Gidenlere   için “uğurlar olsun” demek Anadolu insanının geleneğidir.  
Bu ifade görevinde iz bırakmadan gidenler için kullanılır.  
Toplum, görevlilerin  gidişlerinde halka ne ölçüde hizmet kazandırdığını  değerlendirir. Objektif bir not verir. Sonuçta layık olduğu bir lakap da takmayı ihmal etmez.
Vali Bey’in Ordu’da ne yaptığını bilmiyorum. Ama Ünye’ye hiçbir şey kazandırmadığını biliyorum. Ayrıca Ünye’ye  unutulmazve kalıcı zararlar vermiştir.
Ünye O’nun yönetiminde çöplük yapılmıştır.  OBB, çimento ortaklığında sömürü düzenine  taşaronluk  yapılmasına göz yumulmuştur. Ünye doğu – batı yönünde çöp sarmalına alınmıştır.
Kanuna aykırı olarak çimentonun yaktığı çöplerin zehirli gazları şehrin üzerine salınmıştır.  Doğa, tarih, çevre katledilmiştir. Tarım arazileri çöplüğe terkedilmiş, hukuka aykırı olarak sözde sanayi alanlarına çevrilmiştir.  Hatta bunların esas müsebbibi olan çimentoya övgüler yağdırılmıştır. 
Belki de bu düzeni kurdukları için birbirlerine plaketler takdim etmişlerdir.
Vali Bey Ünye’nin çöplük olmasını önleyecek tek bir icraat yapmamış, bir tek söz söylememiştir.  Aksine destek vermiştir. Ünye için Ordu turizminin lokomotifi olduğunu açıklarken  insanları kandırdığını hiç aklına getirmemiştir.  
Çöplükten turizm cenneti olur mu? Sözde turizm cennetinin Ünye olduğunu söyleyen Vali Bey’e  halk notunu vermiş ve  “çöpçü vali “ ünvanını  yakıştırmıştır. Toplum yanılmaz. Egemenlik halkınsa onların dediği doğrudur.
Türkiye’nin tek Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri anıtının açılışını onurlandıran Japonya Büyükelçisine karşı yapılan diplomatik skandallar, Japonya milli marşının çalınmasına engel olunmak istenmesi,  zihinlerden silinmemiş, Ünye tarihinde acı hatıra olarak yerini almıştır.
Bu olaylar karşısında Ünye’de artık asla bu bakışla uluslararası bir toplantının yapılamayacağı kanaati yerleşmiştir.  Bu konudaki eleştiri yazılarına hiç itibar edilmemiş, “ üçsapiens“ gibi davranılmıştır.  
Bütün bunlardan sebep Ünye Halkı Vali Bey’in atanmasına hiç üzülmemiştir. Gene de Ünye’liler “uğurlar olsun Vali Bey” deme nezaketini göstermektedir.
Benden de uğurlar uğurlar olsun.
Kocaeli’nin Allah yardımcısı olsun.