3-4 Haftadır Fırtına’nın düşme potası takımlarıyla oynaması nedeniyle göze çirkin gözüken 1 puanın bile çok kıymetli görüldüğü puan maçlarına şahit olduk. Dolayısıyla izlediğimiz bu maçlarda estetik, atak çeşitliliği ve pozisyonlardan ziyade fiziki mücadele ön plana çıktı.Bu bağlamda bu hafta oynayacağımız Malatyaspor maçı hem ilk maçı 5-0 gibi dramatik bir şekilde kaybetmiş olmanın futbolcular üzerindeki motivasyon etkisi, hem ligin pozitif futbol oynayan iki ekibinin karşılaşması nedeniyle ayrıca güzel geçeceği kanaatindeyim..
Velhasıl bol gollü geçmeye muktedir bir maç diyebiliriz.
Amma Velakin ‘’evdeki hesap çarşıya uymayabilir’’ yada ‘’Çarşıdan aldınız bir tane eve geldiniz beş tane’’ de olabilir. İzleyip göreceğiz.
 
Maç önü analizlerimi bu şekilde sonlandırıp geçiyorum maça;
 
Trabzonspor Sağbek Pereira ve Solbek Novak’ın sakatlıktan geri dönmesi ile ideal kadrosu ile sahaya çıktı diyebiliriz. Rodellega’nın forvet olarak tercih edilmeyişinin sebebi teknik yada taktik değil anladığım kadarıyla gelecek yıl kadroda düşünülmemesinden kaynaklı. Aksi hiçbir neden, arkası dönük oynamaktan zorlanan Ekuban’ın Rodellega gibi bir tecrübenin yerine tercih edilmesini açıklamaz.
 
Pivot santrafor eksikliğini iliklerine kadar hisseden Trabzonspor, Malatyaspor golü bulana kadar abartmıyorum 4 tane %100 gollük pozisyonu hoyratça harcadı.(dk.22)
Golden sonra da etkili pozisyonlar üreten yine Trabzonspor du ve dakikalar 30’u gösterirken sezonun yıldızı (Bay Beyin) Nwakame golü buldu . (1-1)
Gol ile ilk yarının son düdüğü arasında kalan 15 dakika yine Trabzonspor’un hoyratça harcadığı gol pozisyonlarına sahne oldu ve ilk yarı bu skorla 1-1 sonuçlandı.
 
İkinci yarıya da ilk yarıdaki on biriyle başlayan Trabzonspor oyunu bir türlü tümüyle eline alamadı.Ofansta oyunu daha etkin hale getirmek isteyen Ünal hoca Dakikalar 66’yı gösterirken günün etkisiz ismi Yusuf Yazıcı’yı çıkardı ve Rodellega’yı oyuna aldı.
Arkası dönük oynayabilen bir forvetle oynamanın avantajı ile her geçen dakika ev sahibi ekip etkinliğini artırdı. Abdülkadir Ömür’ün Mustafa Akbaş’ı birebir yakaladığı pozisyonda faule maruz kalması sonucunda Mustafa Akbaş ikinci sarı ile oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra eksik kalan rakibine iyice üstünlüğünü kabul ettiren ev sahibi ekip çok geçmeden (Bay Beyin) Nwakame asistinde Rodellega ile golü buldu ve skoru 2-1’e getirdi. Daha sonra bir şutu direkten dönen bir de penaltısı verilmeyen Fırtına 3 puanı alan taraf  oldu.
Galibiyet serisinin 5 maça çıktığı, kazanma alışkanlığını sürdürme açısından önemli, Fenerbahçe maçı öncesi moral, her haliyle keyifli bir galibiyet.
Ayaklarınıza sağlık Çocuklar!..