Akşamları kadın programına bakıyorum. Özel bir televizyon da yayınlanan bir kadın programında sosyal medyada tanışıp evlenen kadınların evlilikleri bir süre sonra boşanmayla neticelenmekteymiş. Neymiş efendim kadını aldatmış neymiş efendim kadının parasını alıp kadını ortada bırakmış vb. gibi...
Sosyal medyada akıl tutulması ilişkiler söz konusu. Sosyal medyada olmayan kahramanlar boy göstermekte. Ondan dolayı kadınlarımız bu mecrada dolaşmak istiyorlarsa dikkatli davranmaları lazım gelmekte. Aksi durumlarda çok hata yapabilirler.
Bu sosyal medyada erkeklerde hata yapabilirler. Bazı saf ve temiz erkekler evlenecek hanım aradıklarından hata yapıp erkek avcısı bir kadınla evlilik yapabiliyorlar. Daha sonra evlendiği kadın evden ayrılıp kaçıp gidiyor. Sonra ne kadın kalıyor ne para.
Evlilikler sosyal medyadan yapılmamalı. Eğer bir evlilik yapılacaksa hem erkek hem kadın için tanış huyu suyu bilinen biri olmalıdır. Aksi durumlarda daha çok böyle olaylardan sonra hem kadın hem erkek bu programlara çıkıp aldatıldığını ve hakkını istediğini beyan edecektir.
Bakın açık yazıyorum bu yollu evliliklerden bir tane bile mutlu devam eden bir evlilik yok. Hemen hemen hepsi sorunlu. Bu kadar sorunluysa ne diye kadınlarımız erkeklerimiz bu mecrada evlilik yapmaya çalışır inanın bana bir türlü anlamış değilim. Yahu kardeşim sonu iyi bitmeyecek az izanla hareket etsene.
Bu sosyal medyaya bir çeki düzen verilmesi lazım oldu. Bu mecra çok laçkalaşmış durumda. O yüzden bu mecrada adım atacağınız zaman bir kere adım atıp on defa düşünmeniz hata yapmamanız açısından çok gereklidir. Bu sıkıntılar gelişmiş ülkelerde de var. Oralarda da bu sosyal medyaya bir çeki düzen verecek yasal düzenlemeler yapılmaktadır.
Sosyal medyaya bir çeki düzen vermek için vakit geçirmeden bir yasal düzenlemeler hayata geçirilmesi lazım gelmekte. TİK-TOK denilen bir sosyal medya aracında evli bekar kadınlar erkekler video çekip buralara koymaktalar. Ondan sonra erkek kadın avına çıkmakta kadın ise erkek avına çıkmakta. Saf ve temiz olanlar ise art niyetli olanların tuzağına düşmekte. Bundan dolayı kadınlarımız erkeklerimiz mağdur olmamaları için bu mecralardan uzak durmaları lazım gelmekte.
Yada evlilik yapmak vaadiyle bir başka sosyal medya aracı Fesbuk kullanılmakta. Fesbukta profil resmi beğenilen kişiye tanışma isteği gönderilmekte ve ondan sonra tanışma ve arkadaş olma yolu önceliklenmekte. Bu türlü evliliklerden de bir sonuç alınamamakta. Bu yolla yapılan evliliklerde uzun soluklu olmamakta.
Sosyal medya mutlaka denetlenmelidir. Aksi durumlarda daha çok kadın ve erkeğin mağdur olacak gibi. Burada sosyal medyanın kısıtlanması özgürlüklerin kısıtlanması manasına gelmemelidir. Gelişmiş ülkelerde de bunun örneklerini görmekteyiz. Gelişmiş ülkelerde bazı durumlarda sosyal medya kısıtlanabilmektedir. Bizde niye olmasın?! Bu tavır özgürlüklerin kısıtlanması demek olmadığı yaşananlar bizlere bunu göstermektedir.
Eskiden sosyal medya mı vardı?! Yoktu değil mi?! Olmadığından dolayı evlilikler uzun solukludur. Evliliklerde sevgi ve saygı vardı. Yapılan evlilikler aillelerin bilgisi dahilinde yapıldığından evlilikler mutlu ve huzurlu devam edip ölünceye kadar devam etmekteydi.
Sosyal medyadan uzak dur...