Türk insanı farklıdır, Karadeniz insanı daha da farklı.
Vefalıdırlar.
Ucunda ne olursa olsun Trabzonlu vefası varsa bunu mutlaka gösterir.
Ensar vakfının başkanı Ömer Topaloğlu değerli bir siyasetçidir.
SP il başkanlığından beri duruşunu hiç bozmamıştır.
Başdenetçi Av.Şeref  Malkoç ile birlikte AK Partiye katılmışlardır. Refah ve SP’den beri kader birliğini hiç bozmadılar.
Başkan Topaloğlu dün oğlunu evlendirdi.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kamu Başdenetçisi Avukat Şeref Malkoç eşi ile Ankara’dan pandemi sürecinde kalktı geldi ve hem tebrik etti hem hediyesini taktı. Düğünde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora ile birlikte onur konuğu olup konuşma yaptılar.
Ardında da sayın Malkoç Arsin’e Işıklı köyüne çıktı. Anne ve babasının mezarlarında Kuran-ı Kerim okudu ve döndü. Babası Ali Paşa amcaya ve annesine bir kez daha rahmet diliyorum.
Alipaşa Malkoç yıllarca Değirmendere’de Şato lokantasını işletti. Ekmeğini yemeğini yemeyen yoktur. İşte böyle güzel evlatlar yetiştirdi.
Dünkü tören zirve gibi düğün töreni idi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman’dan sonra KTÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı geldi. Çuvalcı her davete katılmak için çaba gösteriyor.
Masa genişledi. Salih Cora, Osman Cora, Adnan Bayram, Dr. Sezgin Mumcu  KTÜ eski rektörü Süleyman Baykal katıldı. Son iki isim ise kardeşler, Meteoroloji Genel Müdür yardımcısı Erol Aydın ile Ergin Aydın’dı.
Gazeteci her yerde gazetecidir.
Önce soruyu KTÜ rektörüne sordum.
-Hocam, Farabi hastanesi’nin başhekimi belli mi, Prof. Dr. Celal Tekinbaş’ın olacağı söyleniyor?
Çuvalcı şeffaf.
Güldü, ‘Büyük ölçüde böyle bir karar verebiliriz. Salı günü belli olacak’ cevabını verdi.
Farabi’nin Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu 1 yıldır muhteşem bir performans gösterdi. Kendisine teşekkür ettim ve buradan da ediyorum.
Ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na döndüm.
-Başkanım, Dereli Belediye Başkanlarına minnettar.
Cep telefonun ekranına baktı ve anlattı:
‘Dereliye 1 ekskavatör, 3 greyder, 1 kepçe, 2 kanal kepçesi ve 1 pikaptan oluşan ekipman desteği sağladık. Ardından bölgeye itfaiye arama kurtarma ekibi, temizlik aracı, kanal temizleme aracı ve tam donanımlı su arıza aracı gönderdik. Doğankentteki biçok su arızasını TİSKİ ekipleri giderdi. Ayrıca 30 personelimiz orada çalışmada.’
Trabzon Milletvekili Salih Cora da Dereli’ye gitti ve çalışmalara katıldı.
Yaptığı gözlemlerle günün sözlerini söyledi:
‘Sayın Bakanlarımız büyük mücadele verdiler. Süleyman bey; Adil bey, Bekir bey ve Murat bey çözüm odaklı gittiler. Süleyman bey ne zaman ki dozerin kepçesine binip ilçeyi bir baştan bir başa kat etti orada bulunan tüm bürokratlar da fiziken harekete geçtiler. Ellerine kazma kürek aldılar. Büyük bir mücadele oldu.’
Çevre ve Şehircilk Bakanı Murat Kurum’la ilgili de , ‘Sayın bakanımız yıkılacak olan evlerin sahipleri ile akşam görüşüyor sabah paralarını aktarıyor ve öğleden sonra da yıkım yapıyor. Allah hepsinden razı olsun.’
Nikah merasimi başlayınca Avukat Osman Cora ile başbaşa kaldık.
Osman Cora, Salih Cora’nın sağ kolu.
Siyaseti müthiş okuyor ve ekonomiyi iyi biliyor.
Sadece dün kardeşi ile 4 düğüne katıldı hediye taktı.
Yani zararda!
Espri bir yana Alyansdaki düğün güzel bir buluşmaya ve zirveye tanıklık etti.
Topaloğlu ve Yılmaz ailelerini tebrik edelim.