Ne kadar hoşgörülü olursanız olun, onların saplantılarını değiştirmenin imkanı yok.

Bunun örneğini Diyarbakır’da yaşadık. Diyarbakır İtfaiyesi’nin Arama Kurtarma Şube Müdür vekili Trabzonsporlu Nedim’e yaptıkları. Nedim kardeşimiz iyi bir Diyarbakırlı ve iyi bir Trabzonsporlu. Ülkesini ve milletini seven bir deprem kahramanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Devlet Övünç Madalyası almış kahramanlardan.

DEM Parti Belediyeye geldikten sonra aleyhine bir haber yapıldı. Diyarbakır İtfaiye Müdürlüğü’nde Trabzonspor renklerinin ne işi var? Altını da yorumlarla doldurdular,

Nedim kardeşimiz araç ve yatak yerlerinin dışını ve içini izin alarak bordo-maviye boyadığı için görevden alındı. Eş bir göreve de verilmedi. Amirliğini yaptığı isimlerin içinde çalışmaya zorlandı. Bunun adı nedir? Mobbing değil mi?

Hep şunu söylüyorum Nedim gibi isimlere sahip çıkmak lazım. Şanlıurfa’da ‘Ben Atatürk ve Türk bayrağını indirtmem’ diyen ve DEM Partiden istifa eden Belediye Başkanı var, onlara sahip çıkacaksın.

Diyarbakırlı Nedim kardeşime de Trabzonspor sahip çıkacak. Yeni sezonun ilk maçına davet edecek, Trabzon’da ağırlayacak, bir de plaket verecek.

Büyük takımız,  büyük kulüp olmak buralardan geçiyor.

MACERA YOK, MANTIK VAR!

Avcı3

Futbol ciddiyet ister. Bunu şapkalarını taktığın Ahmet Suat ve Özkan hoca herkese öğretmiştir, futbol istikrar ister, futbol macerayı kaldırmaz. Onun için işini ciddi yapacaksın. Samsunspor ile oynuyorsun en güçlü iki oyuncunu yedeğe almışsın. Ben yaparsam olur diyorsun. Olmaz efendim olmaz! Bu iş ciddi bir iştir. Kupada eskiye döndün ve Trabzonspor Karagümrük’e top göstermedi. Bir Edin Visca Karagümrük’ü tek başına yıktı geçti. Trabzonspor eğer ki Samsun’da galip gelse idi veya yenilmese idi o Olimpiyat Stadı’nın doğu tribünü dolacaktı. Kaç kişi geldi 7 bin kişi. 22 bin kişi nerede, 7 bin kişi nerede. Buradan şimdiden uyaralım, bundan sonraki her maç çok ciddi. Önce İstanbul sonra Başakşehir ve Ankaragücü. Kazanarak ligi tamamlayın.

HEP BİR UMUT VARDI

Trabzonspor Umut Bozok 2042216

Birkaç yıl önce Türkiye liglerinin gol kralı olan Umut Bozok’la ilgili yeniden kazanma arzusunu destekliyorum. Karagümrük maçında attığı ikinci golün estetiği onun kabiliyetini gösterdi. Onuachu’nun indirdiği toplara aralara girip tek vuruşlar yapabilecek bir santrafor. Trabzonspor kadrosunda tutacak mı bilemiyoruz ama gittiği takımda gollerine devam edeceğini söyleyebilirim.

HAFTANIN YORUMU

SAMSUN MAÇINA DAİR

Sevmek suç mu?
Bir formayı bu kadar savunmak
Ne bilelim belki de aşklarımızı, hayallerimizi bu renklere sığdırmak,
Çok mu istediklerimiz…

*
Tat vermiyor!
Ne formayı giyen,
Ne yöneten,
Ne de görünen..
Dudaklar ısırılıyor sinirden,
Farkında değiller..!?

*
Tonya da öyle
Eynesil de öyle
Vakfıkebir de öyle
Belki Belçika’da
Belki Faroz’da
Belki bu akşam bir televizyon ekranı daha kırıldı o hırsla
Duydunuz mu Abdullah bey?
*
Biz o heyecanla geçeriz ekranın başında giyeriz formayı diyor taraftar
Günler öncesinden alırız diyor bileti
Belki son harçlığıdır Şalpazarı’ndan gelen Memedin aldığı ayakkabı
Bordo maviye boyanmış sevgisini sırtlayarak..


Popülist mi yazıyoruz
Yoksa yaptığımız algı mı?
*
İnanınız profesyonel oyuncular bu kadar üzülmüyorlardır
Çünkü kontrattaki para bu akşam o golleri çıkaramasa bile hiç değerini kaybetmedi
Dövizdi.
*
Denemesi bedava
Hadi uzatın bir mikrofon Uzun sokakta
Meydana gelin mesela
Beşikdüzü’nde olduğunuzu algılayın yani
Eynesil’e geçin
Görele, Tirebolu
Bu akşamın tadını sorun bakalım taraftara
Yüzler kıpkırmızı dişler gıcırdamıyor mu
En çok kime kızıyorlar dersiniz?

Daha fazlasını yazmaya elimiz varmıyor

Bir ileri iki geri

Mehter takımı gibi Bordo Mavililer
Vicdanlar kanıyor
Vicdanlar sızlıyor
Burnundan getiriliyor adeta her şey
Haftayı beklesek ne olacak?
(Gündönümü Haber: Zafer)

VETERANLAR VE SADİ HOCA

Trabzonspor’un eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu her yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya’da oynanan Veteranlar maçında Trabzon ekibine hocalık yaptı. Sadi Hoca Trabzon’un ve Trabzon futbolunun bir değeridir. Hami, Lemi, Küçük Hamdi, Uğurcan, Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı gibi isimleri çıkaran isimdir. Bence bundan sonra Trabzonspor’da teknik direktör aramaya da gerek yok. Profesyonel takımı Sadi hocanın yapacağı bir ekibe teslim edeceksin olup bitecek. Geçmişte o olmuştu, şu olmuştu, ona bakmamak lazım

ALT YAPIYA ADANAN ÖMÜR

M İ N İ K L E R

Bilal Altuntaş. Trabzon futbolunda alt yapıya adanan bir ömür. Hak ettiklerini alamasa da o hiç yılmadı. Miniklerle uğraştı ve yeni yıldız adaylarını piyasaya sürdü. Şimdi de Faroz 1980 sahasında çalışmalarına başladı. Teşekkürler Bilal. Yılmak yok yorulmak yok. Trabzon futbolu senden yeni yıldızlar bekliyor.

H O C A

BİRAZ DA NOSTALJİ

Meydan parkının güzelliği, belediye binasının sadeliği ve arkadaki tarihi binalardaki estetik. Bu binalarda bazıları Orhan Fevzi tarafından ayağa kaldırıldı bazıları yok olup gitti. Trabzon 1960’lı yıllarda böyle güzel.