor orta sahada çok boş alan bırakınca Başakşehir takımı elini kolunu sallaya sallaya ceza alanına kadar gelip tehlikeli oluyor. Bu tehlikeli pozisyonlarından bir iki tanesini kaleci Uğurcan kurtardı. Bu futbol ve bu mücadele ile galip gelmemiz çok zor arkadaş.
 
Bu ataklar Trabzonspor’u hırslandırmıyor aksine vurdumduymazlığa sürüklüyor. Nitekim de öyle oldu. Baker kendini buz pateni yapıyormuş gibi artistliğe kaçtı İrfan Can topu filelere yolladı. Başakşehir ikinci golünü Visca ile aynı şekilde attı.
 
Trabzonspor’da geçen sene dördüncü yardımcı hoca pozisyonunda bulunan Newton’u tek başına karar verip takımın başına getiren Ahmet Ağaoğlu’nun bu konuda vicdanı rahat mı, veya yönetim kurulunda yer alan diğer yöneticiler ne iş yaparlar niye sessiz kaldılar koltukları altlarından gider diye mi bir şey diyemediler.
 
Dün akşam Trabzonspor’un kadrosunda birçok Trabzonlu oyuncu var. Gurur duyuyoruz. Ama dün akşam sahada Sefa ilk on birde oynuyorsa Cafer Tosun denen bir çocuk var. Bu çocuğu niye niçin dışlıyorsunuz. Bu çocuk neden takımdan ayrı çalışma yapıyor. Newton, Cafer tosunu tanımıyor ‘mu. Tanıyorsa neden Cafer’i A takımla idmanlara çıkartmıyor.
 
Ne diyelim bu böyle devam etmez. Başkan Ağaoğlu 2002-2003 sezonunda Başkan yardımcısı iken Brigeli getirmişti takımı başına son anda küme düşmekten kurtulmuştuk. Aynı senaryoyu bu sezonda vizyona koydu. Trabzonspor’un başında Newton devam ettiği sürece bu oyun sistemi olduğu sürece Trabzonspor’dan cacık değil, hoşaf suyu bile olmaz!