Transfer dönemleri takımların yaralarını sardığı, eksiklerini tamamladığı, aksayan bölgelerini tamir ettiği dönemlerdir. Hatta 4 büyük takım taraftarları için transfer dönemleri büyük heyecana sahne olan başlı başına bir aktivitedir. Transfer çalımları, takip edilen uçak rotaları, fısıltı gazeteleri, duyumcular vs.. hep bu döneme ait söylemlerdir.

Trabzonspor’da ise bu transfer sezonu durum biraz farklı.

Kalite ve derinlik itibariyle ciddi zafiyet gösteren Trabzonspor bu transfer döneminde Bakasetas, Larsen, Abdülkadir Ömür, Kurbelis ve Tekliç gibi 3’ü ilk on birde direk oynayan 5 oyuncuyu kaybetti. Kadroyu güçlendirmek bir yana gönderdiği oyuncuların dahi yerlerini dolduramadı, sadece tecrübeli bir sağ bek olan Meunier’i kadrosuna katabildi.

Herkes kadrosuna takviye yaparken Trabzonspor güç kaybetti diyebiliriz.

Oyuncular adına şans, Trabzonspor adına şanssızlık diyebileceğimiz Pepe ve Onuachu’nun takımlarının Afrika Kupasında finale kalması da can sıkan bir başka olumsuzluk.

Final müsabakası, kutlamalar derken bu iki yıldız oyuncunun Trabzon’a gelmesi de en az 15 günü bulur.

Bomboş tribünler günün çirkin görüntüsüydü bana göre.

Trabzonspor maça istekli, arzulu bir maç başlangıcı yaptı. Rakibin üçüncü bölgede baskı yapmaması nedeniyle rakip alana geçmekte zorlanmayan ev sahibi, sağlı sollu ciddi pozisyonlar üretti.

Trezequet’in direğe takılan şutu, Bardhi’nin serbest vuruşunda Erce’nin güzel kurtarışı ilk yarıda akıllarda kalan sahnelerdi.

İkinci yarıya golle başladı Trabzonspor. Yeni transfer Meunier ikinci maçında ikinci asistini yaptı ve Trezequt’i topla buluşturdu. Trezequet hayatının en rahat gollerinden birini attı(1-0). Golden sonra önce Enis Bardh’nin şutunu Erce, sonra da Enis Destan’ın kafa vuruşunu çizgiden Hatayspor savunması çıkardı.

Gol geliyorum diyordu artık. Dakikalar 75’i gösterirken Enis Destan’ın asistinde Enis Bardhi güzel bir gole imza attı ve skoru 2-0’a getirdi.

Abdullah Hocanın son dakikalarda oyuna dahil ettiği Umut Bozok, Göktan ve Kerem hamlesinin Trabzonspor bu sezon hedef kovalamaktan ziyade oyuncu kazanmayı öncelediği izlenimi doğurdu.

Sonuç olarak kazanmanın hayati derecede önemli olduğu bir haftada önemli bir galibiyet..

Tebrikler çocuklar