Dün akşam Trabzonspor – İstanbulspor maçı bir kez daha gösterdi ki, hakemler üzerinde inanılmaz bir baskı var. Bu baskı nedeniyle hakemler, “VAR” olmasına rağmen sağlıklı karar veremiyorlar.

Dün akşam ki maçta, mesele, sadece İstanbulspor’un verilmeyen penaltısından çok daha öte bir şey. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi ve hakemlerin adil yönetim göstermesinin önü açılmalıdır. Aksi halde gidişat hiçte iç açıcı değil. Bu ve benzeri sorunlar sadece süper ligde de yaşanmıyor, tüm kategorilerde yaşanan bir kaos var. Umarım bir çözüm bulunur.

Gelelim Trabzonspor’un neler yaptığına, daha doğrusu neler yapamadığına. Taraftar keyifle maç izleme yerine,  her hafta daha da kötüye giden oyun nedeniyle ızdırap çekerek maç seyrediyor. Bu taraftara bunu yaşatanların hala sahada olması inanın içler acısı bir durum. Bu kadroyu kenara çekip alttan tamamı yerli oyunculardan kurulu bir takım sahaya sürülse, inanın bundan daha kötü olamaz. Öyleyse bu oyuncular neden inatla sahada tutuluyor anlamak mümkün değil.

Sayın Avcı’nın, sağa sola geriye oyun anlayışı yerine, daha modern ve daha cesur bir oyunu benimsemesi futbol kalitesini artıracaktır. Eğer eldeki oyuncular bunun için yetersiz diyorsa, onları sahada tutması daha da vahim bir durum. Sanki tüm oyuncular ununu elemiş ve eleğini asmış havasında, sahada yürümekten ve mücadele etmekten acizler.

Yönetimin yanlış tercihleri nedeni ile koca bir sezon heba oldu gitti. Şimdi elde sadece kupa aldı, peki bu oyuncu grubunun kupayı alacağını kim garanti edebilir.

Sezon sonunda sıfır çekmiş bir takım için taraftar şimdiden kendini hazırlasa iyi olur. Çünkü sezon sonunu görmek için kahin olmaya gerek yok.