Alanyaspor-Trabzonspor maçında Dünya futbol tarihinde ender yaşanan gollerden birini yedi Trabzonspor…

Dk 38’de Richard’ın, Uğurcan Çakır’a yaptığı faulde bana göre net bir kırmızı kart vardı ama hakem Volkan Bayarslan sarı kartla olayı geçiştirdi.

Devamında bakın neler oldu? Uğurcan Çakır, faul atışını kullandı ve hafifçe topu Denswil’e gönderdi. Dalgınlık mı dersiniz, yoksa gerçekten olayı fark edemediler mi dersiniz bilemem ama bir gerçek vardı ki, boşta kalan topu Oğuz Aydın filelere gönderdi.

Hadi diyelim Uğurcan Çakır hatalıydı, Denswil’e ne demeli peki. Hiç mi çevre kontrolü yapmıyorsun sen, hiç mi kalecine bakma gereği duymuyorsun. Nereden baksanız şaka gibi duruyor değil mi?

Biz en iyisi Fatih Tekke’nin Trabzonspor’u nasıl avladığından bahsedelim.

 Öylesine baskı kurdu ki Trabzonspor’a bütün planlarını bozdu Abdullah Avcı’nın. Aslında net pozisyonları bulan Bordo-Mavililerdi ama ilk yarıda yedikleri iki garip garip golle bir anda 2-0 mağlup duruma düştüler. İlk gol de şaşırtıcıydı. 

Dk 8’de Ahmet Hassan adeta Visca’nın içinden geçti, boştaki topa Oğuz Aydın sert vurdu top kaleciyi de geçti, kale çizgisindeki Eren Elmalı dahi topu uzaklaştıramadı.

Evet, Trabzonspor toparlandı ve çokta goller kaçırdı. Visca, Bardhi ve Enis Destan ile ama beceriksizlik had safhadaydı. Alanya kalecisi Ertuğrul’un da hakkını yememek lazım, önemli kurtarışlara imza attı.

Trabzonspor’da sahanın en kötüsü kesinlikle Umut Güneş’ti. Zaten ikinci yarıda oyundan alındı. Eren ve Berat’ta çok kötüydüler. Visca’da öyle idi. Yani Trabzonspor’un yeni bir özelliği daha ortaya çıktı böylece. Takım olarak iyi oynadığında herkes çok iyi, takım olarak kötü oynadığında da herkes çok kötü. Alanyaspor maçında olduğu gibi.

Diyeceksiniz ki, Trabzonspor çok gol kaçırdı. Doğru da, atamadığınız zaman pozisyona girseniz ne anlamı kalıyor ki. Koca bir hiç…

Trabzonspor son haftalarda Dünya kadar pozisyonu giriyor değil mi? ama maçlarını 1-0 falan kazanıyor ve sonlara doğru da ölüp ölüp diriliyor bunu da hatırlatmakta fayda var.

Anladınız beni siz…

Efecan’ın attığı golle Trabzonspor’u tam anlamıyla diz çöktüren Fatih Tekke’yi tebrik etmek lazım. Trabzonspor’u öyle bir çözmüş ki, helal olsun demek lazım. Abdullah Avcı’ya hamle şansı bile bırakmadı. 

Sonuç olarak Trabzonspor, Beşiktaş’ın mağlup olduğu haftada mağlup olması tabi ki Bordo-Mavililer adına çok kötü bir sonuçtur. Rakibiyle arayı açma şansını değerlendiremediler. Haa, 3’üncülük adına kaybedilmiş bir şey yok ama neden bu fırsatı lehine çeviremediler, bu koskoca bir soru işaret olarak duruyor. NOKTA