Ligde son 5 maçta, 1 beraberlik 4’de mağlubiyeti bulunan Trabzonspor bu stres altında Hatayspor karşısına çıktı.

Karşılaşmanın pazartesi günü saat 17.00’da oynanması da ayrı bir problem gibiydi ve az sayıdaki Bordo-Mavili taraftarların desteği vardı. 

Evet, Trabzonspor ilk yarı boyunca hep baskılı oynadı. Net pozisyon Trezequet’den geldi. Şutunda top üst direkte patladı. Trezequit’in bitmez tükenmez bir enerjisi var ama bunu ekonomik kullanmadığından eli ayağı birbirine dolanıyor.

Bardhi’nin de artık kendisine bir çeki düzen vermesi gerekiyor. Trabzon’da yabancı futbolcu normalde hiç yuhalanmamıştır. Bardhi yuhalanmayı başardı, bu da demek oluyor ki ayağını denk almalı…

İkinci yarıya başlar başlamaz Trabzonspor ataklarını sıklaştırdı ve dediğimiz sırada da yeni transfer Menuier, tıpki Gençlerbirliği kupa maçında olduğu gibi harika bir orta kesti ve Trezequet’de kafayla şık bir vuruş yaparak takımının 1-0 öne geçirdi. O gol sonrası inanın Trabzonsporlu futbolcuların derin bir nefes aldığını bizler, basın tribününden hissettik.  Kolay değil tabi 5 maçtır maç kazanamamak büyük gerginlik doğurmuştu üzerlerinde…

Neyse, Enis Destan’a bir çift lafımız olsun. Beğeniyorum kendisini ama söyleyeceklerim de var. Onuachu’nun yokluğunda çok maç oynama fırsatı buldu ama değerlendiremedi gibime geliyor, bilmiyorum yanılıyor muyum? Tabi yine de genç oyuncudur kazanılması gerekmektedir. Santrafor gol atacak, kaçırmayacak. Hatay maçında dünyaları kaçırdı. Enis’den beklenti, Beşiktaş’taki Semih gibi goller atmasıdır.

Unutmadan, Trabzonspor’un bir Volkan Demirel sendromu vardı, Trabzonspor hiç yenememişti Volkan Hocayı ama bu kez roller değişti ve bu defteri kapatmış oldu Fırtına.

 Hatayspor’un performansına gelince, çok kötü oynadılar. Gerçi Trabzonspor rakibine hiç nefes bile aldırtmadı.

Sonuç olarak, Trabzonspor’un 5 maçtır galibiyeti yoktu. Sonunda Hatayspor’u kendi evinde mağlup ederek adeta bataklığa saplanmaktan kurtarmış oldu. Yani derin bir oh çektiler. 

Trabzonspor’un hedefi belli.. Ligde üçüncülü olmak, kupalara gitmek.. Bir de Ziraat Türkiye Kupasını 10’unce kez kazanmak. 

Kupadaki rakibi Başakşehir oldu. Zor bir maç olacağı kesin ama ne yapıp edip adını yarı finale yazdırıp sonra da final oynamalıdır. Sonra da kupaya uzanmalıdır. Yapabilir mi? neden olmasın ki… 

Not: Bardhi baktı ki pabuç çok pahalı ikinci yarı da harika bir gol attı, affettirdi mi kendini? Bu biraz da onun ilerdeki maç performanslarına da bağlı olacaktır diyebilirim. Aynı taraftar yuhaladığı oyuncuyu bu kez alkışlarla kulübeye gönderdi. Demek ki neymiş, her şey futbolcunun elindeymiş değil mi?

Bir de kadro dışıydı Umut Bozok affedildi ve Hatay maçının son dakikalarında oyuna dahil edildi, yuhalanarak girdi sahaya. Bu da doğru değil.