‘UEFA'dan yapılan açıklamada, Trabzonspor'un 2020-2021 ve ya 2021-2022 sezonlarının birinde UEFA kupalarına katılmayı hak kazanması durumunda 1 yıl men edileceği duyuruldu. Trabzonspor, cezayı iptal ettirmek için CAS'a başvurma kararı alırken bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu da ilk açıklamayı yaptı. A Spor'a konuşan Ağaoğlu, "Kimse moralini bozmasın, biz UEFA ile yaptığımız anlaşmaların gerekliliklerini yerine getirdik" ifadelerini kullandı.
 
Ne olmuştu?
UEFA'dan bu sezon öncesinde yapılan açıklamada da UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), Trabzonspor'un 2019-2020 sezonunda Avrupa Ligi'nde mücadele etmesini onaylamıştı. UEFA, Bordo-Mavili kulübün 2016'da yaptığı Finansal Fair Play anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği, 15 Ekim 2019 tarihine kadar istenilen şartları yerine getirmemesi halinde 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması halinde bunlardan birinden men edileceği belirtmişti. Trabzonspor'un söz konusu tarihe kadar istenilen şartları yerine getirmesi halinde ise bu cezanın uygulanmayacağı kaydedilmişti.’
 
A.A’nın haberi bu.
Bu haberin gelmesinden sonra sosyal medyada da paylaşımlar oldu.
Bu paylaşımlarda özellikle UEFA eski Asbaşkanı Şenez Erzik ve Galatasaray Kulübü hedefe kondu.
Koronavirüs sürecinin hemen öncesinden itibaren Galatasaray Kulübü’nün lige yönelik bir baskılama çabası var.
 
Gözler ligi şampiyon bitirip Şampiyonlar Ligine gidecek takımın 356 milyon TL’lik (Trilyon) pastada.
Galatasaray ve Başakşehir’in yaptığı oyunlar bunun için.
Lige havlu atmış Beşiktaş’ın Trabzonlu Başkanı bile ‘Lig iptal edilsin son 5 yılda Avrupa’da en fazla ülke puanı kazandıran takım Şampiyonlar Ligine gitsin’ diyor!
Onun için, Trabzonspor’a getirilen yasak sunidir,
Dayanağı yoktur. CAS’ta kalkacaktır.
 
Trabzonspor şampiyon olacak ve Akyazı’da da Avni Aker’de olduğu gibi Şampiyonlar Ligi müziği çalacaktır.
 
BU ÇOCUK BÜYÜDÜ!
 

Fotoğrafta gördüğünüz bu çocuk büyüdü, güçlü bir eğitim aldı, iyi bir Trabzonsporlu oldu ve  o Trabzonspor’u ayağa kaldırdı. Trabzon’un Dernekpazarı’nda çekilen bu fotoğraf aslında ona laf atanlara çok güzel bir cevaptır.

O sosyetenin içinden değil köyden çıktı ve ekonominin patronu oldu. Şimdi de ortaya yeni listeler atılıyor ve çeşitli senaryolar çiziliyor. Yürü sen Sayın Albayrak, Trabzon ve Trabzonspor arkanda.
 
BABALAR KIZAR ANNELER YAPAR
 

Futbola başladığınızda babalar kızar anneler ise hep kapatmaya çalışır. Ve o anneler formaları yıkar ve kurutur. Trabzonspor’un şampiyonluklarının arkasındaki annelerimiz. Şenolu, Kadiri, Hüseyini, Ali Kemali, Necatisi ve anneleri. Ve Kaptan Faruk Özak. Rahmeti rahmana kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyor ve annelerin ellerinden öpüyorum.
 
KORONA SONRASI İLK BULUŞMA
 
Güzel insanlar platformunun organizatörü Cevat Ocak ve İbrahim İskender’dir. Korona sonrasında ilk kez bir buluşma gerçekleşti ve yer olarak da İkram Sofrası’nı seçtiler. Sosyal mesafede yenen yemekte ne mi konuşuldu?

Öncelikli olarak Trabzonspor’a UEFA’dan verilen men cezası ile başlayan sohbet daha sonra Cevat Ocak’ın yazacağı yeni kitabının istiyaresi ile devam etti. Şu ana kadar 3 kitap yazan ve elinde iki kitap daha olan Ocak, Ali Kemal Denizci’nin hayatını yazmasına yönelik talepler karşısında bunaldığını ve bu kitaba başlayacağını ifade etti. Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in de iştirak ettiği yemeğin bir sonraki yeri Limni Gölü olacak.
 
ÇİFTE BAYRAK GÖRÜRSENİZ!
 

Sevgili Hasan Kandaz arıyor. Buyur kardeşim deyince ‘Alta in. Özgüneş’e TAKA için erik ve çilekler bıraktım.’ Geçen yazımı okumuş ve kavanozlara hem erik hem de çilek koymuş ve bırakmış. Teşekkürler. Şimdi eğer Köşk’ten yukarı çıkacaksanız ve yolun solunda biri Türk bayrağı diğeri Trabzonspor bayrağı görürseniz içeri girin. Dalında ne bulursanız da yiyin. Ve o size helaldir. Çünkü Hasan Kandaz üretimlerini dostlarına yedirmek için yapıyor. Satmak için değil.
 
GÜZEL ADAM ÇOK MUTLU
 

Nevzat Yılmaz. Baktığınızda 60’ın da bile demezsiniz. Dinamiktir ve ortak dostumuz Dündar Ayyıldız’ın deyimi ile Senatörler kadar da yakışıklıdır. Nevzat Yılmaz 65 yaş ve üstüne takılmış ve belli bir süre sıkıntı yaşamıştı. Ancak bu yasak işyeri ve sarı basın kartları için kalkınca aradı: ‘Başkanım artık Selim Pastanesi’nde dondurma yiyebileceğiz’ dedi. Biraz daha başkan. Yeni normali biraz daha geçelim dordurma da yeriz, kebap da.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-1967 Yılının Trabzonspor’u. Herbiri birbirinden değerli isimler. Kadroda Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Kenan Aksu ve Necmi Perekli gibi isimler de var.
 
2-Deplasman dönüşü uçakta Özkan Sümer, İlyas Akçay, rahmetli Turan Alp, Kemal Serdar ve Hasan Vezir.

 
GÜNÜN SÖZÜ
 
Los Angeles'ta bir marketten alıveriş yaptım. Kasiyer kimlik sordu. Türk ehliyetimi gösterdim. “Haa siz Türksünüz. Midnight Express'i izledim, faşistsiniz” dedi. Ben de dedim ki: “Ben de Hiroşima'daki atom bombasını izledim. Film değil, gerçekti...”
AZIZ SANCAR