Abdullah Avcı Samsunspor maçında, nihayet doğru kadro ve bu kadronun doğru yerleşimi neticesinde hem skor hemde oyun olarak küçükte olsa bir ivme kazanmış görünüyor. Eğer teknik ekip macera arama yerine bu doğrularla devam etmiş olsaydı, Trabzonspor şimdi çok daha farklı bir konumda olabilirdi.

Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen Sayın Avcı takımı rakipleri karşısında geriye yaslayarak, artık can sıkmaya başlayan sağa sola geriye pas trafiği yerine, biraz daha cesur davranarak oyunu rakip sahaya yıkması gerekir. Ayrıca oyuncuların topu tutma sürelerini düşürerek, oyun hızının artmasını sağlarsa, bu takım herşeye rağmen daha fazla pozisyon bulacaktır.

Sayın Avcı’nın elinde Onuachu gibi bir forvet varken yan ortaların gelmeyişi çok düşündürücü. Bu denli fizik gücünü rakipleri karşısında iyi kullanan bir forvete yapılan orta sayısının artması gerekmektedir. Bu oyuncuyu yan ortalarla beslemezseniz, skor üretmeniz de çok zorlaşır, çünkü Trabzonspor oyunu rakip sahada oynayan bir takım hüviyetinde değil.

Bu sezon Trabzonspor için bitmiş olsada, Sayın Avcı’nın gelecek sezon için, beklentileri karşılayacak bir oyun anlayışını artık bu takıma yerleştirmesi gerekir. İyi bir oyun için takımın yenilenmesi yetmez, teknik ekibinde kendini yenilemesi ve felsefesini değiştirmesi lazım.

Herşeye rağmen Ankaragücü ve Samsunspor maçlarında alınan galibiyetler, takımın özgüveni açısından çok önemli. Umarım devamı gelir. Çünkü bu takımın bundan daha iyisini yapacak kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum.