Her Trabzonspor Rizespor, ya da Trabzonspor Samsunspor maçı öncesi ulusal basında Karadeniz derbisi çığırtkanlığı yapılıyor. Bundan Rizespor, Samsunspor taraftarı mutlu olsa da bu durum Trabzonspor taraftarını ciddi anlamda rahatsız ediyor.

Haksız da sayılmazlar.

Bir tarafta müzesinde 8 şampiyonluk, 9 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 Başbakanlık Kupası, Kıbrıs Barış Kupası  olmak üzere onlarca kupa olan, her sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan Trabzonspor, diğer tarafta küme düşmemeyi başarı sayan, numunelik bir  Türkiye Kupası dahi olmayan Rizespor ile Samsunspor.

Tarafları arasında bu denli büyüklük farkı olan iki takımın müsabakası derbi olabilir mi?

Eğer öyleyse Fenerbahçe Pendik maçı da, Galatasaray Başakşehir maçı da, Beşiktaş Fatih Karagümrük maçı da derbidir. Hatta Trabzon ile Samsun arasının 400 km. olduğunu varsayarsak Fenerbahçe-  Çanakkale Dardanel maçı da, Galatasaray Balıkesir maçı da, Beşiktaş -Boluspor maçı da derbidir.

Siz hiç televizyonlarda Fenerbahçe Pendikspor maçına derbi diyen birini duydunuz mu?

Duyamazsınız.

Böyle bir şey dediğinizde insanlar size güler. Aynı şekilde İki yıl öncenin şampiyonu ile bu yıl lige çıkmış bir takımın mücadelesine de derbi derseniz insanlar size güler, samimiyetsiz bulur, maksatlı olarak nitelendirir.

Bu ülkede 4 büyüklerin kendi arasında oynadıkları  müsabakalar hariç derbi yoktur. Trabzonspor'u küçültmek amacıyla yapılan bu tip yakıştırmalar derbinin ruhuna aykırıdır, maksatlıdır.

Gerekli düzeltmeyi yaptık şimdi geçelim gecenin maçına;

Abdullah Hoca yine  geçen hafta sahaya sürdüğü on birle çıktı sahaya. Yine savunma tedbirlerini önde tutan, güvenli ve sakin oynayan bir takım vardı. İlk yarıda Egemen Hocanın “Duran toplar kilit çözer” sözünü kanıtlar nitelikte iki nefis de gol buldu Fırtına ve soyunma odasına 2-0 önde gitmeyi başardı.

İkinci yarı için aynısını söylemek zor. Özellikle ilk yarının başında top bir o kalede bir bu kalede gitti geldi. Orta sahaların kolay geçildiği ilk 15 dakika da hem Trabzonspor hem Samsunspor iki net gol pozisyonuna girmeyi başardı.

Sonrasında oyuncu değişiklikleri, fauller vs.. derken tempo düştü. 90 dakika oyunun kontrolünü elinde tutan Fırtına uzatmalarda hücum oyuncularının savunma yapmasının ne kadar riskli olduğunun örneğini verdi. Bakasetas ceza alanı içinde penaltıya sebebiyet verdi ve maç Trabzonspor’un 2-1 galibiyeti ile sonuçlandı. Tabiri Caizse kuzeyin kralı tartışmaya kapalı dedi.

Tebrikler Hocam, tebrikler çocuklar