Avcı’nın gelmesiyle Trabzonspor’da sallanan taşlar yerine tek tek oturdu. Avcı daha önce ölmeye yüz tutmuş can çekişen Trabzonspor’a hayat verdi. Bitmiş tükenmiş şehri yeniden hayata döndürdü. Takımları için karamsar olan taraftarın yüzleri gülmeye başladı. Tüm taraftarlar üst üstte gelen galibiyetler onları mutlu etmeye başladı. Avcı sadece işine odaklandı Trabzonspor başarılı olmaya başladı

 Avcı’nın oyuna dokunuşlarını İnönü’de lider Beşiktaş karşısında gördük.

Sahaya sürdüğü kadro duygusaldı.Bundan sonraki haftalarda eyyamcı hakemler adaletli maç yönetirse bordo- Mavili takımın önünde durana aşk olsun.

İlk 10 dakikadan sonra dengeyi kuran Trabzonspor, Beşiktaş kalesinin önünde gözükmekte başladı. Rakibine 25 dakikaya kadar pozisyon vermeyen bordo-Mavililer rakibin kenar atağına önce sağ bek Serkan’ın sonrada iki stoper Edgar Le ve Vıtor Hugo’nun Abubaka’rın kaçırması sebebiyle kalesinde golü gördü. Ancak Trabzonspor bu golden sonra oyundan düşmedi. Kendi sahasında hızlı çıkarak siyah-beyazlı takımın ceza sahası içinde net pozisyonlar yakaladı. Djaniny ceza sahası içinde düşürülmesine devem diyen hakem Meler İstanbul ekibine kıyak geçti. Daha sonra özellikle Nwakaemenin bireysel atakları beraberlik golünün habercisi oldu. Atılan gol bu oyuncunun tek başına ürünüydü.

Maçın 0-0 devam ettiği sırada Djaniny getirdi Baker’e alda at dedi kaleciye teslim etti. Baker bu golü atamazsan hangisini atacaksın. Bana göre her iki takımda sahada futbol oynamaya çalışıyor. Çünkü ilk 45 dakikanın 26. dakikasında Meler, faul düdüğü çaldı. Trabzonspor da Abdülkadir Parmak ve Beşiktaş'ta Rıdvan'ın oyunun hemen başınsa sakatlanarak dışarı çıkması müsabakanın ilginç bir yönüydü.

İkinci yarı sahada Panter gibi çevik rakibini parçalamak isteyen bir Trabzonspor vardı. Özellikle kalede tutan Uğurcan ile forvetin sol tarafında yer alan Taş kafa Nwakaeme oyunda kaldığı sürece Beşiktaş’ı hallaç pamuğu gibi sağa sola sallamasına salladılar ’da Beşiktaş 10 kişi kaldığında yakaladığı net gol pozisyonlarında Türkiye’nin birinci kalecisi kaptan Uğurcan adeta kalesinde devleşerek demir pençeli elleriyle ve çevik hareketliliği ile Beşiktaş’a kalesini kapattı. 

Trabzonspor’un kalesinde Uğurcan olmasaydı, Beşiktaş belki önde kapatırdı.

 Özellikle Taş kafa Nwakaemenin Beşiktaş ceza sahası içerisinde bireysel hareketleri ve fizik gücünü kullanarak topu geriye çıkartıp Ekubana attırdığı gol mükemmeldi. Trabzonspor’un kanatlarını Nwakaeme ve Ekuban uçurunca Beşiktaş’ın savunmasının dengesi ile uyumu bozuldu. Beşiktaş tılsımın İnönü’de Trabzonspor’un tutanı ile golü attıranı bitirdi.