Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın ikinci kez takımın başına geçmesinin ardından en çok merak edilen konulardan birisi de ara transfer dönemi.

Avcı, tıpkı ilk geldiği dönemde olduğu gibi ikinci döneminde de yine bir basın buluşması ile başladı. O ikinci buluşmada da takımın neredeyse yarısının kendi dönemindeki oyunculardan oluştuğunu ifade etmişti. Diğer yarısındaki bazı oyuncular Nenad Bjelica’nın döneminde takıma katılmıştı.

Avcı geldiği günden itibaren özellikle oyuncuların bireysel performanslarına çok önem veriyor. Zira maç sonu basın toplantılarında performansından memnun olmadığı oyuncularıyla yollarını ayıracaklarının mesajını net olarak veriyor.

Gaziantep FK ile oynanan son maçta ise galibiyetten ötürü bütün oyuncularını tek tek tebrik ettiğini ifade etti. Belli ki Abdullah Avcı’nın mesajı oyuncularda bir kıpırdanmaya da vesile olmuş.

Abdullah Avcı’nın ara transfer dönemi için raporu oldukça önemli. Belki de alınacak oyuncular konusundaki talebinden daha çok yolların ayrılması düşünülen oyuncuların kimler olacağı daha önemli. Zira kulübün ayrılığı düşündüğü oyuncuların alacakları sorun çıkarabilir. Ancak bazı oyuncuların ise şimdilik kiralık olarak gönderilmeleri daha akılcı bir çözüm olarak duruyor. Elbette bu durum Trabzonspor’un lehine seyretmeli.

Uğurcan Çakır’ın söylemleri

Trabzonspor’un 1 numarası Uğurcan Çakır, Gaziantep FK maçının ardından bizim de bulunduğumuz ortamda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Meslektaşlarımızla Uğurcan Çakır’a sorduğumuz sorulara açık yüreklilikle cevap veren kaptan belki de ilk defa bu kadar net konuştu. Özellikle Trabzonspor’un bu sezonki hedefleri konusundaki soruya verdiği cevap çok netti. Uğurcan hocası Abdullah Avcı gibi önceliklerini Türkiye Kupası ve Avrupa’ya gitmek olarak belirtirken, lig konusunda da düşüncelerini “İlk 3 içinde yer almak” olarak ifade etti.

Çünkü ortada bir realite var. 1.ve 2.sırada yer alan Fenerbahçe ile Galatasaray’ın 40’ar puanla en yakın takipçilerine (Kayserispor 29) dahi fark attıkları ortada. Bu anlamda da Uğurcan Çakır Trabzonspor’un ligde ilk 3’ün içinde yer alma hedefi olduğunu dile getirdi.

Bir muhabire en çok sorulan sorular?

Trabzonspor muhabiri olunca, hele bir de sahada olunca Trabzon’da da insanlar gördüğü yerde merak ettiği soruyu size soruyor. Şu sıralar en çok karşılaştığımız soruların başında elbette transferler önceliği alıyor.

-Trabzonspor kaç transfer yapar?

-Bakasetas gider mi?

-Nwakaeme gelecek mi?

-Uğurcan Çakır bu sezon sonu gider mi?

- Takıma orta saha alınacak mı?

-Stoper alınacak mı?

-Takımdan kimler ayrılır?

-Sezon sonu Pepe’yi alır mıyız?

Takım nerede onlar orada

Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta ve görev yaptığı dönemde ekibinde yer alan Coşkun Bülbül ile Gençağa Meriç, Gaziantep FK maçında da objektiflerimize yansıdı.

Usta ve ekibi, bu sezon Trabzonspor’un iç sahadaki maçlarının yanı sıra deplasmandaki hemen bütün maçlarında tribünde yerlerini almaları dikkatlerden kaçmadı.

 Eski başkan Muharrem Usta’nın görev yaptığı dönemde hem ekibinde yer alan hem de kendisine en yakın iki isim olarak öne çıkan Coşkun Bülbül ile Gençağa Meriç maça birlikte gelip yine birlikte dönüyor. Hal böyle olunca da taraftarlar “Acaba Muharrem Usta yeniden başkanlığı mı düşünüyor?” diye sormadan edemiyor. Biz de merak edilen bu soruyu Muharrem Usta’ya sorduk. Kendisi ise Türkiye’nin birçok ilinde hastane yatırımlarının sürdüğünü ifade ederek daha çok işine odaklandığını söyledi. Usta “Trabzonspor’un maçlarının olduğu şehirlerde de hem mevcut hastanelerimizi ziyaret etmek hem de yeni yatırım yapacağımız şehirlerde bu konuda çalışma yapmak için ziyaret gerçekleştiriyoruz. Elbette Trabzonspor da olunca tribünde yer alarak takımımızı izliyoruz” dedi.

Usta kendi işine daha çok yoğunlaştığını vurgulamayı ihmal etmiyor.

Coşkun Bülbül ile Gençağa Meriç görev sürelerinin tamamlandığı günden itibaren takımlarını hiç bırakmadı. Onlar localarını yenileyerek kulübe destek olmayı da sürdürdü. Trabzonspor’u sevmek için destek olmak gerekir. Destek olmak için de mutlaka görevde olmak gerekmiyor. İşte Trabzon’un yetiştirdiği bu başarılı isimler de bunu yapıyor.

Bu ekibe eşlik eden bir başka isim de yine Trabzon’un yakından tanıdığı bir isim İdris Kurt. Beykoz Belediye Meclis üyesi de olan İdris Kurt sadece Trabzon’da değil takımın yurt dışındaki hiçbir maçını da kaçırmayan isimlerden. Her hafta İstanbul-Trabzon ve İstanbul-deplasman arasında mekik dokuyan bir isim.