19 Mart’ta Covid 19'dan dolayı maçlara 3 ay gibi ara verilen Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Trabzonspor  kalan son sekiz maçının ilkini dün akşam İzmir deplasmanında seyircinin olmadığı boş tribünlere karşı Göztepe'ye karşı oynadı. Seyircisiz maç tatsız tuzsuz yemeğe benzedi. Futbolcuların ve kulübedeki hocalalrın sesleri ekranlarda duyuldu. Yine de Göztepe deplasmanından 3 punala dönüp liderliği sürdürmek çok güzel bir duygu.
 
 İlk yarıda rakibi Göztepe'den pozisyon ve futbol açısından daha üstun taraf konuk ekip Trabzonspor idi. İlk 5 dakika net 2 gol poziyonundan sonuç  alamayan Bordo-Mavililer, Pereira'nın ortasında Nwakaeme'nin kafa vuruşu ile hazırlanış ve yapılış açısından şık bir gol atarak Bordo-Mavililer 1-0 öne geçti. Golle birlikte Trabzonspor'da eski hastalık yine nüksetti. Bordo-Mavililer hücumu düşüneceği yerde geri oynamaya başladı. Bu hastalıktan bir an önce vazgeçilmeli. Ev sahibi Göztepe ise zaman zaman Trabzonspor kalesinde geldi. İlk 45 dakikanın son anlarında Serdar Gürler ile gole çok yaklaştı. Bordo- Mavililer, İzmir ekibi karşında ilk 45 dakikada tam tamamına gol pozisyonu hariç 4 net gol kaçırdı.
 
Gelelim Brezilyalı Guilherme'ye.
İlk ve ikinci faullerinde 2.sınıf futbolcu gibi davraandı. İlkinde rakip topu ayağından kaçırmıştı, ikinci pozisyonda ise kaleden 50 metre uzakta rakibine arkadan tekmek attı. Hakem ikınci sarı karttan kırmız kart ile doğru bir karar verdi.
 
HAKEM KÜÇÜK İNCE İNCE DOĞRADI
 
Maçın hakemi Zorbay Küçük Trabzonspor'u  ince ince kuşbaşı gibi kıymaya başladı. İlk yarıda Göztepe'li Soner, Alexander Sörloth'u arkadan çekti yere yatırdı. Zorbay Küçük hiçbir şey olmamış gibi görmemezlikten geldi. Bu hakem tarafsız maç yönetmedi. Trabzonspor'lu futbolcuların harketlerinde hemen cebine giderek hiç tereddüt etmeden sarı kartları gösterdi. Göztepeli oyuncuya rica minnetle kart gösterdi. Şimdi bu hakem gelecek sene FİFA'ya adı verilirse kokart takacak. Yazık günah, sakın TFF'nin Merkez Hakem Kurulu Zorbay Küçük'ün ismini FİFA'ya vermesin. Bunlardan hakem değil çoban bile olmaz.
 
Maçın ikinci yarısında Trabzonspor 10 kişi olmasına rağmen evsahibinin üzerine gözünü karartarak gitti. Arzuladığı golü de buldu. Ligin gol kralı kürsüsünde oturan Norveç'li Sörloth orta sahadan aldığı topla iki kişiyi peşine taktı. Ceza sahası içinde Göztepeli Poko tarafından düşürüldü. Hakem Küçük penaltı noktasını gösterdi. Ekuban topun başına gelerek skoru 2-0 yaptı. Trabzonspor tam nefes alacak derken, bu kez Trabzonspor'un kale sahası içinde hakem Küçük ikinci kez penaltı noktasını gösterdi.
 
DA COSTA EL BOMBASI
 
Bordo- Mavili takımın defansının göbeğende iki tane ağır adam oynuyor. Biri Campi diğeri ise Da Costa, stoper mevkiinde oynayan Da Costa güya çok iyi oyuncu imiş. Gördük iyi oyuncu olduğunu göz göre göre topsuz alanda Göztepeli oyuncuya arkadan sarılıp güreşteki oyun gibi rakibini yere seriyor. Göztepe penaltı kazanıp skoru 2-1’e getiriyor. Bu dakikadan sonra Trabzonspor'da ecel terleri başlıyor. Da Costa, gelmeden önce Hüseyin Türkmen oynuyordu. Niye bu Hüseyin Türkmen kesildi. Kesilmesinin sebebi nedir.
 
Maçın son dakikaları oynanırken son dakikalarda Ekuban'ın pasında A. Kadir Ömür topu iyi takip ederek Göztepe kalecisi Beto'dan önce davranarak takımın rahatlatan golü atmasına attı da yerden kalkamadı. Sedye ile sahayı terk etti. İnşallah Ömür'de ciddi bir problem olmaz. İzmir'e lider giden Trabzonspor Göztepe karşısında aldığı güzel netice ile liderliğini sürdürdü. Darısı Salı günü İstanbul'da Fenerbahçe ile oynanacak olan Türkiye kupası yarı final maçının rövanşında, Fener’i de geçip adını altın harflerle Kupa finaline yazdırır.