Sezonun ilk yarısında oynanan Galatasaray Trabzonspor müsabakasını dün gibi aklımda. Transferlerin yetişmediği, sakatların iyileşmediği, sakatlara yeni sakatların eklendiği, hakem kararlarının damga vurduğu Trabzonspor adına yaşanmasaydı keşke diyeceğimiz bir müsabaka olmuştu.

Bu müsabaka da ondan aşağı kalmaz sanırım. Takımın üç önemli isminin Afrika kupasında olmasına ek olarak Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok’un kadro dışı kalması, Bakasetas’ın transfer haberlerinin gölgesinde yedek kulübesine park etmesini eklediğimizde eldeki malzemenin bir yemek çıkarmaya yetip yetmeyeceği büyük bir merak konusuydu..

Abdullah Hoca’nın Türkiye kupası maçı sonrasında sarf ettiği cümleler ile hoca ile yönetim arasında da bir iletişim kopukluğu olduğunu söyleyebiliriz.

Maç öncesi Trabzonspor’un elinde derbilerde oynadığı yüksek konsantrasyonlu güçlü oyun birde sezon başından bu yana özlemini duyduğumuz dolu tribünler dışında fazla birşey yoktu diyebiliriz.

Tüm bu olumsuzlukların gölgesinde başladı müsabaka.

Maç başı itibariyle Trabzonspor daha etkili bir görüntü veriyordu ki bir anlık konsantrasyon kaybında Zaha Galatasaray’ı öne geçirdi (0-1). Erken gol oyun planlarımızı biraz altüst etti diyebiliriz. Golden sonra da ne yapmak istediğini bilem taraf yine misafir ekip Galatasaray’dı. 30’da Mertens’in bir vuruşu da direkten dışarı gitti. İlk yarının sonlarına doğru biraz kendine gelen Trabzonspor çıkız da olsa pozisyona girmeyi başardı.

İkinci yarıya tek değişiklikle başladı Abdullah hoca. Sarı kartlı Baniya’yı dışarı alıp Mehmet Can’ı oyuna dahil etti. Maça sağ bek olarak başlayan Hüseyin Mehmet Can’ın girişiyle orijinal bölgesine stopere geri döndü. Trabzonspor’un hücumlarında ne yaptığını bilmez durumu rakibi cesaretlendirdi. 61 de fark ikiye çıktı (0-2). Gol sonrası diğer stoperini de dişarı alan Abdullah Avcı tüm riskleri aldı. 5 dakika geçmeden kalesinde bir gol daha gören Trabzonspor çok alışık olmadığı bir skorla karşı karşıya geldi (0-3). Enes’in güzel golü ile heyecanlanan Bordo Mavili oyuncuların iki gol daha yemesi gecikmedi(1-4).

Uzatmalarda da bir gol yiyen Bordo mavili oyuncular  yakın tarihin en ağır yenilgisini skor borda yazdırdılar.

Yönetimin transfer yaparken Afrika kupasının dikkate almaması, hocanın oyunu geliştirmek yerine istatistik kovalaması, öz evlatların batan gemiye sahip çıkmak yerine kuyruğu kıstırıp kaçması sonrası bağıra bağıra geldi bu ağır mağlubiyet. .

Göremeyenlere selam olsun..