2020-2021 sezonunun 8. Haftasını geride bıraktık. Şöyle arkamıza dönüp baktığınızda yönetimin ve giden teknik ekibin ne kadar büyük hatalar yaptığını görürsünüz. Zaten meşhur bir laf vardır; zararın neresinden dönerseniz kardır” diye. Evet, bizim yönetimimizde sezon başında yaptığı bu büyük hatadan 8. haftanın sonunda kurtulduğunu görüyoruz.
 
Aslında bu yanlışlar Trabzonspor’a puansal olarak da maddi olarak da çok büyük kayıplar verdirdiği ortadadır. Yeni hocamızın gelişi ve zamanlaması tam anlamıyla bizim için büyük bir avantajdı. Bu nedenle de milli maç arası Trabzonspor’a ilaç gibi gelmesi gerekiyordu. Nedeni ise teknik ekibin oyuncuları daha yakınen tanıması açısında olumlu olacaktı.
 
10 günlük bir boşlukta geçen sürede hem futbolculara hem de hocaya iyi bir kaynaşma olacaktı diye düşünüyordum. Yeni teknik ekibin ilk sınavı ise Trabzonspor’un kendi evindeki Erzurumspor maçıyla başlamış oldu.
 
Bu arada hoca değişikliği doğru mu dur derseniz geç alınmış bir karardır. Çünkü sezon başında yapılması gereken bir hamleydi.
 
Abdullah Avcı hakkında ufak tefek pürüzlü sesler çıkabilir. Bu da her zaman ki gibi olağan durumlardan biridir. Ancak Trabzonspor insanların egolarını tatmin etme yeri değildir.
Onun için de bu takım biran önce takım toplanmalı ve lige ağırlığını koymalı diye düşünüyoruz.
Erzurum’a bakıp aldanmamak lazım. Ben Abdullah Avcı ve ekibinin Trabzonspor’a faydalı olacağı düşüncesindeyim. İnşallah yanılmam çünkü onun faydalı olması Trabzonspor’un başarılı olması demektir.
 
Evet Avcu ile ilk maçımızdaki kadroya bakıyorum Marlon’un haricinde tam anlamıyla ideal 11’le başladık. Maçın balarında Erzurumspor etkili görünse de gol vuruşlarını yapamadı. Trabzonspor kötü oynamasına rağmen 17.dakikada sahanın en kötüsü Nwakaeme ile ilk gol pozisyonuna girdi.
Ancak oyuncumuz şut yerine çalışı tercih edince golü de harcamış oldu. 2 dakika sonra ise Erzurum’un atağında top kalemize girdi girecek derken Hugo kafayla bu topu kornere çeldi.
 
Sağ taraftan oynamayı tercih eden Trabzonspor, 23’te Abdulkadir Ömür’ün Ekuban’a yaptığı asistle skoru 1-0’a getirdi.
 
36’da Afobe kaleci Kayacan’ı da geçti, ancak boşta olan arkadaşı yerine bencillik ederek topu kaleye vurmayı yeğledi ve takımını bariz bir golden etmiş oldu. İlk yarıyı değerlendirirsek Trabzonspor hep sağ taraftan oynadı. Pereira ve Abdülkadir Ömür çok çalıştı. İster istemez de ikinci devre bu isimlerde de yorgunluk belirtileri baş gösterdi.
 
Sol tarafta oynayan Nwakaeme hiç etkili olamadı. Bunun yanında Afobe’nin de katkısı olmayınca ilk yarıda hiç de iyi oynamadık ancak 1-0’lık avantajla soyunma odasına girebildik.
 
İkinci yarıya Trabzonspor pozisyonla başlayınca biz de sevinir olduk ama maalesef ondan sonra Trabzonspor’da durgunluk başladı. Oyun bazında her tarafımız kötüydü. 54’te kalecimiz Uğurcan’ın elinden kaçırdı topa rakip kötü vurunca derin bir nefes aldık. Ancak Trabzonspor o kadar kötü bir futbol oynuyor ki aklımız almıyor bu oyunu.
Gol yememeyi yeğleyen Abdullah Avcı, oyundan Afobe’yi çıkartıp Flavio’yu aldı. Onun nedeni de orta alanı biraz daha güçlü tutup bunun yanında da skoru korumaktı.
 
Ama bu değişiklikte Trabzonspor’un kötü oyununun önüne geçemedi. Trabzonspor’u karşısında Barcelo0na olsaydı bu kadar aciz olsaydı bu kadar aciz duruma düşmezdi. Kim ne derse desin bu orta sahayla bu santraforla biz bir yere varamayız. Baker’i Afobe’yi Marlon’u alanlar her halde oturup biraz düşünürler. Bu takımın adam olması için çok uzun bir süre lazım. Tabi bu da sabırla olur. Bu maçta ben Trabzonspor’u tanıyan var mı diye sormadan edemiyorum.
 
 İlk maçı olmasına karşın; Sayın Avcı’yı eleştirmede fayda var derim.
 
Sevgili Hocam, “Nwakaeme’ye 85 dakika nasıl tahammül ettin?” diye sorarlar insana.