Trabzonspor’un geçmiş yıllarda Kasımpaşa ile oynadığı maçlara baktığımızda hepsinin bol gollü olarak sonuçlandığına tanık olmuşuzdur. Hatta biz sahamızda en ağır yenilgiyi 6-0 ile Kasımpaşa’dan aldık.

Bu maçın rövanşında da Trabzonspor 6-0 ile kazandı. Ayrıca çok maçlarımızda farklı skorlarla sonuçlanmıştır. 23’üncü haftanın son maçında yine bir Kasımpaşa maçına çıkacağız. Son 3 haftayı kötü sonuçlar alarak taraftarlarını üzen Trabzonspor bu maça sıfır moral ile hazırlandı diyebilirim. Trabzonspor her ne kadar şampiyonluktan ümidini kesmiş olsa da Avrupa’ya katılmak için Beşiktaş ile çekişiyor. Onlar da bizden önce oynayıp Sivasspor’a kaybedince avantajlı duruma geçen Trabzonsporlu oyuncuların bu maça daha iyi konsantre olarak çıkacaktır diye düşünüyorduk. 

Fakat öyle olmadı. Haklı olarak taraftarlarımızın maça rağbeti çok azdı.  Bu ilgisizliği de alınan kötü sonuçların doğurduğu gerçeğini de biliyoruz. Afrika Kupası’na giden ve sakatlıklar nedeniyle eksik bir kadroyla sahaya çıktık. Maçın ilk dakikalarında her iki takımda önce gol yememeyi amaçlayan bir oyun sergilediler. Maçın ilk atağı Trabzonspor’dan geldi. Bu pozisyonda Enis’le net bir pozisyonu kaçırdık. 19’uncu dakikada Enis’lerin işbirliği golü getirdi. Enis Bardhi ortaladı, Enis Destan çok şık bir kafa vuruşu yaparak takımını öne geçirdi. Bu golden sonra Kasımpaşa biraz daha öne çıkarak oynamayı denedi. Fakat ilk 45 dakikada gol pozisyonuna bile giremediler. 

Bunun yanında Trabzonspor’da pozisyon üretmekte zorlandı. Sadece 44’üncü dakikada Visca ile net bir gol pozisyonunu harcadık. İlk yarıda sadece iki net gol girişimimiz vardı. Biri de gol oldu. İlk yarıda Visca’da Fountas’da oyuna fazla giremediler. Hal böyle olunca da gol pozisyonları da olmuyor. Bu oyuncularımıza bakıyoruz hep kaçak oynamaları bizim pozisyon üretmemizde zorluk çekiyoruz. Kötü oynadığımız ilk yarıda 1-0 önde kapatmak bana göre çok iyiydi. İkinci yarıya Kasımpaşa adeta fırtına gibi başladı. 

47’nci dakikada Berat’ın büyük hatası ve Aytaç’ın golüyle skor eşitlendi. 50’nci dakikada Visca ile net bir gol kaçırıyoruz. 55’inci dakikada talihsiz bir şekilde yere düşen Eren’in eline çarpan topa hakem penaltı kararı veriyor ve atışı Hajradinovic golle sonuçlandırdı ve skor 2-1e geldi. 75’inci dakikada gelişen Kasımpaşa kontra atağında Da Costa ile 3’üncü golü buluyorlar. 90+2’de Trabzonspor ikinci golü bulsa da değişen hiçbir şey olmuyor. Evet kimsenin bahanesi olamaz. Çünkü bu oyunculardan bazılarını Abdullah Avcı önceki döneminde aldırmıştı. Trabzonspor forması giyen her oyuncu bundan sorumludur. Sahaya futbol adına hiçbir şey koyamayan Trabzonspor, geçmişte olduğu gibi Kasımpaşa karşısında sahadan mağlup olarak ayrıldı.