Her maç hayati, her maç vazgeçilmez. Rakiplerin bir şekilde kazandığı yada kazandırıldığı dikkate alındığında  puan farkının daha fazla açılmaması adına mutlak kazanılması gereken bir müsabakaydı Kayserispor müsabakası.

Ayrıca Kayserispor taraflı tarafsız futbolseverlerin hakkını teslim ettiği, ligin iyi top oynayan takımlarından bir tanesi olduğu gerçeği de ortadaydı. Zaten puan tablosundaki yeri de bunun göstergesiydi.

Maç öncesi Mendy’nin kart cezalısı olması maç önünde Trabzonspor açısından tek handikaptı.

Kadrolar açıklandığında son dönemde formu düşen Mehmet Can yerine Larsen’in dahil edilmesi olası bir değişiklikti. İlginç olan Bakasetas, Abdulkadir Ömür ikilisinin bozulup Pepe’nin forvet arkasına monte edilmesi oldu.

Maçın başlaması ile ev sahibi Trabzonspor'un biraz daha etkili göründüğünü ama bunu pozisyon zenginliğine dönüştüremediğine şahit olduk. Pepe ve Visca’nın sürekli pozisyon değiştirerek oynamaya çalışması da ilerideki etkinliği artırmadı.  Pepe’nin sakatlanması ile Trabzonspor yine ideal dizilişine geri döndü lakin Bakasetas’ın girişi de üretkenlik anlamında takıma bir katkı vermedi ve takımlar başladıkları gibi 0-0 soyunma odasının yolunu tuttular.

İkinci yarıya da ekipler aynı onbirlerle başladı. Abdullah hocanın Enes ve Kourbelis’i oyuna dahil ettiği dakikaya kadar sadece bir net gol girişiminin olması kaybedilen zaman olarak kayıtlarımızda yerini aldı.

Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda bomboş Onuachu’ya gol pası vermek yerine topu kaleciye teslim eden Trezeguet maçın kaderini belirledi diyebiliriz.

 

Oyuncu değişiklikleri sonrası boşalan orta sahalar nedeniyle oyun daha tempolu gibi görünse de haftalardır kötü oynayan takımın yine kötü bir oyun ortaya koyduğu gerçeği gün gibi ortaydı. Aslında Trabzonspor’un hiçbir şey oynamadığını anlamak için içeride puan kaybetmeye gerek yoktu. Kazandığımız Konya maçında da, berabere kaldığımız Sivas maçında da emarelerini görmüş, hatta ikaz etmeye çalışmıştık. 

Abdullah hocanın son 15 dakikada Tekliç ve Umut Güneş değişikliğine gitmesini, bu sezonu kaybettik önümüzdeki sezonu planlayalım türünden, gençler görmeye yönelik bir hamle olarak algıladım ben..

5 dakika geçmeden de kalemizde golü gördük ve evimizde 3 puanı rakibe ikram ettik.

Nenad Bjelica’nın gönderilip Avcı’nın getirildiği dönem Trabzonspor'un gerçek sorununun antrenör sorunu olmadığını, kadro kalitesi, kadro mühendisliğinin sorunlu olduğunu defaatle söyleyen bir futbol adamı olarak haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşamadım dersem yalan olur.

Geçmiş olsun Fırtına!!