2002 yılında dünya üçüncülüğünü görmüş ve Euro-2008’de ise çeyrek finale kadar mucizevi bir şekilde çıkmış milli takım yeni bir sınavın eşiğinde. Sakat futbolcunun çokluğu ve yeni bir kadronun oturması konusunda geç kalınması Milli takıma büyük darbe vurdu.

Çağlar Söyüncü, Yusuf Yazıcı, Ozan Kabak, Cengiz Ünder, Enes Ünal gibi oyuncuların sakatlığı Montella’nın işini çok ama çok zorlaştırdı.

Milli takım adeta forvetsiz kaldı. Elimizde Cenk Tosun ve Bertuğ var. Orta sahaya bakıyorum Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan ve Orkun Kökçü. Orta sahamız ayakta kalabiliyor.

Savunma iyi sinyaller vermiyor. Polonya’nın ilk ve ikinci gollerindeki hatalar Türkiye milli takımının en büyük zaafının savunmada olduğunu gösterdi.

Merih eski formundan çok uzak. Sağ kenarda kim oynayacak? Zeki Çelik mi, Mert Müldür mü? Ferdi Kadıoğlu yine çakma sol bek mi olacak? Bütün bunlar soru işaretleri.

Biz yine de ilk maçta Gürcistan’la oynayıp kazanırsak o motivasyonla birlikte ilerleyebiliriz. Portekiz’e takılsak bile Hırvatistan maçında durumu kurtarmayı başarırız.

Burada gördüğüm bir başka şey, milli takımın moral kondisyonun eski yıllara göre geride olması. Tatile çıkmadan milli takıma giden futbolcuları motive etmek kolay değildir. Hele hele yabancı bir teknik direktör işi için zordur..

Umarım kalan 4 günde toparlanırız ve milli takımın zaferlerine birlikte seviniriz. Çünkü bu sevince ihtiyacımız var.

NEDEN ALINMADI?

Artık günümüz futbolunda ne kadar teknik olursanız olun gücünüz yoksa oynamanız ve etkili olmanız mümkün değil. Abdulkadir Ömür 16-17 yaşlarında çıkışını yaptı. Ancak Süper Lige iş geldiğinde  zorlanmaya başladı. İki kez ağır sakatlık geçirdi.

Rıza Çalımbay’ın teknik direktörlüğü döneminde, ‘iyi incelensin Abdüş’ün sıkıntıları var’ dediği kulaklarımıza kadar geldi. Hull City’de oynadı ama o ağırlığını koyan, adam eksilten Abdulkadir yok. Al ver ve 90 dakika içinde birkaç pas at. Oysa İngiliz futbolunda temaslı oynamak vardır. Abdulkadir onun için Messi olamadı. Messi’nin taç çizgisi kenarından alıp 5-6 kişiyi ekarte ederek yaptığı öldürücü gol vuruşu var. Abdulkadir onu izlesin... Hem estetik hem de ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi. Maalesef Abdüş o gelişimi gösteremedi. İnşallah evlilik ve hac farızası ona yarar da Milli takıma yeniden döner.

BİR TRABZONSPOR AŞIĞI

Gerçekten de Trabzonlu siyasetçiler ve bürokratlar ülkenin kurumlarında bayağı etkinler. Antalya valiliğinde Trabzonlu Hulusi Şahin var, Başsavcılık makamında ise Trabzon Köprübaşılı Yakup Ali Kahveci oturuyor. TAKA Gazetesini çok beğendiğini ifade Başsavcı Kahveci, ‘Trabzon özlemimizi bu gazete ile gidemeye gayret ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

O DA BİR EFSANE

Trabzonspor’un Yeni Altyapı Koordinatörü olmasına kesin gözüyle bakılan Güngör Şahinkaya tam bir efsane.

Trabzonspor’da 1976’dan 1986’ya kadar forma giyen ve 10 yıl aralıksız oynayan Güngör Şahinkaya bu süreçte 6 şampiyonluk kupasında yer aldı. Yine Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kupası olmak üzere de tam 18 kupa kaldırdı.

Orta sahadaki dinamizmi ve özellikle 1984 yılında oynanan İnter maçında Hansi Müller’e adım attırmayan isim olan Güngör Şahinkaya milli formayı da defalarca giydi.

Güngör Şahinkaya, Futbolu bıraktıktan sonra İstanbul’a yerleşti. Ve milli takımlarda görev altı. Alt kategorileri hem çalıştıran hem de Anadolu’yu bir seyyah gibi geçerek genç yetenekleri keşfeden Güngör Şahinkaya bundan sonraki enerjisini Trabzonspor için harcayacak.

Şahinkaya’nın göreve gelecek olması taraftarlar arasında da mutluluk yaratırken, ‘Teknik adamlıkta yerliye dönüş inşallah futbol takımına da yansır ve bir devrim daha gerçekleştirilir’ dediler.

ÖLDÜRÜCÜ SOL AYAK

Dünya futboluna gelmiş geçmiş birçok Gomez isimli yıldız vardır. Bunlardan Türkiye’ye gelenler de oldu. Ancak en kötüsü ise Trabzonsporlu Maxi Gomez çıktı. Gol makinesi olarak transfer edilen Gomez ne Trabzonspor’da ne de İspanya’da başarılı olamadı. Ve Herkesin birbirine sorduğu soru ise şu oldu: Bu sahte Gomez olmasın!

Halen Trabzonspor’un malı olan ve Onuachu’nun alınamaması halinde elde tutulabilecek olan Gomez’den taraftar umudunu kesmiş değil.

Bordo-Mavili ekibin eski golcüsü Oscar Cardozo ise gollerine devam ediyor... Ülkesi Paraguay'da forma giyen 41 yaşındaki yıldız, 3-1 kazandıkları Olimpia maçında frikikten nefis bir gol attı. Bu sezon 20. maçında 6. kez ağları sarsan tecrübeli oyuncu, geçen sezonu ise gol kralı olarak tamamlamıştı. Cardozo, 2014'te transfer olduğu bordo-mavili takımda ise 64 maçta 27 gol, 6 asistle oynamıştı. Cordoza en büyük çıkışı Fenerbahçe’ye bir maçta 3 gol atarak duyurmuştu.

UĞURCAN’IN SORUNU NE?

Trabzonspor’u iki yıl önce şampiyon yapan kaleci. İnanılmaz kurtarışlara imza atan isim. Ancak iki sezondur da hayal kırıklığı yaratan o. Uğurcan Çakır’a ne oldu? Özellikle araştırdık. Ve ortaya ilginç bir gerçek çıktı. İdmanlarda çalışmadığı ifade edildi. Çalışmadığı belli. Nasılsa böyle idare ederim diyor! Peki Uğurcan çakır 3’e 5’e satılmalı mı?  Uğurcan satılmamalı. Zira o da giderse Trabzonspor’un kadrosunda Trabzonlu kalmıyor.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1964-1965 Trabzon İdmanocağı kadrosu. Kenan Aksu abim de kadroda. Kemik kıran bir sağ bek idi. Kaybettik. Mekanı Cennet olsun inşallah.