Siyasette olsun, iş dünyasında olsun iyi bir organizasyon yapısı başarıya getirir. Buna, teşkilatlanma denir. AK Partinin kurulduğu günden beri en fazla yatırım yaptığı birimi Genel Merkez Teşkilat Başkanlığıdır.

Partide bu görevi ilk olarak Ekrem Erdem üstlenmişti. Tayyip Erdoğan Refah Partisi İstanbul il başkanı iken il yönetiminde teşkilat Başkanı Erdem idi. Oradan Genel Merkeze taşındı.

Arkasından birçok isim geldi. İçişleri eski bakanı Süleyman Soylu AK Partiye transfer olduktan sonra teşkilat başkanlığı görevini 2 yıl süreyle üstlenmişti.

AK Partinin büyük kongreden önceki Teşkilat Başkanı Rize kökenli, Sakarya-İstanbul’da eğitimini almış, Sağlık Bakan yardımcılığı dahil farklı görevlerde bulunmuş Erkan Kandemir oldu.

Kandemir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözbebeği idi. Ancak, Tayyip beyle çalışmak kolay değildir. Yorulursun. Çok çalışıyor ve kendisi ile yol yürümek isteyenler de öyle olsun istiyor!

Erkan Kandemir 7.5 yıl süreyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile koştu. 2023 milletvekilliği seçimlerinde ve 2024 yerel yönetim seçimlerinde bazı merkezlerde isabet tutturamadı.

Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Trabzonlu milletvekili Mustafa Şen ise göreve devam etti. Neden? Tayyip beyin önüne Trabzon Ortahisar’la ilgili olarak ‘Efendim, Ergin Aydın’ın Ortahisar’da tanınırlılığı yüzde 17. Bu oranın üzerine ne kadar koyarsak koyalım seçimi almamız zor’ demiş.

Ünal Karaman’ın AK Partiye katılım programında Cumhurbaşkanı ve Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın kameralara da yansıyan sert tavrından sonra Erkan Kandemir çok üzülmüş belli bir süre de kabuğuna çekilmişti.

AK Partide Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Ahmet Büyükgümüş getirildi. Yeni Başkan ne yapacak?

Ekonomide iyileşme olmadan, Emeklilere halen taban ücret olarak 15 bin TL’nin verildiği süreçte elinde sihirli değnek mi var?

Yok elbette.

Ama edindiğim bilgilere göre bütün teşkilatları elden geçirecek. Özellikle 2001 yılından itibaren partide görev yapmış, gönül vermiş geçen 23 yıllık süreç içinde küsmüş, ayrılmış başka partilere geçmiş veya ortada bekleyen isimlerin AK Partiden neden ayrıldığının tespitine çalışacak ve bu isimlerle her bölgede toplantı yaparak bir nevi ‘Gönül’ alıp yeniden kervana davet edecek.

Tek başına bu çalışma yeter mi?

Bayram sürecinde Trabzon’daki ve dışarıdan gelen isimlerle konuştum.

Gördüğüm şu: Yetmez.

Birçok isim paranın atıl yatırımlar yerine işçiye, memura ve emekliye verilmesi gerektiğini anlattılar.

Bir diğer konu ise iktidara yönelik liyakat eleştirisi. Başarılı olan ancak referansı olmayanların işe girmesi, müdür olması, meslekte yükselmesi çok ama çok zor diyorlar..

AK Partinin zorlanacağı illerden birisi de Trabzon olacak.

2023 milletvekilliği seçimlerinde Rize bile bir milletvekili fire verirken Trabzon 4 milletvekili AK Partiye verdi.

Trabzon’da bir önceki dönem milletvekilliği seçim başarısını yakalamak zor olacak.

Her ne kadar Cumhur ittifakı, Karadeniz illerinden kaybedeceği oyları Güneydoğu Anadolu seçmeninden alabileceğinin planlamasını yapsa da terörsüz Türkiye yolu engellerle dolu.

Vatanlar çok ince takip ediyor.

Özellikle Trabzonlular 3 konuya odaklanmışlar.

1-Kandildeki terör Baronları hangi ülkeye gidecek?

2-YPG de PKK gibi kendini fesih edecek mi?

3-DEM Parti, İmralı’daki terörist için ne kadar umut hakkı isteyecek?

Tercihini biraz da bu cepheden bakarak yapacak!.