Trabzonspor Gaziantep deplasmanında önceki maçlara nazaran daha iyi gözüktü. Oyun hızını bir tık artırınca, sonuca da kolay gitti.

Bu takımın ONUACHU gibi fizik üstünlüğü üst düzeyde bir oyuncusu varken neden fazla orta yapılmaz dediğimiz maçlardan sonra, bu maçta yapılan ortaların rakibi denli zor duruma düşürdüğünü gördük.

Trabzonspor ONUACHU’nun sahada olduğu maçlarda, oyun kurgusunu bu oyuncu üzerine kurarsa, inanıyorum ki hem oyun üstünlüğü hem de üretkenlik anlamında daha verimli olacaktır. Bu takım, geriye sağa sola oynama yerine, hızlı ve dikine oynarsa daha başarılı olacağının şifreleri bu maçta ortaya çıkmıştır. Bu takımın bundan daha iyisini yapabileceğini bu maçta göstermesi ilerisi için umut verici.

Antep maçında fırsatçılığını konuşturup iki gol atmasına rağmen, Trezeguet’nin bu takımın oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Aldığı her topu ezen ve sadece kendisine oynayarak arkadaşlarına haksızlık eden bu oyuncunun, ya kendisini toparlaması ve takımı için oynaması, yada kulübede hamle oyuncusu olarak tutulması gerekmektedir.

Sonuç olarak bu maçtan çıkarılması gereken dersler var. Oyuncu tercihleri, oyun anlayışı ve ONUACHU üzerine bir oyun planının kurgulanması gibi. Maçlardan sonra yapılan açıklamalar çok tatminkar değil, çünkü (cek-cak) larla bir yere varılması mümkün değil. Eğer yetersiz oyuncular varsa cesurca kenara çekilmesi ve yerine diğer oyuncuların değerlendirilmesi gerekmektedir.

İnanıyorum ki bu takım bundan daha iyisini yapabilir. Biraz cesaret….