Akyazı Stadı’nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta resmen eyyamcı hakemler vardı. İlk yarının son dakikasında kabak gibi ortada olan Nwakaeme ile Serdar Aziz’in pozisyonunda hiç bir şey yoktu. Maçın hakemi eyyamcı FIFA Kokartlı Yaşar Kemal Uğurlu, Serdar Aziz’i Nwakaeme pozisyonunda uyduruk bir faul vererek gole giden Nwakaeme’nin pozisyonunu yedi. Hem maçın orta hakemi Uğurlu hem de VAR'ın başında bulunan Cüneyt Çakır öyle güzel tereyağından kıl çeker gibi eyyamcılık yapıyorlar ki! Adeta  Kralını yapıyorlar. Yaşar Kemal Uğurlu bir tek Fenerbahçeli oyuncuların yanaklarından öpüp makas almadı. Bordo-Mavili takım rakiplerden çok hakemlerden 1995-96 yılından bu yana tam 25 yıldır sıkıntı yaşıyor.

Bakın ilk yarının ilk 20 dakikasında Fenerbahçe Trabzonspor’a oranla daha derli oynadı. Top hep rakip takımın ayağında idi. Birkaç kez Bordo- Mavili takımın kalesini yokladı. Covid-19’dan yeni çıkan kaleci kaptan Uğurcan  eski performansından bir şey kaybetmeyerek adeta takımını  uçurumdan aşağıya gitmeden adlı. Uğurcan iki tane yüzde yüzlük goller çıkardı ki arkadaşlarını adeta ateşledi. Genç kalecinin kazandığı ücret helal ona. Fenerbahçe karşısında ilk yarıda Trabzonspor’un orta sahası yok denecek kadar vardı. Oyunun son bölümlerine doğru Bordo- Mavili takım bir açıldı pir açıldı. Trabzonspor Djaniny ve Nwakaeme ile buldukları pozisyonlarda kaleci Altay geçit vermedi.

Hakem Uğurlu, sanki yarıştan Trabzonspor’u koparmak için inceden inceden doğramaya başladı. Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe ceza sahası içinde Ekuban’a Gökhan Gönül ayağı ile vurdu. Meler faul vererek bordo-mavili takımın penaltısını yedi. Ancak Trabzonspor’un orta sahası Fenerbahçe karşısında hiç bir varlık göstermiyordu. Abdullah hoca gol yenmeden önce Flavio’yu alıp yerine A. Kadir parmak’ı oyuna koyması gerekirdi. Bu değişikliği yapmakta geç kaldı.

Genç Serkan’ın hatası ile gol yendi. Trabzonspor yenik durumda iken Bakasetsa’a yapılan dokuz kusurlu hareketi hem Uğurlu hem de VAR’ın başındaki Çakır yine görmemezlikten geldi. Hakem eksi 10! VAR eksi 10! Öyle pozisyonlar var ki benim kafamda kalan, yönetmen uyanıp o pozisyonu birkaç açıdan göstermiyor ‘Belki de yayıncı kuruluş mücadelede büyük takımlar kalsın’ diye kasıtlı göstermiyor, Trabzonspor’u dün akşam Fenerbahçe’ye birileri kurban ettiler.

Allah bunları bildiği gibi etsin.

Başka ne diyeyim...