Sevgili okurlar bugün 2021 yılının son günü….

2021 yılı denince kuşkusuz ekonomik sıkıntılarla anılacak.

Pandemiyi de bunun içine koyabiliriz ancak 2021 yılında terörü konuşmadığımızı ve ülke adına da bu pencereden bakıldığında asayiş anlamında huzurlu dönem yaşadığımızı da yazmak isterim.

2021 yılının son iki günü kendi mahallemize Çarşı Mahallesi’ne ve Pazarkapı’ya odaklandık.

Dahası karşımızda yükselen muhteşem mabedi daha yakından tanıma fırsatını buldum.

Önce Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın davetlisi olarak şantiyede uzun uzun sayın bakanı dinledim.

Erdoğan Bayraktar çalışkan, üreten, zeki ve çok farklı bir kimlik.

Sıfırdan zirveye çıkan Trabzon’un önemli değerlerinden.

Trabzon’un Of ilçesi Gürpinar Mahallesi, ardından Yenicuma ve İstanbul’da geçen yaşam.

Kuşkusuz Erdoğan Bayraktar deyince bizler 2002 yılı ile 2011 yılları arasında yapmış olduğu TOKİ Başkanlığı ve arkasından Trabzon’a yağdırdığı Bakanlıktaki hizmetlerini biliyoruz.

Erdoğan Bayraktar AK Parti İktidarlarının en fazla puan getiren sosyal konutlarını, dönüşüm projelerinin mimari bir isim.

Bakanlıktan ayrıldığında arkada 500 bin konut, farelerin cirit attığı ve sonrasında yemyeşil doğaya çevirdiği dönüşüm projeleri, kurduğu bakanlık ve yaptığı hizmetler konuşuluyor.

Erdoğan Bayraktar, bakanlıktan sonra da boş durmadı.

Zaten kendisi de söyledi

“Zindeliğimi buna borçluyum” diye

70 yaşını devirmesine rağmen İstanbul’da Meslek Yüksekokullarıaçan, Kırklareli’nde muhteşem bir çiftlik inşa eden,Ankara’da da nerede ise kaba inşaatını bitirdiği 15 bin konutluk şehir kuran Bayraktar bütün bunları bir tarafa koyuyor, Trabzon’daki Selatin Camii’ni de bir tarafa koyuyor.

Caminin temelini attığı günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’naErdoğan işin içindeyse bu cami yapılır” demişti.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun yıllar birlikte çalıştığı Erdoğan Bayraktar’ıçok iyi tanıyor.

Temellerinin atıldığı günden bugüne Erdoğan Bayraktar’dan caminin hikâyesini dinledik.

Görüntüler üzerinden yapılan işin muhteşem olduğuna tanıklık ettik.

Hem bizler hem de Trabzon’un çok değerli iş insanlarından bazılarının bulunduğu Akçaabat’taki yemekte Pazarkapı Camisinin dronla çekilmiş görüntüleri, yapım aşaması ve bundan sonra yapılacak olanları öğrenince bir kez daha Bayraktar’ın mühendisliğine, kararlılığına, fedakârlığına ve merhametine hayran kaldım.

Nihat Usta’daki akşam yemeğinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, iş insanı Celil Hekimoğlu ve Dernek üyeleri tam destek verdiler.

Özellikle Başkan Ahmet Metin Genç, il müftüsünün ve Ortahisar müftüsünün de bulunduğu ortamda külliyenin kenarına Ortahisar ilçe müftülüğü binasının yapılmasını da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte istişare edeceğini söyledi.

Sevili okurlar;

Pazarkapı Camiisadece 7 bin 500 kişinin ibadet edeceği mabet değil.

Kültür merkezinin yer aldığı, sosyal donatılarla çevrilecek olan dini içerikli düğünlerin yapılacağı konferans salonlarının bulunduğu aynı zamanda bir kültür merkezi.

Bu tür eserlerin Trabzon’a kazandırılması çok ama çok önemlidir.

Yer seçimi zaman zaman tartışılmış ve özellikle zemin hususunda ortaya atılan iddiaların ne kadar yersiz olduğuna kanaat getirilmesi ve büyük bir ustalıkla tamamlanmaya doğru evrilenPazarkapı Alemdar Camii farklı kılan Trabzon’un dört bir yanından muhteşem bir şekilde görülüyor olmasıdır.

Trabzon mührü olmuştur.

Şehre üç yandan giren insanları karşılayan bir mabet ortaya çıkmıştır.

Son olarak şunu söylemek isterim;

Elbette ki Erdoğan Bayraktar maddi ve manevi olarak güçlü bir isim ancak bu tür kurumların, ibadethanelerin bir an önce tamamlanması için her bir hayırseverin el atması gerekir.

Erdoğan bayraktar ve teşekkür ettiğiOrhan FevziGümrükçüoğlu bugüne kadar çok ciddi katkılar yaptılar.

Bundan sonra caminin kapıları, pencereleri, minberi ve halılarını alıp tamamlamak da Trabzonluların, Büyükşehir Belediyesinin ve OrtahisarBelediyesi’nin görevidir diye düşünüyorum.

2023 yılında ibadete açılacak olan Selatin Cami, Trabzon’un yeni sulieti hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Allah emeği geçenlerden razı olsun.

2022 yılının Türk İslam âlemine ve tüm insanlığı hayırlar getirmesini dilerim.

Yeni yılınız kutlu olsun.