Ünye   çöplük yapılınca tüm faydalı ve zararlı canlıların cenneti oldu. Doğada aç kalan kuşlar, böcekler, keneler, sıçanlar burayı mekan tuttu. Binlerce martı denizlerden çöplüğe üşüştü. Kakalarını şehire saçtı.
 
Korona virüs salgınına destek oldu. Mikrop ve virüsleri parklara, caddelere, balkonlara plajlara yaydılar. Buna feryat eden Ünyegiller'i susturmak için OBB çöplüğe zehir ilaçları saçtı. Sanki atom bombası ile doğa katliamı yaptılar. Bundan sebep binlerce martı katledildi. Simdi semaların ve denizlerin simgesi olan martılardan  bir tane bile  görünmez oldu. Yönetim sözde  sahte bir zafer kazanmanın keyfini yaşıyor.
 
İkinci bir doğa katliamı kazlara karşı yapıldı. Yüceler köyü sahiline aralık ayında yüzlerce kaz kondu. Karlı havada uçma zorluğu yaşadılar. Halk onları avlamak için sahile hücum etti. Kazları patır patır topladılar. kayıkcılar gelip ağ atarak denizde yakaladılar. Yüzlerce kazın akıbetleri bilinmiyor.
 
Bafra kuş cennetinde 57 yeşil başlı ördek vuran avcılar için UNESCO alarma geçti. Ama Ünye'deki katliamı UNESCO'ya duyuracak sözde bir doğa hayranı  STK kuruluşunun ilgisiz kalması tam bir cehalettir. Bu yazımız UNESCO'ya duyurumuzdur. UNESCO, çevre ve doğa kıyımı yapması nedeniyle OBB'yi kara listeye almalıdır.  Bu cinai davranışlar, demokratik ve hümanist   toplumlarda asla olmaz. Bu davranışlar, medeniyetin ve kültürün çöktüğünün bir göstergesidir. Barbarlık, 21 yüzyılda kültür ve hümanizm cenneti  Ünye'sine geri dönmüştür. Avcı sapienlerin davranışları gibi. Bu katliamı yapanlar psikopattır. 
 
Doğa katliamı soykırım ile aynı parelelde yorumlanacak bir suçtur.  Suçun şiddetini   savcılarımıza sormak gerekir.  Belki de cezai ehliyetleri yoktur. Ünyegiller çöp felaketi ve doğa katliamı  için eyleme hazırlanıyor. Bunu yapacak aydın ve hümanizm felsefeli gurupların varlığı güzel günlerin ufukta olduğunu gösteriyor.
Ünye'de psikopatlar için akıl hastanesi yapılasının sebebini şimdi daha iyi anlıyoruz.