Geçtiğimiz gün arkadaşımız  Osman Yazıcı ile yolumuz İstanbul’a düştü. İstanbul’da CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’nin misafiri olduk. Seçim çalışması ve ziyaretlerinin bazılarında bizde bulunduk. Ben daha öncede akrabam Hamzaçebi’nin İstanbul’da ki seçim çalışmalarında bulunmuştum. Fakat hiçbir çalışmasında Hamzaçebi’yi bu kadar istekli,inançlı ve gayretli görmemiştim. Ramazan ve sıcağa rağmen sabahın erken saatinde çalışmalara başlayan Hamzaçebi, kah sokakları dolaşıp bütün işyerlerini ziyaret edip herkesin tek tek elini sıkıyor kah sivil toplum örgütlerini ve hemşehri derneklerini ziyaret ediyor. Çağırıldığı bütün davetlere katılmaya çalışıp bulduğu boş zamanlarında da seçim otobüsüne binip sokak sokak gezip vatandaşları selamlıyor. Çalışmalarını sahura kadar sürdürüyor.
 
Akif Hamzaçebi İstanbul 1. Bölge adayı olmasına rağmen zaman zaman diğer bölgelere hatta günübirlik diğer illere de giderek aday arkadaşlarına destek veriyor. Milletvekili olduktan sonra grup başkanvekilliği, meclis başkanvekilliği ve son olarak ta CHP Genel Sekreteri olan Hamzaçebi,  partisinde ki ağırlığının yanı sıra diğer partilerdeki siyasetçilerinde saygınlığını kazanan bir isim, Tanınırlılığı ve popülaritesi oldukça yüksek olan Hamzaçebi’ye yoğun bir ilgi oluyor. Özellikle bayanlar kendisiyle fotoğraf çektirmek için kuyruğa giriyor.
 
Seçim çalışmaları süresince halkta yoğun bir değişim talebi gördüğünü, tabandan gelen dip dalgasını çok iyi gördüklerini belirten Akif Hamzaçebi, gördükleri manzara sonucu seçimden zaferle çıkıp, Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi.24 Haziran günü elini vicdanına koyup, vatanını düşünen her seçmenin gerekeni yapacağını da ifade eden Hamzaçebi, Türkiye’nin 25 Haziran sabahı güzel bir güne uyanacağını da sözlerine ekledi,
 
Deminde söylediğim gibi seçim çalışmalarında Akif Hamzaçebi’yi aşırı gayretli gördüm. Dışarıdan adayların çalışmalarını takip eden sıradan bir vatandaş bile Akaif Hamzaçebi’yi tanımasa, listede yerinin garanti olduğunu bilmese, “Bu aday kesin bıçak sırtı bir sırada, kazanmak için ancak sıralamada riskli bir yerde, yoksa bu kadar gayret göstermez “ diye düşünür. Benim görüşümün pek önemi olmaz ama İstanbul’da gördüğüm hava sanki rüzgar pek iktidarın tarafına esmiyor. Gerçi seçimler son dakikaya kadar farklılık gösterir. Son dakikada rüzgarın kimin yelkenini şişireceği hiç belli olmaz.
 
Geçtiğimiz gün meydana gelen kanlı olayda, üç kişi hain bir saldırı ile katledildi.
 
Bu hain saldırıyı lanetleyip, seçimlerin demokratik bir şekilde geçmesini diliyorum.24 Haziran’da vatandaşlık görevimizi yerine getirip, seçilen hükümete bir daha ki seçime kadar destek olmak, gördüğümüz yanlışlıkları da dile getirmek te hepimizin vazifesi.