Geçen hafta sahamızda Kayserispor’a yenilerek Avrupa’ya gitme açısından büyük bir şansı kaçırmış olabiliriz. Her ne kadar ilk yarı maçları oynanıyor olsa da Trabzonspor olarak kendimizi garantiye almamız gerekir.

Eğer bizim takımımız iyi futbol oynamayı sürdürmüş olsaydı hiç düşünmeden Trabzonspor için olumlu düşüncelerimizden vazgeçmezdik. Ama Antep maçına kadar oynadığımız futbola baktığımız zaman takıma güvenimiz hiç mi hiç yoktu. Ligimizdeki 6-7 takımın performansları fena değil.

Ama diğer takımları izliyorum, çok kötü oldukları bir gerçek. Bu hafta kötülerden biri olan Gaziantep’le deplasmanda oynadık. Cezası biten Mendy takımdaki yerini alırken Pepe, sakat olduğu için de maalesef oynayamadı. Abdullah Avcı, kötü performans sergileyen Baniya’yı yedeğe çekerek onun yerine stoperde Mendy ile başladı. Trabzonspor diğer maçlarda olduğu gibi çok sıradan bir oyun anlayışı ile oynamayı sürdürdü. İlk 30 dakika al gülüm ver gülüm ver gülüm dercesine bir oyun vardı. Ancak bu dakikadan sonra Trabzonspor adeta ateşlenmiş gibi müthiş bir tempo yakaladı. Hep yazıp çizdiğimiz gibi kanat oyuncularından adeta ‘biz yaparız’ dercesine gelen ortaların hepsi Antep kalecisi Nita’nın mükemmel kurtarışlarıyla engellendi. İlk yarının son 15 dakikası genellikle Visca’nın nefis ortaları ile Onuachu’nun kafa vuruşlarıyla geçti.

Bu dakikalarda Trabzonspor forvet hattı ile Gaziantep kalecisi Nita’nın arasında geçti diyebiliriz. Ancak maçta ilk yarı gol sesi gelmedi. Eğer şans bize gülmüş olsaydı. İlk devreyi 2 veya 3 golle tamamlayıp soyunma odasına girebilirdik. Trabzonspor ikinci yarıya da bıraktığı yerden devam etti. Fırtına gibi başladı ve hemen de maçın yarısının başında golü buldu. Visca’nın ortasına Onuachu kötü bir kafa vuruşu yaptı.

Top auta gitti derken Djilobodji, bu topu Trezeguet’nin önüne attı. O da bu güzel asisti gole çevirdi. 59’uncu dakikada Abdülkadir Ömür’ün geriye çıkardığı topu önce düzeltip sonra sert vuran Bakasetas, skoru 2-0’a getirerek takımını rahatlattı. 63’üncü dakikada Maxim’in sert şutunu önce Uğurcan çeldi sonra top üst direğe vurarak geri geldi. 76’ncı dakikada yine Visca yine orta Enis’in kafa vuruşu Nita’dan dönüyor ve Trezeguet bu topu Gaziantep ağlarına göndererek skoru 3-0’a getiriyor. 80’inci dakikada Antep’in kullandığı serbest vuruştan gelen gol de maçın skorunu belirliyor. Trabzonspor, 3-1’lik farklı bir skorla maçı tamamlıyor. 30 dakika yürüyen ve duran ancak son 60 dakika harika futbol oynayarak bu senenin en iyi futbolunu oynamış olan Trabzonspor, gelecek maçlar için bizleri umutlandırdı. Artık bundan sonra devamının gelmesini bekliyoruz.