Gerek devlette gerek özel sektörde olsun bir kurumun başına gelen kişinin başarılı olması kuracağı ekibe bağlıdır. İşini iyi bilen kendine özgüveni tam olan kişiler altında çalışan kişilerin başarılı olmasından asla rahatsız olmazlar. Başarının ekip işi olduğunu bilir, çalışanını kıskanmaz aksine başarısından memnuniyet doğar.
İşine tam hakim olamayan, kendine güveni olmayan yönetici ise işine odaklanacağına ekibindeki başarılı kişilerle uğraşmaya başlar.
Özgüveni olmadığı için altında çalışan ekibin başarısı bırakın kendisini memnun etmesini, tam aksine bundan rahatsızlık duyar. Emrindeki kişinin başarılı olmasını koltuğunun tehlikesi olarak görmeye başlar.
Bu anlattıklarıma bir örnek vermemiz gerekirse ilk aklıma gelen isim Erdoğan Bayraktar’dır. Erdoğan Bayraktar TOKİ’nin başına getirilmesi ve mucize denilebilecek işlere imza atmasının ardındaki başarı kurduğu kaliteli ekip sayesindedir.
Ekibinin başarılı olması Bayraktar’ı asla rahatsız etmemiştir. Erdoğan Bayraktar, ufku geniş, vizyon sahibi ve tam bir işkolik olması nedeniyle ekibinin de en az kendisi kadar başarılı olmasını ister, başarılı elemanını korur kollardı.
Erdoğan Bayraktar’ın TOKİ Başkanı olmasından sonra ekibinde yer alan isimlerden biride Çaykaralı hemşehrimiz Orhan Yüce’dir. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Yüce,1988-2002 yılları arasında özel sektörde saha mühendisliği, şantiye şefliği, proje müdürlüğü, şantiye koordinatörlüğü gibi çeşitli kademelerde görev yaptı.
2003 yılında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Uzman kadrosunda göreve başlayan Yüce, Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.
Mart 2011’den bu yana Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Orhan Yüce, TOKİ’ nin gizli kahramanlarından biridir.
TOKİ’nin bugüne kadar imza attığı bir çok başarılı projede imzası bulunan Orhan Yüce, mütevazi ve sade kişiliğiyle pek ön plana çıkmaya sevmeyen biridir. Yüce’nin Van depremi sonrası bölgede ki faaliyetlerde gösterdiği üstün performansı bizler pek bilmeyiz.
Trabzonspor’un Akyazı standa ki adeta gölge güç olarak verdiği emekte pek bilinmese bile takdire şayandır.
Ankara’da bürokraside biraz üst makama yükselen kişilerin belirgin özelliklerinden biri aşırı kibire kapılıp, telefona çıkmama, randevu vermeme gibi bir aşağılık duygusuna kapılmalarıdır.
Orhan Yüce’yi diğer bürokratlardan ayıran bir özelliği de bu kibire kapılmamış olmasıdır.
Kapısı, telefonu her zaman vatandaşlara, özellikle de hemşehrilerine sürekli açıktır.
Dileğimiz hem işinde, hem huyunda iyi, kibire kapılmayan hemşehrilerimizin sayılarının artarak bürokraside üs makamlarda kendilerine yer bulmaları.