AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu Parti il merkezinde basın mensupları ile biraraya geldi. Medya buluşması yapan Mumcu, turizmin Trabzon için çok önemli olduğunu ve geçen yıl Trabzon’un turizm gelirinin 1 milyar 70 milyon dolar olduğunu söyledi.

Turizm sezonu öncesinde eksiklikleri tespit etmek için Trabzon basınını dinleme ihtiyacı duyduğunu anlatan Sezgin Mumcu, ‘Trabzon’un köklü ve yol gösteren bir basını var. Sizlerin dışardan bakan göz olarak gördükleriniz var. Onları bizimle paylaşmanızı istiyorum’ diye konuştu.

Toplantıya katılan gazeteci arkadaşlar turizm konusunda tüm sorunları ve beklentileri ortaya koydu.

İl başkanı Mumcu, il başkan yardımcıları Numan Yardım ile Mustafa Kemal Şahin notlarını aldılar.

2 saat dikkatle dinledim. 10 Madde öne çıktı:

1-Turizm sezonunda kırsal olsun, Trabzon merkez olsun artık turistlerden yer bulup insanımızın kendi şehrinde yemek yemesi, kahve içmesi zor hale geldi. Mutlaka turist gelecek ama turist geldiğinde Esnaf, Trabzonluları işyerinde görmezden gelmeyecek.

2-Uzungöl’de alt yapı çalışmaları var. Bu alt yapı çalışmaları Mayıs sonu gibi durdurulup Eylül ayının 15’inden sonra  yeniden  başlamalı.

3-Kayıtdışı kayıt altına alınmalı. Bu konuda Belediyeler, Turizm il müdürlüğü, Zabıta ve Maliye ortak çalışmalı.

4-İmar açısından yasal olmayan konaklama tesisleri mantar gibi arttı. Bu vergi veren turizmciye haksız rekabet. Bunun önüne geçilmeli.

5-Yaylalarda hala tek tip projeye geçilemedi. Çevre il müdürlüğü startı vermeli.

6-Turisti gereksiz dolaştıran taksiciye, yemeği fahiş fiyattan veren Esnafa ve hizmet bedeli altında ekstra ücret alana ağır cezalar kesilmeli.

7-Trabzon’da bir vali yardımcısı tamamen turizme bakmalı onun başkanlığında bir komisyon kurulmalı.

8-Geçen yıl Trabzon’daki 5 yıldızlı oteller fiyatları 300 dolardan açtı. Bu yıl turistler Bosna’ya kaçtı, yıldıza göre tavan fiyat uygulanmalı.

9-İşyerlerine turist getirenlere komisyon verenler de, alanlar da tespit edilmeli ve bu uygulamanın önüne geçilmeli.

10-Sağlık turizmi çok önemli ve Trabzon’da her geçen gün gelişiyor. Mide küçültme, saç ekibi, botoks  için yurtdışından gelenler var. Sektör desteklenmeli ve denetlenmeli.

Daha birçok konu.

Başlatılan medya buluşmalarından anladığımız İl başkanı Sezgin Mumcu ekibini de yenileyerek bir dönem daha devam etmek istiyor.

Sezgin Mumcu’nun  devamını isteyen Milletvekilleri kim olacak, Belediye Başkanları kim olacak?

Bunun için yaz sıcak geçecek.

Ortahisar’ın kaybı için herkesin bir yumuşak karnı var!

Büyükşehir seçiminden galip çıkan ve Ortahisar’da kaybeden Mumcu il kongre öncesinde yapılacak olan toplantıda bir Trabzon sunumu yapacak.

Milletvekilleri de dinlenecek.

Yeni dönem İl Başkanını mevcut Genel Merkez belirlerse farklı olur, gelecek yeni Merkez Yönetim Kurulu belirlerse daha farklı olur diye düşünüyorum..

Dr.Sezgin Mumcu ile ilgili ne diyebiliriz.

Akçeli işlere bulaşmadı. Sahada boşluk bırakmadı, bir gün şehir hastanesi şantiyesinde, bir gün havalimanı şantiyesinde bir gün belediye başkanlarının yanında bir gün bakanlarla.

Makamının verdiği sorumluluğu yerine getirmenin gayretinde. Çok makam mevkii merakı olan biri gibi de görünmüyor.

Tek eksiği parti tabanı ile biraz daha zaman geçirmeli.

Çünkü 20 yılda arkada kalan çok küskün var.

‘Beni unuttular’ diyenlerin toplamı Ortahisar seçimine etki yapacak kadar çoktu!