Bu maçın hikayesi hafta ortasında Kupa finali rövanş maçlarında yazıldı bana göre. Trabzonspor; Elinde kötü bir sezonu kupayla bitirebileceği tek mecra Türkiye kupası kalmış ezeli rakibi Fenerbahçe’yi hem de evinde 3-1 gibi net bir skorla mağlup ederek rakibi Alanyaspor’a gözdağı vermesi, poker tabiriyle resti çekmesi ile başladı her şey.
 
Bu Galibiyetin ardından Taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin orta fikri; 23 yıl aradan sonra ezeli rakibini evinde ezen Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda Alanyaspor engelinde fazla zorlanmayacağı yönündeydi.

Tabi bu söylemler Kupanın diğer maçı oynanmadan sarf edilen sözlerdi.

Yarı finalin diğer ayağında Antalya derbisinde ise Alanyaspor, ezeli rakibi Antalyaspor’a misafir oluyordu. Alanyaspor; Beşiktaş’ı güzel bir oyunla mağlup eden Antalyaspor’u, yani haftanın sürpriz ekibini hem de evinde 4-0 gibi net bir skorla sahadan silince poker tabiriyle Trabzonspor’un restine rest ile karşılık verdi.
 
Ayrıca 43 puan ve averajla Fenerbahçe’nin üstünde 6’ncı sırada haftaya giren Alanyaspor’un avrupa kupalarına gidebilmek adına, Şampiyonluğun en önemli adayı olan Trabzonspor'un da iki günlüğüne devrettiği liderlik koltuğunu geri almak adına kazanması gereken bir maç görünümündeydi.
 
Ligin açık ara en iyi topunu oynayan iki ekibin karşılaşması idi bana göre;
 
Ev Sahibi Alanyaspor’da eksik yada cezalı oyuncu yok. Trabzonspor’da ise Pandemi sonrası bir türlü yeşil sahalara dönemeyen orta sahanın beyni, takımın kaptanı Sosa ve Fenerbahçe kupa yarı final maçında sakatlanan hücumun etkili silahı N’wakaeme önemli eksiklerdi.
 
Maç iki tarafın birbirini tarttığı karşılıklı cılız ataklarla, geri ve yan paslarla başladı. Bir tarafın basit bir hata yapacağı ve golün bu basit hata ile geleceği aşikardı. Neyse ki bu basit hatayı daha 10ncu dakika dolmadan  Alanyaspor defansı yaptı ve hatalı bir geri pası ile topu Sörloth'a kaptırdılar. Golcü oyuncuda Abdülkadir Ömür'e alda at dedi ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.
Golü takip eden on dakikada Sörloth öyle net iki pozisyonu harcadı ki nazarlık denilebilecek cinstendi.

Tam ilk yarı böyle bitecek derken konsantrasyonun en zayıf olduğu bu dakikalarda (45) bir an unutulan rakibin en etkili silahı Cisse skora dengeyi getirdi ve ekipler soyunma odasına 1-1lik skorla gittiler.

Ikıncı yarıya Trabzonspor kaleci Uğurcan'ın yerine Erce Kardeşler ile başladı. Bu değişiklik "Uğurcan kapattığı köşeden o golü nasıl yedi" sorusunun cevabı gibiydi.
Ikıncı yarının başında,  neredeyse ilk yarı ile aynı dakikalarda bu sefer Novak ile Trabzonspor golü buldu ve tekrar öne geçti.

Trabzonspor'da tekrar skoru yakalamanın verdiği rahatlığa birde yedek kulübesinin yetersizliği eklenince uzunca bir süre oyunun kontrolü Alanyaspor'un eline geçti.
Hüseyin hoca dar oyuncu rotasyonuna rağmen iki stoper oyuna alarak oyunu soğutma planı Hosseini'nin acemice faulüne takıldı. Daha oyuna girmesinin üzerinden dakika geçmeden kırmızı kart ile oyun dışında kaldi. Tam sıkıntı büyüyecek derken bu sefer Alanyaspor'dan N'sakala ikinci sarıdan kendini attırarak Trabzonspor’a rahat bir nefes aldırdı.

Biraz zorda olsa fırtına dakikaları birer ikişer tüketti derken uzatma dakikalarında ev sahibi  ekip gölü buldu ve kaydınızı kaçırdı.