Trabzonspor eline gelen fırsatları tepmemeli. Bakın 2 yıl önce şampiyon olduğumuz sezonda İstanbul takımları Avrupa’da yarışırken Türkiye ligini adeta unutmuş gibiydiler.

Ve Trabzonspor’da Konyaspor’la ligde çekişerek bu yarışı önde bitirdi ve şampiyon oldu.

Bu sezon da İstanbul takımları Avrupa’da zorlu sınavlardan geçiyor fakat ligdeki şampiyonluk yarışını bu sezon bırakmadılar.

Geçen haftaya bakıyorum da onlar iki kulvarda yarışıyor biz ise sadece Türkiye liginde mücadele veriyoruz. Fakat onlar kazanıyor biz ise puan kaybedip arayı daha çok açarak belki de Avrupa hayallerimizi bile kaybedebiliriz.

Onun için Trabzonspor ligdeki tüm maçlarına daha ciddi bakmalıdır diyorum.

Ligin 14.haftasında kendi evimizde iyi performans sergileyen Kayserispor’u ağırladık. Kayserispor’la oynadığımız maçların hepsi de bol gollü olarak geçti.

Bu da izleyenlere haliyle büyük zevk verdi. İnşallah bu maçımızda gollü ve bizim açımızdan iyi geçer diyorum.

Cezalı olan Mendy’nin dışında M.Can ve Bakasetas’ı yedeğe alarak maça başladık. İlk dakikalarda etkili olan taraf Kayserispor’du. 3.dakikaya kadar kalemize 2 şut attılar. 20.dakikaya kadar iyi oynayan ve atak yapan Kayserispor’du. 22.dakikada defanstan dönen topa çok kötü vuran Visca yakın mesafeden topu da üstten dışarı attı. 28.dakikada gelişen atağımızda Eren, Pepe’ye bırakmadı fakat çok kötü vurarak belki de takımını golden etmiş oldu. 38.dakikada Pepe sakatlandı ve yerini Bakasetas’a bıraktı. Fakat oyun olarak değişen bir şey olmadı. Göbekte oynayan Berat çok kötü oynadı, aldığı topların çoğunu rakibe verdi bunun yanında Kayseri çok iyi açılıp kapanarak Trabzonspor’a pozisyon vermedi. Ancak onlar da gol pozisyonuna giremediler.

İlk yarıda Trabzonspor kanatları hiç kullanamadı ve Onuachu’ya da orta gelmeyince o da pozisyona giremedi. İlk yarıda etkili olamadık ve 0-0 soyunma odalarına girdik.

  

İkinci yarıda da Kayseri pozisyonla başladı. 47.dakikada Thiam’ın şutu az auta gitti. 54.dakikada çok net bir pozisyona girdik fakat bu oyuncumuzun şutu Hosseini’den dışarı çıktı. 59.dakikada köşe vuruşundan gelen topa Onuachu kafayı vurdu fakat top az farkla auta gitti. 64.dakikada Berat ve Visca’yı dışarı alıp Enis ile Kourbelis’i oyuna alarak doğru bir karar vermiş oldu. 66.dakikada yine duran toptan gelen atışa Denswil kafayı vurdu top üst direkten dışarı gitti. 88.dakikada sağdan gelişen Kayseri atağından gelen topa çok iyi çıkarak kafayı vuran Bahoken takımını deplasmanda öne geçiren golü attı ve üç puanı da hanelerine yazdırmış oldu. Trabzonspor kötü oynamayı bu maçta da sürdürünce haliyle de galip gelemedi. Rakiplerimiz ile de aradaki puan farkını açmış oluyoruz ve büyük bir avantaj kaçırmış oluyoruz. Bana göre maçın geneline baktığımızda Kayseri bizden çok kazanmayı istedi ve bunu da hak etmiş oldu.