Trabzonspor’un kupa maçında sergilediği oyun ve aldığı çarpıcı sonuç, lig öncesi tam bir gövde gösterisi idi.

Takım geçen sezon kaldığı yerden ve şampiyonlukla sonuçlanan oyun karakteri ile oynayarak kupaya uzanmanın yanında, bu yılda şampiyonluğun bir numaralı adayı olduğunu gösterdi. Tek eleştirebileceğim yanı oyuncuların ayakta fazla top tutmaları ve çok fazla ikili mücadeleye girmeleri. Takımın bu yavaş ve dengeli oyun anlayışında, pas yüzdesini artırarak topa daha fazla sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

Yeni transferlerin performansı, bu yıl alınan oyuncularda %90 başarı yakalandığını gösteriyor. Bundan dolayı izleme ekibini, teknik ekibi ve başta başkan Ahmet AĞAOĞLU olmak üzere yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Yeni gelen oyunculardan Larsen, Eren, Trezeguet ve Kouassi’nin ortaya koydukları performansı parmak ısırttı. Yeni olmalarına rağmen takıma inanılmaz katkı sağladılar. Geçen sezon şampiyon olan kadronun üzerine alınan ve beklentilerin üzerinde performans sergileyen oyuncularla birlikte, bu sezonda Trabzonspor ligi forse edecek ve inanıyorum ki yine açık ara şampiyon olacaktır. Ayrıca bu kadronun şampiyonlar liginde gruplara kalacağından şüphem yok. O arenada da iyi işler yapacaklarına dair umudum üst düzeyde.

Ligin bitiminden bu güne kadar spor medyasının Trabzonspor’u görmezden gelmesi ve saatlerce sadece üç büyüklerin konuşulmasını çok ilginç buluyorum. Bu davranış biçimi beni ayrıca endişelendiriyor da, çünkü bu takımın önünü kesmek artık mümkün görünmüyor, umarım Ali Cengiz oyunlarını devreye sokmazlar.

Kim ne yaparsa yapsın, kim ne düşünürse düşünsün, uyuyan dev uyanmıştır ve lig öncesi müthiş bir gövde gösterisi ile sevenine sevmeyenine bu yılda zirve benimdir mesajını vermiştir. Camiada bu takıma karşı inanılmaz bir teveccüh oluşmuş ve taraftarı ile yönetimi ile spor medyası ile oyuncusu ile mükemmel bir uyum sağlanmıştır. Böylesine senkronize olmuş bir camianın bu yılda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğinden şüphem yok.