Milli takım oyuncularıyla çekilen reklam filminde oynayan Yusuf Yazıcı’nın Lösev’e bağış yaptığı şeklinde bir haber yayıldı. 

Aslı astarı olmayan bu bağış olayı bizim evladımızı o kadar etkiledi ki o da bu etkilenmeden dolayı bu kez gerçekten Lösev’e yardımda bulundu. Demek ki reklam filminden para kazanmış olsaydı bunun tamamını Lösev’e bağışlayacaktı. Peki Fatih’in çocukları bir yıl önce ne yaptı? Ulusal takımımızı adeta para bank yerine koyarak kavgalar ve birbirlerine suç atmalara kadar varan çirkinliklere herkes şahit olmuştur. Yusuf Yazıcı ise yaptığı bu önemli jestle onlara adeta ahlak ve insanlık dersi vermiştir. Yusuf, yaptığın bu davranışla hem kendini hem de temsil ettiğin camiayı yücelttiğin için sana canı gönülden teşekkür eder, gözlerinden öpüyorum.

Gençleşmişiz?

Yeni transferlerin imza töreninde konuşan Başkan Muharrem Usta, ‘genç oyuncularımızla 25 kişilik bir kadroya sahip olduk’ diyor. Ben ilk onbirde oynayan genç oyuncularımızı yazayım da görelim bu gençleri. Durica (35), Olcay (33), Sosa (33), Pereira (32), Burak (32), Rodallega (32). Maşallah ilk onbirde oynayan oyuncularımızın 6’sının da çiçeği burnunda, bayağı da gençlermiş! Ayıptır derim. Koskoca Trabzonspor Başkanı ağzından çıkanı düşünerek söylemeli. 
Futboldan anlamayan çok az taraftarımız var. Kimleri kandırıyorsun anlayamadım.

İyi Ki Yoksun

Efendim Nevzat Aydın kardeşimiz sitem ediyor “Benim transfer komitesinde (izleme ekibi) olduğum zaman bu kadar finansman yoktu, şimdi ise transfere çok para harcıyoruz ve kaliteli oyuncular alınıyor, benim şansızlığım da buydu” diye. İyi ki senin zamanında bu kadar harcama yapmana izin verilmedi. Eğer sana böyle bir imkan verilseydi bu kulüp 2 yıl sonra batmıştı. 
Şimdi ise 4 ile 5 yıl sonra batar Nevzat kardeş. 
Yani Trabzonspor’un kaderinde değişen sadece zamanlamadır, o kadar.

Uçurum var?

Trabzonspor’un eski yönetimleri tüm oyuncuların transferlerine dikkat ederdi. Aralarında belki bir oyuncu müstesna tutulurdu ama diğerlerinin transfer paralarına baktığımızda çok az bir fark olurdu, bu da göze batmazdı. Peki şimdi bu durum nasıl mı? Oyuncuların yarısı kral gibi yarısı da avam tabakası gibi. Peki siz bu aradaki uçurumu yaratırsanız diğer gariban oyunculardan nasıl yararlanabilirsiniz? 
Şu gerçeği de unutmayalım artık Trabzonspor’a gelecek oyuncu bakıyor ki; bunlar her isteyene her istediğini veriyor ona göre rakamı bir ise iki istiyor. Bu da son üç başkanın yapmış olduğu uygulamalardan kaynaklanan bir durumdur. Bakın bizim bedavaya oynayan evlatlarımıza. Adeta başkanlarını ipten aldılar. 
Yusuf da Abdülkadir de yok denecek kadar az paraya oynuyorlar. Bu evlatlarımızı yetiştirip Trabzonspor’a kazandıran kim Sadi Tekelioğlu. 
Siz ne yaptınız sevgili başkan. Vefayı cefaya dönüştürüp Sadi hocayı kovdunuz. O kovduğunuz Sadi Hoca belki de Trabzonspor’a 20 milyon avroluk bir miras (Yusuf Yazıcı, Abdülkadir ve niceleri) kazandırdı. Ama siz kendi kaprisleriniz yüzünden böyle faydalı bir hocayı kovarak kendi egonuzu tatmin etmeye çalıştınız. Acaba bu gençleri izlerken yüreğiniz hiç sızlamıyor mu? Belli ki sızlamıyor.

60 Milyon Tl’lik Sosa…

Sosa transferi gerçekten de bir muammaydı. Milan kulübü öyle güzel bir restleşme yaptı ki inanılır gibi değil. Kadrosunda hiç düşünmediği bir oyuncuyu 4,5 milyon Avro gibi iyi bir paraya Trabzonspor’a sattı.  
Eğer bizimkiler uyanık olup menejerlerin oyununa gelmeseler Sosa’yı yarı bonservis fiyatına alırlardı. Bununla da kalmayıp kalkıp 32 yaşını devirmiş oyuncularla 3’er yıllık sözleşme yapıyorsun. Peki hiç düşündünüz mü Trabzonspor’un geleceği ne olacak diye? Gerçi bu kötü gelecek sizi hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Siz bugün kendi reklamlarınız için Trabzonspor’u kullanmanın peşindesiniz. Ama sizler Trabzonspor’u batıran üçlü diye ( S.Ş., İ.H., M.U) tarihe geçeceksiniz. Bakın ben Sosa’yı kötülemiyorum, bize bu sezon faydalı olur fakat şampiyon olamayacağımıza göre kulübü bu kadar borç batağına sokmak bence bencilliktir. Bu büyük yükün altından kimse kalkamaz, kimse de bu yüke omuz dayayamaz, takım da ortada kalır. Borçları aşağı çekeceğim diyen sevgili başkan 400 milyon borçla aldığı takımı 800 milyonlara kadar çıkarttığının farkında değil herhalde.

Ağlayarak Gitmişti

Evet bu ağlayarak giden futbolcumuz Volkan Şen’di. Peki onu kim ağlatmıştı, benim kesin olarak bildiğim terbiyesiz bir taraftarın bir maçta ona küfür etmesiyle ipleri kopmaya başlamıştı. Ardından dönemin yönetimi de “küfür eden taraftar haklıdır” dedi ve Volkan’ı gönderme kararı aldı. Bakın Trabzonspor’un başına geçen zatlara oyuncularına küfür edenlerin yanında yer alıp oyuncusunu adeta “sen küfürü hak ettin, taraftarımızı kıramayız sen git” diyorlar. Peki şimdi sosyal medyadan bu çocuğa yazılan hakaretler neden? Bu yazanlara sesleniyorum; bana göre adres Volkan değildir, onu kurdun önüne yem olarak atanlardır. Haydi Volkan sen de adam gibi çık çalış ve hak ederek o formayı giy. Madem Volkan Şen alındı o artık bizim oyuncumuzdur. Onun arkasında durmalıyız. Onu bu duruma düşürenler utansınlar.