Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak isteyenler çeşitli zamanlarda bazı isimlere sarılır ve onunla birlikte salvo vurmaya, iktidarı zayıflatmaya hatta düşürmeye gayret gösterirler.
2018 genel seçimleri öncesinde de MHP’den ayrılan eski bakanlardan Meral Akşener’e sarıldılar.
Öyle bir sarıldılar ki 15 milletvekilini ödünç verip grup kurdurdular ve yine her türlü desteği de sağlamayı ihmal etmediler.
İyi Parti’nin kurulması aşamasında Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak isteyenlerin hedefini de MHP ve Devlet Bahçeli hep bozdu
Aslında 2002 yılında Türkiye’ye diz çöktürenlerin ve işgal aşamasına getirenlerin önünü kesen yine o Devlet Bahçeli’ydi
Yine O Devlet Bahçeli 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP’yi iktidara taşımak isteyenlerin oyununu bozun emeklerini kursağında bırakan kişiydi de.
Hedefler bitmiş değil
Son dönemde ardı arkası gelmeyen ve gözlerden kaçan yeni gelişmeler yaşandı.
Amerika’daki hareketlilik, Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Osman Kavala ve arkadaşlarının beraat ettirilmesiyle, Fenerbahçe cephesinden çıkışlar ve ona destek verenler Türkiye’de istikrarsızlığı arzulayanlardır.
Siyasette elbette partiler kurulabilir yeni oluşumlar yapabilir ama özellikle eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cephesinden husumetvari salvolar son derece düşündürücüdür.
Gelelim asıl konumuza;
Bugün muhalefetin derdi bu kadar saldırıya rağmen bir ara doları 8 TL ye çıkarlara rağmen Trabzon’un bağrından çıkan genç bir ekonomisti Türkiye ekonomisini çekip çevirmesi, dış saldırılarının ardından ihracatı artırması, ithalatı azaltması, ithalat- ihracat dengesini kurması reform denebilecek önemli kararlar alarak hayata geçirmesidir.
Sıkıntılarımız yoku mu?
Ben her gün sokaktayım, küçük esnaf zor durumda, KOBİ destekleriyle birlikte faizlerin düşürülmesiyle birlikte esnaf yine de ayağa kalkamıyor.
Buradaki sonunun da en kısa zamanda giderileceğine yürekten inanıyorum.
Önceki gün karşımdaki televizyona bakarken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısında konuşurken izledim.
Diyor ki “Damat ekonomideki başarısızlığını gizlemek için Trabzonspor’a sahip çıkıyor. Fenerbahçe tribünleri bir hareketlenirse o makamda duramaz
Yazık, çok yazık
Dehşete düştüm.
Üzüldüm.
Çünkü Trabzon meydanında keşanını başına atıp, boynuna Trabzonspor kaşkolünü asan “sizin gelininizim” diyen bir lider evladı yaşındaki bir bakanı Fenerbahçe tribünlerine hedef göstermesine gerçekten üzüldüm.
Zoruma gitti.
Sen Trabzonspor’u korudun diyor.
Oysa yanında Trabzon’u, Trabzonspor’u, onun kadrosunu geçmişte uğradığı haksızlıkları çok iyi bilen insanlar var.
Türk futbolunun Trabzonspor’a üç şampiyonluk borcunun olduğunu bilenler de var.
Bu neyin telaşıdır
Bu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın başarısını gölgeleme, el altından birilerini siyasete hazırlama senaryosudur.
Maral hanıma şunu söyleyeceğim.
HDP ile birlikte aynı noktaya çalışmanın hesabını vermeden biz Berat Albayrak’ı sana yedirmeyiz.
Bugün Türkiye’de belli sıkıntılar vardır.
Ama ateş çemberinin içinde eğer insanlar huzur içinde yaşıyor, geçimini temin ediyor, istediğini alabiliyor, alamayanlara devlet yetişiyorsa burada ekonomik krizden bahsedilemez.
Ancak bu başarının sırrını öğrenmek için gayret gösterilir.
İyi Parti’den 2 milletvekilinin istifa etmesinin arkasından gelecekleri durdurmak için gündem değiştirme sözleri ise bunu pekâlâ Trabzonspor üzerinden yapmayabilirdiniz.
Meral hanıma şunu söylemek isterdim.
Fenerbahçe’nin taraftarı fazladır diye hesap yapıp Trabzonspor’dan kaybettiğinin fazlasını oradan alırım diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İstanbul’da aldığınız oy bellidir. İstanbul’daki yaşayan Trabzon ve Trabzonsporluların sayısı da bellidir.
Bu konuda son olarak söylemek istediklerim şudur.
Tekirdağ’dan başlayan, Esenler ve Kahramanmaraş’tan devam eden iftiranın aynısı İyi Parti’nin kürsüsünden Trabzon ve Trabzonspor a hakaret edilmek istendi.
Bunları reddediyoruz.
Trabzon Cumhuriyet tarihi boyunca hatta Osmanlı’dan beri gazetecisiyle, işadamıyla, siyasetçisiyle birlikte sporcu ve spor adamlarıyla birlikte bir markadır.
Bu markaya kimse leke süremez.
Bu dönemde Cumhuriyet tarihinin kabinesi içinde Trabzon’un en güçlü en çalışkan en fedakâr bakanlarıyla yer aldığı dönemdir.
Bu bakanlarımızdan birisi de Sayın Berat Albayrak’tır.
Meral hanıma duyurulur