MHP siyasi yaşamında iktidar olmayı yakaladı ama ortak olmayı yeğledi. Devlet Bahçeli hep fedakarlık yaptı. Neden? Önce ülkem dediği için. Dün de öyle yaptı bugün de öyle yapıyor.

İTTİFAKIN NEDENİ?

Siyasetin duayen isimleri ile zaman zaman sohbet etmek o kadar keyifli ki.

Dünkü yazım üzerine Of’tan Nusret Çakıroğlu aradı.

Genel siyaetten yerele doğru sohbet ettik.

Eleştirileri, önerileri ve övgüleri oldu. Eleştirisi İYİ Parti kurmaylarına:

“Siyasi partiler iktidar olmak için vardır. Onun için istifa edenlerin önüne arkasına bakılsın mutlaka bir şeyler vardır. Sizinde yazdığınız gibi İYİ Parti adaylarını araştırmadan belirlememeli idi.”

Övgüsü ise Meral Akşener’e.

“Akşener’in tavrını destekliyorum. Dik duruyor. Bana göre çürük yumurtaları ayıklayarak gidiyor. Hiç yılmamalı ve aynı kararlılığını sürdürmeli. İYİ Parti her ne olursa olsun Meral hanımın önderliğinde yüzde 10’un altına düşmez. Yüzde 10’un üzerinde olmak ülke siyasetinde önemli bir değerdir. Meral Akşener ipleri elinden bırakmamalı.”

İYİ Parti’nin adaylarını belirlerken liyakata, dürüstlüğe bakılması gerektiğini söyleyen Çakıroğlu, bir başka uyarı ile devam etti:

“İYİ Parti siyaseti batıdan başlıyor Yomra’ya kadar geliyor. Yomra’dan sonrası ise kesiliyor. Siyaset sadece batı da yapılmıyor. Doğu’da kocaman ilçeler ve önemli oy potansiyeli mevcut. Buradan uyarım Milletvekili Yavuz Aydın’a. Değirmendere köprüsünü geç ve Of’a kadar gel, Çaykara’ya kadar çık. Bekliyoruz.”

Trabzon Büyükşehir Belediyesini de sordu Çakıroğlu,

-Türkay Gümüş’ün şansı nedir dedi.

Şu cevabı verdim:

‘Türkay bey şuna inanıyor, Zorluoğlu’ndan sekerse iş bendedir.’

-Peki seker mi?

Cevabım:

‘Şu an itibariyle sekmeyecek gibi duruyor ama Sayın Zorluoğlu’nun ameliyatı öyle kolay geçmedi. Ağır bir ameliyat geçirdi. Eğer seçim sürecinde zorlanmayacaksa devam gibi gözüküyor. Devam edip etmeyeceğine daha ziyade Başkan karar verecek.’

-Ahmet Metin Genç var dedi Çakıroğlu.

Ancak, siyaset kulislerde, Ahmet Metin Genç, ‘Murat bey bir dönem daha varsa ben Büyükşehir için bastırmam’ dediği yönünde bilgiler var.

Ve Akçaabat.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Şefik Türkmen’in destek verdiği isimdi.

O nedenle sayın Çakıroğlu onu da ANAP kökenli görüyor.

Akçaabat’ta İYİ Parti’nin de güçlü adayla çıkacağını söylediğimizde ise

‘Akçaabat Belediye Başkanı son derece oturaklı. Çok konuşmuyor. Benim gördüğüm iş yapıyor’ ifadelerini kullandı.

80 yaşındaki yaşlı kurt siyaseti böyle okuyor.

Her gün takip ediyor.

Tayyip Erdoğan’dan Devlet Bahçeli’ye kadar.

Devlet Bey’e yönelik eleştirisi de şöyle:

‘Bu millet Devlet Bey’e birkaç kez iktidarı verdi. başbakanlığı verdi. Ama o almak istemedi. Ortak oldu. Eğer ki idare edip partiyi böldürmeseydi, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’de iktidar olmuştu. Bugün AK Parti ile. MHP’nin AK Parti’ye değil AK Parti’nin MHP’ye ihtiyacı var.’

Siyasetin 30 yıllık yakın tarihine baktığınızda Nusret Çakıroğlu MHP konusunda da mantıklı ve makul  açıklamalar yapmış.

Ama Devlet Bahçeli ne diyor,

‘Önce Devlet, sonra MHP’ diyor.

Cumhurbaşkanı seçimi ve türban dahil Türkiye’yi birçok kez kutuplaşmadan, kamplaşmadan ve çatışmadan kurtardı.

DSP ile iktidarı, AK Parti ile ittifakı da bundandır!