Beşiktaş-Trabzonspor arasında o kadar kötü bir ilk yarı derbi maçı oynandı ki, iki takım da adeta bitik durumda olduklarını resmen ispatladılar…. Düşünün pozisyonları bile yoktu…

Sadece Beşiktaş’ın bir şutu vardı, o da gol oldu... Fakat o gol öncesinde Bardhi’ye yapılan net bir penaltı vardı verilmedi ve devamında da golü yedi Trabzonspor… 

Arda Kardeşler’den devam edelim. O penaltı pozisyonunu görmezlikten geldin ya, senin cidden yatacak yerin yok. Sanki hepinizin gözü kör olmuş gibiydiniz… Kara geceydi diyoruz ya. Hakikaten de öyle bir geceydi. 

Haa Beşiktaş’a üçüncü yapalım diyorsanız, hak etmiyor. Haa, diyeceksiniz ki Trabzonspor hak ediyor mu? O da hak etmiyor ama en azından maçı adaletli yönetin de görelim diyorum, başka bir şey istediğimiz de yoktur. 

Trabzonspor ilk yarıda pozisyonu yoktu evet ama Beşiktaş’tan en az iki tık daha iyi oynadığını da söylemeliyim. Trezequet’in Afrika dönüşü ilk maçında bordo-mavili takıma bir hareketlilik getirdiğini de hatırlatmak gerekir. Ancak bu kez Visca kötü oynadı. Mendy dışında aslında savaşanı yoktu Trabzonspor’un. 

Denswil, defans bloğu dışında hücum bölgesindeki duran top organizasyonlarında etkili eleman gibi durdu, o kadardı. O’nun dışında Trabzonspor bildiğiniz gibiydi. 

İkinci yarı, Trabzonspor oynar gibi gözüktü ama golü bulan Beşiktaş oldu. Genç Semih adeta yıldızlaştı. Baniya’nın büyük hatası vardı yedikleri golde… Yani bir savunmacı nasıl bu kadar basit hatalar yapabiliyor inanması zor 

Neyse, Trabzonspor’un hep bir oyun düzeninin olmadığını söylüyorduk. Bu gene Beşiktaş maçında da böyle idi. Trabzonspor’un temas oyununu sevmeyen bir oyuncu grubu da var, hatlar arasında kopuklukları da var. Ve yetenekli oyuncu sayısının az oluşu da başarısız sonuçlar almasına sebebiyet veriyor. 

Bun saydıklarımız mazeret değil diyoruz ama sonuçta bu oyuncu grubuyla sahaya çıkıyor bordo-mavililer ve kötü sonuçlar almaya da devam ediyor. Son 4 maçtır mağlup olan bir takımdan bahsediyoruz. Burada Abdullah Avcı hoca da suçludur, Ertuğrul Doğan yönetimi de… 

Neyse, Trabzonspor’un maç boyunca yakaladığı en ciddi pozisyonu size anlatmak istiyorum. Çok garipti, o yüzden…  

Visca harika kesiyor, Trezequet boş kale yerine topu auta gönderiyor. Yani bu duruma kargalar bile gülerdi diyorum başka da hiçbir şey demiyorum! Trezequet aynı şeyi maçın sonlarına doğru yaptı. Belki de karşılaşma 2-2 bitebilirdi. 

Sonuç olarak, Trabzonspor’un artık bu saat itibarıyla üçüncülük şansı da büyük yara almıştır. Zaten eğreti burada duruyordu ve sonunda rakibi Beşiktaş’a koltuğunu kaptırmış oldu. Yazımda bahsetmiştim. Beşiktaş’ta hak etmiyor o koltuğu. 

Not: Belki Pepe ve Onuacha, Afrika Kupası’ndan döndüğünde Trabzonspor yeniden 3’üncülük koltuğuna oturabilir ama gecikmeleri halinde Trabzonspor’a geçmiş olsun deriz. Benden söylemesi.