Özgür özel büyük umutlarla CHP'nin başına gelmişti. İzlediği politika ile doğru mu yapıyor, yanlış mı yapıyor, başarılı oluyor mu olmuyor mu ona bakmak lazım.

AK Parti'ye karşı 13 seçim kaybettikten sonra kendisine karşı bayrak açılan değişimcilere mağlup olup siyasete ara vermek zorunda kalan Kemal kılıçdaroğlu'ndan sonra CHP'de neler yaşandı.
Bütünleştirici ve birleştirici olarak gelen, CHP'yi iktidara taşımak, Millet İttifakı'nı daha da güçlendirerek önce 31 Mart yerel seçimleri ve ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmayı amaçlayan Özgür Özel geçen süre içerisinde nasıl bir politika izledi
Bence başarısız.
Kazandığı gün HEDEPli "Selahaddin Demirtaş'a selam olsun"la başlayan ve ardından Almanya'da yaşayan kürt kökenli opera sanatçısı Pervin Chakar'ın önünde eğilerek elini öpen, devamında da bu ülkede Kürtler ve Aleviler daha az eşittir diyebilen Özgür Özel hem CHP'de hem de kamuoyunda büyük tepki çekti.
Bu muydu değişimciliğiniz dedirtti herkese.
İlk siyasi kazığı da sempatik görünmeye çalıştığı HEDEP'ten yedi.
HEDEP de İYİ Parti gibi ittifaktan çekildiğini açıkladı.
Millek İttifakı'nda tek başına kaldı bir de ufak tefek çerezleri.

İYİ Parti'nin ortaklıktan çekilmesinin ardından HEDEP'in "Seçimlere tek başımıza gireceğiz. CHP bizi sadece seçimden seçime hatırladığı için desteğimizi çektik" açıklaması Özgür Özel'i tamamen yalnızlaştırdı.
Özel'in bütünleştirici ve birleştirici düşünceden uzak ayrıştırıcı bir politika izliyor. 
Hem değişim için geleceksiniz hem koltuğunu devraldığınız genel başkandan daha başarısız olacaksınız.
CHP'ye yazık ediyorsunuz.
Atatürk'ün partisini lime lime ediyorsunuz bilmem farkında mısınız.
Bence Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'den daha başarılıydı. 
Demek ki Kemal Kılıçdaroğlu daha başarılı bir genel başkandı.
Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 13 seçim kaybetse de Özgür Özel'i gördükten sonra buna kanaat getirdim. 
Kamuoyu da böyle düşünüyor.
Müthiş adammış meğer, büyük adammış  meğer Kemal kılıçdaroğlu
Nedem mi?
Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel, Mansur Yavaş Türkiye'nin yarısı sayılan üç isim, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile işbirliği yapamazken, hazır kurulu bulunan birlikteliği sağlayamazken, millet ititfakını koruyamazken Kemal Kılıçdaroğlu 6 tane birbirine benzemeyen, birbiriyle ilmen-fikren uymayan partileri, ülkücü ile devrimciyi, Kürt ile Türk'ü, Alevi ile Sunniyi, zengin ile fakiri Halil İbrahim Sofrasının etrafında buluşturan büyük bir ittifak kurmuştu Kemal Kılıçdaroğlu.
Türkiye ititfakını kurdu.
Zor olanı yaptı. 
Kılıçdaroğlu en azından onu yaptı. 
Birlikteliği sağladı.
Her ne kadar seçimde başarısız olmuşsa da yazımda değindiğim  gibi Türkiye ittifakını kurdu. 
Onun demesiyle arkadan hançerlenmeseydi belki de son seçimi de kazanacaktılar.
Uzun lafın kısası
Özgür Özel masanın altında kaldı
Değişim için gelen ve bir geleneği yıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel bırakın birleştirme ve bütünlüğü sağlamayı kurulması mucize gibi sayılan koca bir ittifakı bölük pörçük yaptı. 
Onun içindir ki Özgür Özel geçen süre içerisinde izlediği politikada başarısız oldu.
Şimdi siz karar verin Kemal Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi?