UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunun ilk maçında Akyazı’da Molde ile 3-3 berabere kalan ve rövanş maçında dün akşam tur için sahaya çıkan Bordo- Mavililerde kadro zenginliği Norveç takımından kat kat üstündü. Teknik Direktör Abdullah Avcı ilk maçın onbirinin aynısını Molde karşısına çıkarttı.

Sağ ayaklı Perez’den sol bek yaratmaya çalıştı.

Molde takımı seyircisinin avantajı ve evinde oynaması ile Trabzonspor kalesinde zaman zaman gol aradı, bu cılız şekilde başarılı oldu.

Trabzonspor’un ilk dakikalarda bir topu üst direkten geri geldi. Bu top gol olmuş olsaydı Molde takımının oyun düzeni bozulmuş olacaktı.

Sıklet olarak kat kat Molde takımından üstün olan Trabzonspor hücumda artıların çok fazla olduğu da bir gerçek.

Molde karşısında topa daha fazla sahip olan Trabzon'da saha içi yardımlaşması oyunun belirli sürelerinde üst düzeydeydi.

İlk maçtaki hatalar bu kez yapılmadı derken, Hugo’nun hatası ile başlayan pozisyonda Moldeli oyuncu Edgar’dan başladı önüne geleni ipe dizdi, takım arkadaşına alda at diye topu verdi.

O da düzgün bir vuruşla maçı uzatmalara kadar getirdi.

Abdullah hoca dersine güzel çalışmış futbolcularına iyi anlatmış diye yazıyordum ki bir de ne görelim evdeki hesap çarşıya uymadı golü kalemizde gördük.

Trabzonspor'un bu maçta öne geçtikten sonra topa daha fazla sahip olan taraftı.

Oyunun kontrolünü eline aldı. Abdullah hoca iki oyuncu değişikliği yaptı. Yusuf Sarı ile Yunus Mallı’yı oyuna aldı.

Yusuf Sarı tamamda Yunus Mallı neyin nesi.

Sen orta sahayı güçlü diri tutacaksın ki rakip kalene gelmesin.

Koşan mücadele eden topla direk kaleye dripling yapan Abdulkadir Parmak kulübede oturacak.

Yunus Mallı’yı sen aldın diye sahaya sürecesin. Olmadı Abdullah hoca, hiç olmadı.

Bu yaptığın resmen harakiri. Avcı baktı ki maç gidecek, o da denize düşen yılana sarılır misali Abdulkadir, İsmail Köybaşı ve Trondsen’i oyuna aldın. Ne anlamı kaldı. Tur senin yüzünden az daha gidiyordu derken penaltı atışlarında Uğurcan kurtardığı penaltı ile turu getiren kaptan oldu.

Hocam ligde bu anlayışla devam edersen işi sıkı tutmazsan vay Trabzonspor’un haline.

Umutlarımız başka bahara kalır.

Benden şimdiden hatırlatması..