Mükemmel bir zemin ve futbol oynamaya elverişli bir hava durumu. Karsız, yağmursuz ılık bir Trabzon akşamı.Yönetim tam kadro Trabzon’a gelmiş, kamp kurmuş. Moralleri yükseltmek adına futbolculara ve teknik kadroya yemek vermiş.
 
Takım kaptanlarından SOSA mikrofonu eline alıp galibiyete olan inancını seslendirmiş. Başta İstanbul, Ankara, izmir olmak üzere çeşitli illerden hatta birçok Avrupa ülkesinden taraftarlar akın akın Akyazı’ya TRABZON’a gelmiş. Biletler bir hafta önceden tükenmiş.
 
Şehir günler önceden maç havasına girmiş, koca şehirde Trabzonspor marşları ve sohbetleri hariç hayat durmuş. Velhasıl maçı kazanmak adına maçtan önce ki tüm şartlar oluşmuştu.
 
Maç tribünleri dolduran 40 bin taraftar önünde Fenerbahçe’nin vuruşu ile başladı.
 
Maçın ilk 5 dakikasında Fenerbahçe’nin isminden çekinen Trabzonsporlu oyuncuların şuursuz oyununa sahne oldu. Bu dakikadan sonra 8nci dakikada Yusuf ve 10ncu dakikada Nwakame ile kaleyi yoklayan Trabzonspor,  morallerin yükselmesi ile oyun hakimiyetini de ele geçirdi.
 
Dakikalar 24’ü gösterirken Trabzonspor ayağına gelen fırsatı tepti ve Rodellega ile penaltıyı kaleciye teslim etti. Bu dakikadan  düdük çalana kadar geçen 25 dakika da aynı şekilde Trabzonspor’un üstünlüğünde geçti.
 
İlk yarı penaltı hariç Yusuf Yazıcı ile Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin arasında geçti diyebiliriz.
 
İkinci yarı yine ilk yarı olduğu gibi Trabzonspor’un baskısı ile başladı. Dakikalar 50 yi gösterirken sağ bek Joa parreira’nın ortasında sol bek Novak’ın kafa vuruşu ile Trabzonspor beklediği gole ulaştı. Takip eden 15 dakika içerisinde Novak ile 2, Sosa ile 2, Abdulkadir ile 2, Onazi ile 1 %100 gol auta gitti, direkten döndü yada kaleciye çarptı.
 
Aşkımızın en güzel yeri tam vuslata beş kala..
Böyle alelacele bitmeseydik keşke...
 
Şairin mısralarında bahsettiği gibi gol yada gollerimiz bir panik havasında, nedenini bilmediğimiz bir aceleden ötürü eridi bitti
 
Dakikalar 75 i gösterirken Sosa nın ‘’Gol nedir ve nasıl atılır’’ konulu sanat eserine sahne oldu Akyazı Şenol Güneş stadyumu.
 
Dakikalar 82 yi gösterirken Sosa’nın top kaybı ile başlayan hatalar zinciri Onazi’nin zayıf geri pası ile final buldu ve Fenerbahçe skor hanesine gol olarak yazıldı.
 
Dakikalar 85’i gösterirken Fenerbahçe’nin müthiş bir şutunu çıkaran Uğurcan Çakır 10-0 olacak bir maçta beraberliğin önüne geçti.
 
Bu dakikadan sonra izleyen bizler için tam bir cehennem azabı şeklinde geçti. Duran toplarda Trabzonspor ceza sahasına indirilen toplarda hop oturduk, hop kalktık.
 
Sonuç itibariyle Kazandık ve son galibiyetimiz üzerinden 8 yıl geçmişken hiçbir şey bu keyfe gölge yapamaz.
 
Çok bekledik bu galibiyeti çokkk!...
Çılgınlar gibi sevinin bunu hak ettiniz!!!!!
Ünal Hocam en çokta sen!!