Ünye Cevizdere Mah.3732 ada, 1.parselde yapılması planlanan Mert Kapıcıoğlu İlkokulu’nun 8 derslikli olarak  % 51 lik kısmının tarafımızca karşılanması talebimizin öğrenci azlığı nedeniyle uygun bulunmadığı, bunun yerine 4 derslikli olarak  hayırserce yapılması  bildirilmiştir.

Bu görüşler gerçeği yansıtmamaktadır . Çünkü:

1-36. okul olan protokol (Ek:1) 8 derslikli olarak imzalanmıştır. Ancak imar planına yapılan itirazlar sonucu hukuki işlemler uzayacağı gerekçesiyle bu okul  8 derslikli olarak Ünye Cevizdere Mahallesine kaydırılmıştır.Ancak 8 derslikli hayırseverce yapılmasında bakanlık olur  vermemiş 4 derslikli olarak yapılmasında karar kılmıştır.Bu mahal Ünye’nin bir mahallesidir. Planlar çok çağdaş bir şekilde yapıldığı için öğrenci talebi yüksek olacaktır. Kaldı ki Yüceler Köyü de taşımalı olduğu halde 8 derslikli olarak planlanmıştı. Cevizdere’ye de 8 derslikli yapılması talebimizdir ve yönetimin çelişkisini ortadan kaldıracaktır.

2-Hayırsever okul yapımı Cumhurbaşkanı’nın himayelerinde olmasına rağmen sorunlara  bu makamca hiçbirmanevi de olsa katkı yapılmaması üzücüdür.

3-Hayırseverlerce okul yapımı kanununa göre %51 oranında katılımla isim hakkı verilmesi ve hayırseverlerin teşvik edilmesiaçık bir şekildeifade edilmektedir.

4-Bu gerçekler ışığında Ordu Milli Eğitim yetkililerinin 3yılı aşan sürede işlemlerde yeterli özveri ile destek sağlamamaları hizmetlerin uzamasına ve sürüncemede kalmasına sebebi olarak düşünülmektedir.Bu sonuç ya onların yetenekzaafiyeti ve olumlu bakış açılarına sahip olmadıklarını veyahut da yanlı bir davranış içinde olduklarını işaret etmektedir.

5-Bu konuya Ulu Önder Atatürk şu sözleriyle işaret etmiştir:

“Samimiyetin lisanı yoktur. Sözlerle ve yazı ile açıklanamaz. Samimiyet gözlerden, tavırlardan ve yapılan icraattan anlaşılır.” Ayrıca  “ T.C.  Devleti , ulusun geleceği için  çalışan kimseleri ve kurumları zorluk karşısında bırakmayacak kadar yüksek samimiyet ve onur duygusuyla doludur.”

Bu görüşler ışığında makamınızın Mert Kapıcıoğlu İlkokulu’nun % 51 katılımlı  8 derslikli olarak tarafımızca yapılması konusunda daha yapıcı ve samimi desteğiniz, hayırsever ve Ünye halkı adına beklentimizdir; saygılarımla.