Ben Trabzonspor’un Adana Demirspor’a karşı oynadığı futbolu çok beğendim. Maç başlar başlamaz rakibini adeta abluka altına alan bordo-mavililer inanın çok gol kaçırdılar ve ilk yarıya sadece bir gol sığdırabildiler. Düşünün 5 olabilirdi.

Trabzonspor’un pozisyonlarına baktığımızda çalışılmış ve direkt sonuca etki edecek özellikleri de vardı. Tabi biraz becerikli olunabilseydi tarihi bir sonuç ortaya çıkabilirdi, olmadı… 
Dk 4 ve 5’de Trabzonspor, inanılmaz goller kaçırdı, her ikisinde de Visca vardı ve korner atışlarını adeta Denswil ve Mendy’e ‘alda at’ dercesine idi. Kaleci Magomedaliev’in de harika kurtarışlar yaptığını söylememiz gerekiyor. Belki de maçın başında farkın açılmasına engel olan tek isimdi diyebilirim. 
Mendy stoper oynadı. Pendikspor maçında olduğu gibi. Hatta, golün habercisi de oldu. Savunmadan müthiş çıktı, derin pasında topla buluşan Visca süper kesti, Bardhi’nin şutunu tamamlayan isim de Trzeqeuet oldu. 1-0 
Trezequet’e ayrı bir parantez azalım. Müthiş oynadı, atığı golün dışında canla başla mücadele etti, asistler yaptı, yaptı da yaptı. 
Bardhi’nin de şık bir dokunuşu vardı maçta, şutunda o top inanılmaz bir şekilde direğe çarpıp dışarı çıkması büyük şansızlıktı. 
Enis Destan’ın kaçırdıklarını saymıyorum bile. Munier’i tabi ki unutmadık. Her zaman ki gibi çok sakindi ve güven veren futbolunu da taraftarlar ödüllendirdi ve alkışladı. 
Trabzonspor ikinci yarıya biraz daha kontrollü başladı. Nedeni şuydu. İlk yarıda çok gol kaçırdılar ve aman yemeyelim korumasındaydılar, içgüdüsel olarak… 
Neyse, Abdullah Avcı, bence ikinci yarıya Onuachu ile başlamalıydı. Biraz gecikmeli de olsa Onuachu oyuna dahil oldu. Pepe ile birlikte. 
Enis’e tavsiyelerim var. İdmanlardan sonra ekstra çalış. Çok gol vuruşu idmanı yap. Güçsüzlükten topu kaleye gönderemez haldesin. Yani toplara cılız dokunuşlar yapıyorsun. Bunu bir ağabey tavsiyesi olarak al olur mu? 
Trabzonspor aslında farklı kazanacağı maçı ikinci yarıda neredeyse zora soktu diyebilirim. Strese giren bordo-mavili futbolcular, bu kez skoru koruma moduna geçmek zorunda kaldılar. Psikolojik olarak… 
Onucahu ve Pepe’nin performanslarına gelince Afrika Kupası maçlarında yeterli süreyi alamadıklarından acemi gibiydiler.  Abdullah hoca aslında bunun olabileceğini söylemişti, öylede oldu. 
Adana Demir, sayısız goller kaçıran Trabzonspor’un bu kez ürerine gitmeye karar verdi, hatta dk 78’de kaçırdığı net bir pozisyonu bile vardı. Dedim ya, yakalamışken gollerinizi atacaksınız, işinizi şansa bırakırsanız, gelir başınıza bela olur! Bu olmadı belki ama gereksiz stres Trabzonsporlu futbolcuları çok yordu… 
Sonuç olarak Trabzonspor yine de üç puanı alan taraf oldu.  Özellikle ilk yarıda harika oynadı. Son üç maçtır peşe peşe kazanıp yoluna devam etti. Üçüncülük koltuğunu da korumaya devam etti.  
Not: Çarşamba günü, Başakşehir kupa maçı var Trabzon’da, öncelikle tribünlerin dolması gerekiyor. Destek şart diyorum.