Geçen yıl resmen elimizden şampiyonluk alındı, Başakşehir maçından Nwakeme çekiliyor hakem devam veriyor! Ankaragücü maçında bizim faul rakibe veriliyor ve 2-2 bitiyor. Alanya’nın Başakşehir’den prim aldığını biliyoruz.
Daha neler neler..
Sevgili Okurlar, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu tam zamanı iken ‘kurullar bağımsız değildi şampiyonluğumuz gitti’ diye FİFA’ya gitmedi. Hatta dese ki takımı ligden çekiyorum, arkasında yığınla destek bulabileceği bir dönemdi!
Gitmişsin Kasımpaşa’yı sahasında yenmişsin ve puanın 51 olmuş. Yarışa yeniden ortak olmuşsun, maçtan sonra canlı yayında 20 dakika konuşma yapıyorsun ve Türk futbolunu FİFA’ya şikayet ediyorsun, destek olan peşimden gelsin diyorsun.
Alanyaspor karşısında ne oldu 3-1’lik mağlubiyetle zirve yolunda ağır yara alıyorsun. Hakemlik bişe yok ama normal bir skor mu?
Maç sonu basın mensuplarının sorularıyla karşılaşmayı istemeyen Ağaoğlu, stad çıkışında yolunu değiştirdi. Bugüne kadar protokolden ya da kapalı otoparktan çıkış yapan Ağaoğlu’nun bu kez takım otobüsünün bulunduğu alandan çıkması dikkat çekti.
Peki, Ağaoğlu Kasımpaşa maçından sonra Türkiye’de TFF kurulları bağımsız olmalı sözünü neden söyledi?
Kongreye yönelik bir hamle mi idi?
İstanbul’dan Trabzon kulisleri iyi okuyan bir isimle konuştum Ağaoğlu’nun devam edip etmeyeceğine yönelik bilgisi olup olmadığını sordum:
Şunu söyledi:
‘Ahmet Ağaoğlu’nun geleceğini bundan sonraki maçlar belirleyecektir.’
Avcı üst. üste 7 maç kazanarak kendini kurtardı! Alanya maçı kim sarstı?
Ağaoğlu’nu.
Bakalım bundan sonra ne olacak. Trabzonspor eğer son 12 maçta zigzag yaparsa muhalifler kongre isteyebilir.
YARDIMCI HOCALAR!
Egemen Korkmaz, Orhan Ak kardeşlerim. Hadi yılların futbolcusu yılların teknik direktörü Abdullah Avcı sizden yaşlı. Hadi o gol yemeden de oyuncu değiştirilebileceğini unuttu(!) Siz orada neyine varsınız? Bu ülke ne çekti ise inandığını ve gördüğünü söyleyemeyenlerden çekti. Şimdi de Trabzonspor’da benzeri yaşandı. Erol Bulut iki maçta da Trabzonspor’u kritik dokunuşlarla yendi. Biz ise seyrettik. Sahada her şey bellidir. Zaten stada giderken de kimin 11’de olduğu kimin girip çıkacağı da aşağı yukarı netleşmiştir.
Sizin yapacağınız oyuncuyu çağırıp motive etmektir.
Maça müdahale edecekseniz de 60’dan sonraya bırakmayın.
Dün spor yazarımız Osman Başkır önemli bir şey yazdı. Sezon sonu Abdullah Avcı kendisine bağlı birimlerde geniş bir temizlik yapacakmış. Eğer bu duyuldu ise o temizlenecek olanlar belki de Avcı’yı gönderirler! Avcı Pereria ile ilk hakkını doldurdu. Bu sezon sonu göndermezlerse gelecek sezonun ilk 5 maçında yollarlar. Trabzonspor camiasındaki işleyişi Avcı bilmez ama Egemen Korkmaz çok iyi bilir.
EDİN VİSCA VE JUANFRAN
Trabzonspor bu sezon da şampiyon olamadı. İlk 4’e girecek mi bilmiyoruz. Kupada da yok. Avrupa’ya nasıl gidecek gelecek maçlara bağlı. Belli ki birkaç hafta sonra transfer başlayacak. Trabzonspor yönetimine çağrımızdır. Trabzonspor’un alacağı oyunculardan ikisini yazayım. Sağ kenara savunmada Juanfran, önüne ise Edin Visca. Kimse durduramaz.
TRABZONSPOR VE YAVUZ KARDEŞLER
Ahmet Faik Yavuz, İlhan Yavuz, Köksal Yavuz, Şener Yavuz. Trabzon’un sporuna, kültürüne, sosyal hayatına, sanayisine damga vurmuş bir aile. Hiç bir açık ve kaçıkları yoktur..
Adam gibi adamdırlar. Ailenin damadı da arkadaşım Hasan Kandaz. Kandaz da kayınbiraderlerinin üzerine titrer. Bazen onları köşkteki konağında ağırlar bazen ise Arsin Gocaba’ya gider ve eşinin ailesi ile orada mangalını yakar. Kandaz bu kez hem kayınbiraderleri ile hafta sonu buluşması yaptı.
Hem de Drone uçurarak Gocaba’nın zirvesinden olan Yavuz ailesinin malikanelerini görüntüledi. Kandaz’ın kayınbiraderleri Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği ve Vakfı’nın 45 yıllık müdavimlerinden.
İlhan Yavuz halen daha TLYD korosunun assolistidir. En az 1500 parça klasik Türk Sanat Müziği şarkısını ezbere bilir ve okur. Köksal Yavuz o da abisi gibi TLYD’de 45 yıllık müdavim. Hasan Kandaz’ın eşi Fatma Kandaz da abileri gibi koronun en devamlı ve beğenilen isimlerinden. Selam olsun Yavuz ailesine.
UNUTULDUN SANMA KUAFÖR RIZA
Trabzon’un son 60 yılında şehrin sosyal hayatının içerisinde olup da en çok tanınan 30 kişi var ise bu 30 kişinin içinde Kuaför Rıza’yı rahatlıkla sayabilirsiniz. 1938 yılında Trabzon Beşikdüzü’nde doğmuştur. 1954 yılında o zamanların Türkiye’sinin en ünlü kuaförü olan Markiz Bayan kuaföründe By Viktor HAİM'S’IN yanında dört yıl çalışmış. Kuaför mesleğini en ince noktalarını öğrendikten sonra 1958 yılında askere gittiğinde de yeteneklerinden dolayı hemen kendisini Ordu Evi’ne almışlar ve askerliği bitene kadar Ordu Evi’nde kazandığı tecrübelerle 1960 yılında memleketine dönünce Karadeniz bölgesindeki ilk ve tek bayan kuaför salonunu Trabzon’da açarak meslek hayatına başlamıştır. Erkek Kuaförünün diğer marka isimleri Hayri Köksal ve Yahya Köksal’ın komşusu idi, oradan biliriz Kuaför Rıza mesleğinde bir numaraydı.
Rahmetli olana kadar mesleğini aralıksız 66 yıl icra etmiş tam bir sanatkar. Kız kardeşi Emine hanım da Kuaför Emine adında hala daha faaliyet gösteren iyi bir kuafördü.. Rıza bey askerden gelir gelmez işyerini açtıktan sonra Melahat Akbaytürk’ün büyük kızı Cevher Akbaytürk Kılıç ile evlenmiş evlendikten sonrada mesleğini eşi ile birlikte devam ettirmiştir. Trabzon’un sosyal hayatının belki de tanınan en önemli simalarından olmasına rağmen aynı zamanda iyi de bir hafızdı... Okumayı çok severdi.. İbadetin gizli yapılanı makbuldür kelimesini bizlere sık sık hatırlatırdı. Ona saç yaptırmak için bayanlar haftalar öncesinden sıraya yazılırlardı. Özellikle 60’lı ve 80’li yıllar arasında kendisine saç yaptırmayan, Saç kestirmeyen, fön çektirmeyen saçlarına bigudi taktırmayan bayan Trabzon’da hemen hemen hiç yoktu. Yüzlerce kişiye mesleğini öğretmiş ekmek vermiştir. Yetiştirmiş olduğu bir çok sanatkar da zamanı gelince ayrılmışlar kendi iş yerlerini açmışlardır. Yetiştirmiş olduğu en ünlü kuaförlerden yeğeni küçük Rıza halen daha mesleğini Kuaför Küçük Rıza adındaki salonunda devam ettirmektedir. Yıllarca hizmet ettiği kadınlar ona vefasızlık etmeyerek cenazesine katılarak bu büyük sanatkara haklarını helal etmişlerdi. Bizden de sana tüm Haklarımız Helal olsun Rıza usta.
BİRAZ DA NOSTALJİ
1-Tütünspor futbol takımı. Yavuz Karan Başkan ve Reşit Sivrikaya ise teknik adam. Allah rahmet etsin.
2-Gazeteci Nevzat Yılmaz. Meslekte 50.yılını geride bıraktı. İşte 12 Eylül 1980 herkes evinde o karakolun önünde haber peşinde.