Türk spor camiasının başı sağolsun. Gerçekten de bir dönem ülkemize rekorlar kırarak madalyalar kazandıran Naim Süleymanoğlu’na ebedi hayatında rahmet diliyorum.
 
Milli maç arası ilk kez Trabzonspor’a yaradı diyebiliriz. Bu arada iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş olduk. Rıza hoca da “bana üç hafta lazım bu oyuncuları hazırlamak için” dedi ve bu milli maç arasındaki boşlukta hocanın şansı diyebiliriz. Artık Rıza hocanın da bahanesi kalmadı çünkü istediği süreyi geçti bile. Aslına bakarsak Trabzonspor’un kadro yapısı biraz yaşlı olmasaydı ligimizin tepesini zorlardı derdim fakat bu kadar yaşlıların varsa bunlar devamlı sakatlıklar geçirmek durumunda olacağı içinde fazla başarılı bir sezon geçiremeyiz diye düşünüyorum. Seyircimizin önem vermeyerek takımını yalnız bıraktığı ligin dibine demir atan Trabzonspor’u rezil eden Osmanlıspor maçına geçelim. Rıza hoca Okay’ın cezası nedeniyle Bero’ya görev verdi, ileride ise NDoye santraforda Burak’ı ise kanatta oynattı. Maça her iki takım da isteksiz başladı.
 
 Osmanlıspor’un ilk atağı kornerle kesildi 7.dakikadaki bu korner atışından gelen topu Mas ve Burak seyredince Musa’da bundan yararlanarak kafayla topu ağlarımıza göndererek takımını öne geçirdi. Golden sonra Trabzonspor’un aklı başına geldi ve Osmanlıspor sahasına oyunu kurdu ve rakibini kendi yarı alanında ablukaya aldı. Fakat Osmanlıspor bu baskıya rağmen kontra ataklarla kalemizde tehlikeli oldular. Nitekim ilk yarım saat dolmadan da yine bir köşe atışı ve defansımızın basit hatasından kaynaklanan bu durumu ikinci golle tamamladılar. Trabzonspor’un en etkili en çalışkan oyuncusu Castillo kendi alıp getirdiği topu Ndoye’ye kesti bu oyuncumuz da golünü attı. 41.dakikada bu kez NDoye’nin asistini Burak net bir vuruşla gole çevirerek ilk yarının skorunu belirledi. İkinci yarı oyunda Sosa vardı. İlk yarı çok kötü oynayan Bero ise kenara alındı. İkinci yarı ilk yarıya göre çok daha hızlı başladı. Her iki takım da riskli bir oyun sergilemeye başladı.
 
Bu riskte Trabzonspor’a pahalıya patladı. 57.dakikada Pereira ters bir vuruşla kendi adına kalesine ikinci golü atmış oldu. Trabzonspor’un bu maçtaki kötülerinden biri olan Yusuf 70.dakikada kendisine has vuruşlarından birini daha yapıp eşitliği sağladı. 90+2’deki penaltıyı gole çeviren golcümüz Burak hocasını ve takımını da kurtarmış oldu. Kötü oynadığımız bu maçtan üç puan aldık tesellimiz bu oldu.
 
Trabzonspor’da orta saha diye bir şey yoktu diyebilirim. Osmanlıspor’lu Lawal ve jusue orta alandaki üstünlüğü takımları adına sağlayan isimlerdi. Okay’ın cezalı oluşu ister istemez oyun planlarımızı bozdu. Onun yerinde oynayan Bero bu yükü kaldıracak oyuncu değil. Peki bu Sosa daha hazır değil mi? Bu kadar çok paralarla alınan bu oyuncudan Trabzonspor ne zaman faydalanacak? Milli arada Rıza hocaya istediği süreden fazlası da verildi ama sonuç yine hüsran demek ki bu iş hocayla mocayla olmuyor. Bir de oyuncuları hazırlayayım deyip fazla yüklenmede zarar vermiş anlaşılan. Bir de oyuncu değiştirmede hocanın hataları var. Bu maç Rıza hocanın ilk maçıydı. Çünkü diğer maçlara takımı o hazırlamamıştı. Şimdi artık bahanesi kalmadı. Ki ne derse desin bana göre çok rezil bir futbol oynayarak sınıfta kalan Rıza hocadır. Bizler iyi futbol oynayarak üç puanı almak isteyen seyirci kitlesiyiz.