Yazık! Binlerce kere yazık! Taraftar kendi takımını ancak bu kadar sabote eder. Bu akşam Karadeniz derbisi için Samsunspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor maçı için şu an kadar satılan bilet sayısı beş parmağı geçmiyor.

Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra 3. sırada yer alan Trabzonspor'u Samsunspor karşısında izleyecek taraftar sayısı 42.500 kişilik Akyazı'da kapasitenin üçte biri kadar mı olmalıydı? Resmi rakamlara göre Samsunspor maçı öncesi 16 bin 800 bilet satılmış, çok yazık! Bunun en büyük nedeni ekonomik kriz olmakla birlikte, Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın takıma inatla oynatmak istediği "geçiş oyunu sistemi”nin de büyük etkisi var. Trabzonspor taraftarı geçmişte her türlü zorluğu göze alarak takımını sahada yalnız bırakmaz, tribünleri doldururdu. Ama taraftarın büyük bölümü, Abdullah hocanın oynatmak istediği oyuna bir türlü alışamadı. Bu oyun sistemi Avrupa'da bazı büyük takımlar tarafından oynatılmıyor değil, oynatılıyor. Ancak orada bu sistemi oynayan takımlar çok hızlı oynuyor ve çok da fazla gol pozisyonu üretiyor. O da tribünlere gelen taraftarlarına zevk ve haz veriyor. Trabzonspor bunu başarabiliyor mu? Asla! Geçen hafta Ankaragücü’ne karşı 90 dakika üç isabetli şut olur mu? Bunu Abdullah hoca da dikkate almak zorundadır ve şapkasını önüne koyup, ekibiyle birlikte geniş analizini yapmalıdır. Biz fikrimizi yazarken adil olmalıyız, taraftarı eleştirirken, taraftarın da tribünlerden, takımını desteklemekten uzaklaşmasının nedenlerini araştırıp yazmalıyız. Trabzonspor, geçmişte İstanbul büyük kulüplerine kafa tutup, onların futbol dukalığını 9 şampiyonlukla yerle bir eden Anadolu beyidir. Bu Anadolu beyinin tribünleri dolmalı, 2021-22 sezonunda yaşanan şampiyonlukta nasıl tribünler hınca hınç dolduysa bundan sonraki maçlarda aynı hassasiyeti bordo-mavili renklere gönül veren taraftarlar göstermeli. O nedenle özellikle taraftar desteği açısından Trabzonspor bu kadar sahipsiz kalmamalı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, başkan olduğu 8-9 ay öncesine kadar kulübe 70 milyon Euro, öncesiyle de toplamda kendi şahsi desteği de içinde olmak üzere 129 milyon Euro katkı yapmış, işini gücünü yarım bırakmış, tüm mesaisini neredeyse Trabzonspor’a vermiş fedakâr bir başkan olarak, bu güne kadar kulübe en büyük katkıyı yapmış yönetici ve başkan olarak kulüp tarihine geçti. Başkan Doğan tırnakları ile kazıyarak, tüm zorlukları göz önüne alarak gözünü karartarak tüm imkânlarını seferber ederek iğne deliğinin ucundan geçirir gibi Trabzonspor’un bayrağını en yüksek yere çıkartmak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Başkan olarak şimdi tek hedefi de Trabzonspor'a şampiyonluk kazandırmak. Ancak bu sadece başkanın maddi ve manevi katkısı ve desteğiyle olacak iş değil. Bu asbaşkanıyla, yöneticisiyle, kulüp çalışanlarıyla, teknik direktör ve ekibiyle lobisiyle ve de tüm camianın kenetlenip, şampiyonluğa inanmasıyla olur. O zaman doldurun şu Akyazı stadyumunu. Maç anına kadar bitirin şu biletleri. Yıllardan beri Trabzonspor’un büyüklüğünü hazmedemeyen hiçbir zaman Trabzon’u ve Trabzonspor’u sevmeyen en yakın komşumuz olan Samsunspor karşısında bu takımı yalnız bırakmayın. Başkan ve arkadaşları ellerinden geleni yapıyor yapmaya devam ediyor. Çoğu zaman da yalnız kalıyor. Onun için siz taraftarlar olarak Akyazı'yı doldurarak destek verin ki, başkan ve yönetim de yalnız kalmasın. Hem başkan ve yönetime, hem de takıma destek olun ki, tüm Trabzonspor düşmanları görsün ne kadar büyük olduğumuzu.. Haydi, taraftar Perşembe günü ellerinizde bordo-mavili bayraklarla tribünlerde olun…

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETSE..

Şampiyonluk sezonunda Edgar ve Denswil sakatlandığında Ahmet Can’a şans doğmuş o da verilen bu şansı kendini Ajax’a götürecek kadar iyi değerlendirmişti ve Trabzonspor bu transferden yaklaşık 9 milyon Euro para kazanmıştı… Abdullah Avcı, Ahmet Can gibi Ali Şahin’e ve diğer genç oyunculara şans vermeli, hoca bu konuda cesaretli olmalı. Zaten bu sene şampiyonluk ihtimali yok denecek kadar az, bu sezon takımdaki gençleri oynatarak gelecek sezona hazırlık yapmalı.

Esasında kulübün, borçlarından kurtarması veya borcun azaltılması için yapacağı en doğru iş üretmektir, üretip satmaktır.. Hal böyle olunca, hoca skora ya da oyuna çok takılmadan, yönetiminde desteğiyle genç oyunculara şans vermelidir. Belki puan kayıpları yaşanır ama kazanılacak bir oyuncu bile kasaya 8-10 milyon Euro katkı sağlayabilir, bu bile Trabzonspor’un yükünü oldukça hafifletecektir. Tarih tekerrürden ibaretse istikamet bellidir…

TRABZON’UN GÖNÜL KAPTANLARI ÖZTÜRK KARDEŞLER

Muhammet, Mustafa, Coşkun, Serkan ve Serdar Öztürk kardeşler… Beşi bir yerde, altın değerinde. En büyükleri Muhammet Öztürk Belediye basın bürosunda yıllarca çalışıp emekli oldu. Mustafa Öztürk, Öztürk İnşaat yönetim kurulu başkanı inşaat mühendisi, Coşkun Öztürk Trabzonspor yöneticisi ve Yapı Denetim firmaları yöneticisi. Serkan Öztürk mimar ve Öz-Kol Mimarlık bürosunu yönetiyor ve en küçükleri Serdar Öztürk jeoloji mühendisi. Öztürk kardeşler sadece iş hayatında değil, sportif ve sosyal anlamda birçok konuda Trabzon’a değer katma gayretindeler. Şehrimizden yetişen başarılı bir sporcunun desteklenmesinden, Yayladaki teyzenin erzak sorununa kadar, sayamayacağım birçok konuda ellerinin değmediği bir yer yok neredeyse. Bu anlamda bir şey yapılacaksa ne para ne zaman hesabını yaptıklarını görmedim. Haliyle bu gayretleri onları sadece iş dünyasında değil, Trabzon sosyal yaşamının birçok alanında pozitif bir etki yaratan öncüler olarak konumlandırıyor. Yenimahalle’deki iş yerleri Öztürk Yapı Denetim binasında sadece işlerini değil, aynı zamanda insanları bir araya getirme misyonlarını da başarıyla sürdürüyorlar. Özellikle cenaze ve düğünler konusunda inanılmaz hassaslar.

İnsanların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaları atadan-dededen verilen bir görevmiş gibi hiç aksatılmaz Öztürk kardeşlerde, bu gibi durumlarda kardeşlerden biri mutlaka bu görevi ifa eder. Hayata atılırken birçok sıkıntı çekmelerine rağmen o sıkıntıların onları olgunlaştırdığını, kibirden uzaklaştırıp daha da samimi, mütevazi ve candan yaptığını görüyorum. Birçok kişinin gönül dostu olmayı başarabilen Öztürk kardeşlerin iş yerleri her gün dolar taşar, tüm ziyaretçilerini mükemmel bir şekilde baş tacı yapmayı becerebilen kardeşlerin birleştirici yönleri de oldukça güçlüdür. Bu sebeple Öztürk Yapı Denetim bir nevi sevgi ve samimiyetin buluştuğu bir nokta olarak biliniyor. Trabzon’un böylesine kaliteli genç insanlara ihtiyacı var. Öztürk kardeşler yaptıkları ve yapacaklarıyla Trabzon'un gönül kaptanları olarak adlandırılmayı hak ediyorlar. Yolları ve bahtları açık olsun.

SAMSUN’A FIRTINA SİNYALİ

Ankaragücü-Trabzonspor maçını 90 dakika boyunca izledim. Maç her iki takım acısından hiç tempolu geçmedi, çok sıkıcıydı. Bordo-Mavili takımın ilk onbiri iyiydi fakat Trezeguet ve Pepe’nin olmayışı maçı da etkiledi. İki takım da pozisyona girdi, Uğurcan Ankaragücü’ne geçit vermedi. Trabzonspor, Bakasetas ile gol pozisyonuna giren Trabzonspor’da Yunan oyuncunun şutu Ankaragücü savunmasından döndü, Vişca çok düzgün ve sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Trabzonspor böyle giderse bu sezon ligi üçüncü olarak bitirebilir. Ancak Avrupa kupalarına gitmek için daha Türkiye Kupası da var. Önümüzdeki tüm maçlarda Trabzonspor yönetimine aynı zamanda hocalarıma başarılar diliyorum.

Galatasaray Konyaspor maçını izledim. O Galatasaray, gol pozisyonlarına girdi ama genç kaleci Deniz gole izin vermedi. Ev sahibi etkili oynadı Konya’da iyi oynadı ve ilk yarı bitti. Galatasaray Konya’yı nefes aldırmadı. Ev sahibi iyi oynadı ve Abdülkerim vole vuruşuyla gol attı. Sonrasında sahneye çıkan oyuncu Zaha idi. Maçın uzatma dakikalarında Abdülkerim kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Bu maçta öne çıkan isimlerden biri de Deniz Ertaş çok iyi oynadı. Denizi tebrik ederim. (EFE KAAN ÖZTÜRK)

TEBRİKLER BERFİN

13 yaşındaki genç eskrimci Berfin Kara, Trabzon’un ve Trabzonspor'un gurur kaynaklarından biri olarak parlıyor. Berfin Kara, Tiflis'te düzenlenen Eskrim Şampiyonası’nda Epe dalında büyük bir başarı elde etti. Aynı zamanda Trabzonspor'un eski yöneticisi merhum Engin Kara'nın yeğeni olan Berfin hem sporda hem de akademik alanda adından sıkça söz ettiriyor. Tiflis'te gerçekleştirilen şampiyonada sergilediği etkileyici performansla ikinci olan Berfin, Trabzonspor’umuzu gururla temsil etti.

Berfin, “Ailem ilk eskrim sporunu duyunca çok şaşırdı. İlk kez duydukları bu spor ile ilgili olumsuz yaklaşmadılar. Ailem benim bu sporu yapacağıma inanmışlardı. Tabi Antrenörlerim Coşkun Gökdeniz ve Dilara Sönmez hocalarımızın bana ve diğer sporcu arkadaşlarıma çok büyük destekleri ve katkıları oluyor. Sonrasında ailemin çok desteğini gördüm. Başarı ve madalyaların ardında ailemin ve antrenörlerimin çok büyük fedakârlıkları var” dedi.

Berfin Kara, hedefinin Milli takım olduğunu ve bunun içinde çok çalıştığını söyleyerek, “Milli takım forması altında ülkemizi en iyi şekilde büyük derecelerde temsil etmek istiyorum. Altın madalyayı ülkeme ve memleketime getirmek istiyorum. En büyük hedefim ve hayalim olimpiyat”. Teşekkürler Berfin, Hem öğrenci hem de sporcu kimliğiyle dikkat çeken Berfin disiplinli çalışma ve azmiyle başarıdan başarıya koşuyor. Bu başarısının onun için güzel bir başlangıç olması temennisiyle artarak devam etmesini dilerim.