Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Asya-Avrupa koridorunun ilk parçasını oluşturduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, bu projenin İpek Demiryolu güzergahının Türkiye'den geçen kısmının Avrupa bağlantısını sağlayan en önemli halkalardan biri olduğunu ifade etti.

Uraloğlu, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında taşımacılık köprüsü konumunda olduğunu belirterek, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin bu önemli rolü daha da güçlendireceğini dile getirdi.

Projede yer alan 229 kilometrelik güzergahın çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 30 dakikaya düşeceğini ve mevcut hat kapasitesinin 4 kat artacağını açıkladı.

Çerkezköy-Kapıkule kesiminin yüzde 73 fiziki ilerleme kaydettiğini belirten Uraloğlu, projenin diğer fazlarının da ihale edildiğini ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile olan ticaret ilişkilerine önemli bir katkı sağlayacak olan bu projenin Türkiye ve AB arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini ve dostluğu pekiştireceğini sözlerine ekledi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT