Karagümrük bir duran top organizasyonundan gol buldu, Can Keleş korner kullandı, Trabzon savunması adeta baktı kaldı

Alves’de o kalabalık defans arasından kafa golünü attı. Kaleci Muhammet Tepe’nin de hatası büyüktü. 

Diyeceksiniz ki, Uğurcan Çakır’da çok hatalar yapıyor ve Galatasaray ve Alanya maçlarında yediğini golleri görmediniz mi? Doğrudur da, Muhammet Tepe’ye kırk yılın başında fırsat geliyor, o da bu fırsatı elinin tersiyle itiyor. Peki, nasıl olacak bu iş diye sorarlar adama… Demem şu ki, yakaladığın fırsatı değerlendireceksin ki, yarın Trabzonspor kalesi sana emanet edildiğinde güven veresin. Yanılıyor muyum?

 

Neyse, Trabzonspor 1-0 öne düştüğü halde, tabi ki oyunu bırakmadı, hep saldırdı ama bilinçsiz saldırmanın hiçbir anlamı olmadığı da net bir şekilde ortadaydı. Attığı beraberlik golüne baktığımızda zaten ne demek istediğimiz daha rahat anlaşılacaktır. Bardhi topa vurdu, Karagümrük defansına çarpan top, gol oldu. 1-1 

İlk yarı da net gol pozisyonlarını atamayan Trabzonspor, ikinci yarıda bu kez bol goller buldu. Onuachu ve Enis Destan’ın yokluğunda Pepe forvet oynadı. 

Sanırım şöyle düşünülmüş olmalı. Enis Destan sarı kart sınırındaydı, Karagümrük maçında kart görmesi halinde Fenerbahçe derbi maçında oynamayacaktı. Peki, Pepe’den santrafor olur mu? Çok eksikli Karagümrük karşısında olabilir düşüncesi hakim olmuş olacak ki, planlama işe yaradı. 

Mendy’den devam edelim. Tek kelimeyle müthiş oynadı. Fazla lafa gerek bile yoktu. 

Baskılı ve rakibi boğan oyun nihayet Trabzonspor’un galibiyet golünü getirdi. Visca müthiş bir çıkış yaparak topu sert bir şekilde Karagümrük ceza sahasına gönderdi, rakip oyuncuya çarpan top, gol oldu. 2-1 Yalnız, Trabzonspor’un ilk iki golü rakip oyunculara çarparak gol olduğunu da hatırlatmam gerekiyor. 

Bu Fenerbahçe maçında böyle olmaz, olursa da büyük şans olur.  

Sonuç olarak, Trabzonspor öyle ya da böyle Karagümrük maçını kazanmasını bildi. Hem de 5-1’ik sonuçla. Şok Alanyaspor mağlubiyet sonrası bu galibiyetinin herkese büyük moral verdiğini de söyleyelim.  

Şimdi asıl konuya gelelim. Trabzonspor’un, haftaya Fenerbahçe maçı var. Trabzonspor’un Fenerbahçe maçları her defasında zorlu olmuştur.

Anlamlı maçlardır yani.  

Uyarımız şu olsun. Fenerbahçe maçında, Trabzonspor’un gereksiz saldırmasına hiç gerek yok. Gücünü kesinlikle ekonomik kullanmak zorundadır. Aksi halde gaza gelip saldırırsa Fenerbahçe kazanır gider, demedi demeyin. Ondan sonra da ayıklayın pirincin taşını. Aynı maçın hakemi kim olacaksa da adil yönetsin, sinirleri bozmasın. 

Sonuç olarak, Fenerbahçe maçı öncesi adeta Karagümrük ile bir hazırlık maçı oynamış gibi oldu.  

NOKTA